Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugi tysiąc becikowego

becikowe a US

Polecane posty

jeszcze nigdy nie pracowałam legalnie, a potrzebuję teraz zaświadczenia z US o zerowych dochodach za ubiegły rok.. i tutaj mam problem: czy w związku z tym, że nie byłam zarejestrowana u pracodawcy, to czy ja wogóle mogę w US coś takiego odebrać? czy też nie mają tam żadnych adnotacji dot. mojej osoby? dodam, ze przez jakiś czas byłam zarejestrowana jako bezrobotna...

up

Gość tego to nie wiem
ale moze ty jestes w temacie i wiesz na ile dziela te dochody juz na 3 czy na 2, bo skoro urodze dziecko to juz dziela chyba dochody na 3?gdyby tak bylo to moze bysmy dostali ten 2 tysiac bo na umowie maz ma wystawioy nie wielki dochod, a zawsze2 tysiace by sie przydaly.odpowiedz jesli wiesz,bo wiem ze nie moze przekroczyc 504zl na osobe

Gość prooooooooooooooooooooooooo
na 3

Gość trusk.aweczka
masz tu link http://www.idn.org.pl/sonnszz/dod_rodzinny.htm pierwszy tysiąc dostajesz normalnie za urodzenie dziecka, drugi od miasta oba są bez względu na to czy pracowałaś czy nie. trzeci tys można dostać z pomocy społecznej o ile dochód na rodzinę za rok ubiegły nie przekroczył 504zł miesięcznie. Są sumowane Twoje i męża dochody.

Gość trusk.aweczka
dostać można 3tys! dzieli się na ilość członków w rodzinie czyli na 3 osoby

Gość inspektor __
podstawowe pytanie czy masz NIP juz? Jesli tak to oczywiście jestes odnotowana w urzedzie i zaswiadczenie dostaniesz bez problemu. Jesli nie masz NIP to znaczy ze nie jestes jeszcze w urzedzie i musisz złożyc wniosek o NIP to troche potrwa.