Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladfkandvad

PIT - szybkie pytanie

Polecane posty

Gość ladfkandvad

Jak zwykle na ostatnią chwilę, ale ja tak już mam ;) I pojawił się problem: w tym roku zmieniłam pracę, mam więc dwa formularze PIT-11. W dodatku zmiana pracy wiązała się ze zmianą adresu, więc każdy z nich poszedł do innego US. Jak mam wypełnić teraz swój PIT38?? Jakie dane pracodawcy wpisać i gdzie wysłać?? Bo przecież dwóch się chyba nie wypełnia...??

na 100% PIT38? Formularz PIT-38 przeznaczony jest dla podatników, którzy w roku podatkowym uzyskali przychody z tytułu: odpłatnego zbycia: papierów wartościowych, pożyczonych papierów wartościowych (sprzedaż krótka), pochodnych instrumentów finansowych oraz realizacji praw z nich wynikających, udziałów w spółkach mających osobowość prawną; objęcia udziałów (akcji) w spółkach mających osobowość prawną albo wkładów w spółdzielniach w zamian za wkład niepieniężny w innej postaci niż przedsiębiorstwo lub jego zorganizowana część.

Gość ladfkandvad
Oj PIT-37, palec mi się omsknął i nie zauważyłam :) Pytanie to samo.

czyli masz ta sama sytuacje co ja. tez mam 2 firmy w 2008 W PIT 37 nie wpisujesz danych pracodawcy wiec nie musisz sie tym martwic. Sumujesz jedynie przychod i wszystkie inne kwoty.

A wysyłasz oczywicie do urzedu odpowiedniego dla Twojego miejsca zamieszkania

Gość ladfkandvad
Zaczęłam się jeszcze nad jedną sprawą zastanawiać... Bo program zadaje pytanie, z ilu stosunków pracy otrzymywałam dochód. Czy chodzi o to, że jednocześnie ma się więcej niż jedną umowę, czy jak w ciągu roku 2008 pracowałam w dwóch różnych firmach, to mam zaznaczyć, że 2??

Gość ladfkandvad
No już nikt nie odpowie?? A może wiecie, jaki symbol ma druk, na którym wpisuje się numer konta??

Gość ladfkandvad
Nikt...??

Gość wypelnij ....
NIP 3, tam informujesz o wszelkich zmianach osobowych w tymz amieszkania i wlasciwego urzedu skarbowego boze co za sieroty... jednak ksiegowi to musza miec teraz dobrze ;)

Gość ladfkandvad
Dziękuję bardzo, sama sobie znalazłam. A napisać odpowiedzi bez dodatkowego komentarza to nie można, nie?? Z powietrza mam takie rzeczy wiedzieć, że sierotą nazywasz od razu?? Poza tym jeśli już, to nie księgowi (bo żadna sierota taka jak ja do księgowego nie pójdzie), tylko doradcy podatkowi. A jak im zazdrościsz, to się przekwalifikuj.