Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iouhfuewhjfgsh

górnolotność - komplement?

Polecane posty

Gość iouhfuewhjfgsh

Usłyszałam przed chwila od mojego znajomego, ze jestem strasznie górnolotna...a nawet nie wiem za bardzo co to słowo znaczy:O Kojarzy mi sie z czyms nienaturalnym, z taka teatralna elokwencja...ale ja normalnie sie odzywam, tak jak wszyscy, wiec nie wiem o co mu chodziło:O

Gość evelynee
Mi się górnolotność kojarzy z Anią Shirley:D

Gość iouhfuewhjfgsh
fetyszysta - gdyby to był ktos, kto mnie nie interesuje, zapewne jego wypowiedz bym olała...a tak nie jest;)

Gość świadek
Aż mnie zmusiłaś do wyciągnięcia słownika, którego w ręku nie miałam od prawie 10 lat :P Po zdmuchnięciu kurzu i otwarciu na literce "G" stwierdzam co następuje: GÓRNOLOTNOŚĆ - wyrażanie się w sposób przesadnie wzniosły, patetyczny i wyszukany GÓRNOLOTNY - o sposobie wyrażania się: przesadny, wzniosły, patetyczny, wyszukany; napuszony, szumny Subiektywnie sądzę, że w zależności od okoliczności można to uznać zarówno za komplement jak i za obelgę. (hehe górnolotnie to zabrzmiało :P)

iouhfuewhjfgsh, upraszam o wybaczenie i biję się w pierś, ale dużo obcuję z ludźmi. Los jednak płata mi figle i obcuję z takimi ludźmi, że przywykłem domniemywać głupotę rozmówcy ;) Jednak wyartykułowałaś inaczej ;) Jeżeli jesteś świadoma tego, że Ci sę podoba, to się za niego bierz, a nie zastanawiaj się, czy on się dobiera, czy raczej nie...