Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia małego szkraba

Co najlepsze dla 3 mies dziecka na gorączkę i przeziębienie ?

Polecane posty

Gość mamusia małego szkraba

Moj synuś zaczyna gorączkować , podejrzewam , że złapał jakies przeziębienie . Jaki preparat jest najlepszy dla takiego maluszka . poradzono mi bym kupiła paracetamol w zawiesinie ( w czopkach juz mam ) lub ibum rownież w zawiesinie . Chciałabym cos dobrego i sprawdzonego . Może Wy mamy mi cos poradzicie ? będę zobowiązana .

Gość a może to to
na ten temat to lekarz się powinien wypowiedzieć co mały ma dostać - zwłaszcza jak ma 3 miesiące i początek infekcji

Gość agusia_aaa
ja swojej córeczce podawałam nurofen dla dzieci. Jest do kupienia w czopkach i syropie.

Gość taka sobie z glogowa
moim zdaniem ibum w syropie, mojej szybko pomogla, mala miala 2 razy goraczke po 2 dni na zeby i przeziebienie, lala sie w raczkach i tylko by spala, dawalam jej lyzeczke i po godzinie dziecko jak nowo narodzone, kuzynka mi przywizla angielski paracetamol ale zostalam przy ibum:) daje jej na zabki wieczorem lyzeczke i porzesypia mi cala nocke

Gość jesssuuuu mam nadzieje
ze to nie jest świńska grypa?

wiesz moja mala ma 2 mc i tez lekki katarek ale nie ma gorączki ani nic innego. Lekarka kazala nosek czyscic wodą morską i to wszystko a gdyby goraczka byla to mam podac czopek. Jesli maly ci kaszle itd to ja jednak poszlabym do lekarza.

Przede wszystkim zależy jaką ma temperaturę i gdzie mierzoną. Zbija się od 37,5 (od 38 w pupie).Paracetamol.A jeśli nie pomoże, to Nurofen.Najlepiej w czopkach, bo omija niedojrzały układ pokarmowy.

37,5 to nie temperatura,a stan podgoraczkowa i owej sie nie zbija,organizm powinien sam walczyc z infekcja.Mnie lekarz oswiecal i czytalam wiele razy,ze temperature mierzona w pupie np.39 stopni a wlasciwie po odjeciu jest 38,5 dopiero mozna zbijac tak ja zawsze robie:):) moje zdanie