Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Zaoczne finanse i rachunkowość - trudne studia?

Polecane posty

Gość tomo
A na tych studiach jest coś z geometrii? Bo w liceum algebrę przejechałem na 5 i 6, a geometrię tak na 2-3 i właśnie jej się obawiam.

Gość sFIR
tak, z geometrii jest sztuka rysunku kont teowych ;p na poważnie to FiR bazuje na algebrze ;-) są trudniejsze i łatwiejsze przedmioty, np. statystyka czy ekonometria ale można się tego nauczyć ;-)

Finanse to szeroki temat, ale może Twój chłopak znajdzie coś, co akurat zainteresuje i będzie miał więcej ochoty się uczyć:) Fajne są np. ubezpieczenia (wiem, że na WSFiZie w Warszawie mają taką specjalizację), budżetowanie czy zarządzanie finansami przedsiębiorstwa. Myślę, że trafienie na dobrą kadrę, która ma dużo cierpliwości do studenta, sprawi, że nawet komuś słabszemu z matematyki będzie lepiej szło, dlatego polecam uczelnię prywatną.

Gość Brokolitam
Nie trudne, ale uczyć się trzeba. Trzeba też mieć smykałkę do słupków, rachunków itd. Ja studiuję to na Vistuli i daję radę. Po pracy chciałbym pracować jako księgowy.

Gość gość
ja studiuję finanse i rachunkowość w Wyższej Szkole Ubezpieczeń w Krakowie www.wsu.pl i na pewno trzeba się bardzo starać. nie jest to zdecydowanie kierunek dla tych którzy wybrali go z innych powodów niż ten że po prostu to lubią. u mnie po pierwszym roku była niezła selekcja bo ludzie nie dawali sobie rady ( byli to właśnie tacy którzy nie mieli smykałki do liczb, obliczeń itp.). jak dla mnie jest w sam raz mam nadzieję że kiedyś uda mi się zostać jak mama księgową ;)

Gość gość
moj znajomy konczyl studia na tym kierunku i teraz pracuje w biurze www.akro.waw.pl i musze powiedziec, ze naprawde dobrze mu idzie :)

Gość gość
studiowalam finanse i rachunkowosc w SSW w Sopocie http://www.ssw.sopot.pl/ Troche nauki bylo, jak to na wiekszosci studiow, ale bylo warto. Po tym kierunku ma sie szeroki mozliwosci

Gość gość
Ja studiowałam administracje na uczelni www.ignatianum.edu.pl w Krakowie i teraz zastanawiam się czy nie pójść jeszcze na finanse i rachunkowość żeby podnieść swoje kwalifikacje

Gość gość
ja byłam na finansach i rachunkowości na uep i było fajnie, ale nie wiedziałam co ze sobą zrobić po licencjacie, później poszłam na wszuie i odnalazłam swoją prawdziwą pasję :D

Gość gość
bo o to chodzi by robić w życiu to co się chce