Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

POMOCYYYYY!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość edytus

jestem pierwszy raz mama wlasnie wrocilam ze szpitala z moim 3 dniowym malenstwem i moja niunka jakos dziwnie sie zachowuje zawsze po jedzeniu spala a teraz od 2 godzin trzymam ja przy cycy i nic napina sie i ma twardy brzuszek co robic prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje

Gość zmieniam zdanie
To kolka. Możesz masować brzuszek (zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara), Możesz też najpierw włożyć dzicko do wanienki z ciepłą wodą i masować. Możesz podać espumisan, simeticon, herbatkę koperkową itp

wszystko co wymieniłaś nie jest dla dziecka trzydniowegotakiemu maluchowi nie wolno nic podawać doustniemasaże, owszem, może pomóc też włożenie termometru w pupę lub czopek glicerynowyprzeanalizuj tez swoją dietę, byc może dziecko wzdyma coś, co zjadłaś (szczególnie ciężkostrawne, smażone)

Gość edytus
kurcze dziewczyny nic nie pomaga niestety herbatki z koperku nie mam a mala nawet terz cyca nie chce boze juz nie wiem co mam robic caly czs placze maz ja buja i tez nie pomaga co jeszcze moge zrobic pomozcie blagam

wiem, ze jak moj siostrzeniec mial kolki to go siostra kladla sobie na brzuchu (brzuszkiem do brzucha) i lekko poklepywala po pupie ale NIE WIEM czy mozna takie male dziecko tak klasc :)

Gość pierwszego nie pamietam
odbila po jedzeniu??? jak jest na rekach to placze??? sprobuj polozyc ja na brzuszku i przeczekac to, takie sa niektore dzieci, ja core do 4-5 rano na rekach nosilam przez pierwsze pol roku:) a tylko lekka zmiana pozycji i ryk:)

Gość jest jeszcze teoria
żeby dziecko ciaśniej (ale nie za bardzo ;-P) zawinąć w rożek, kocyk czy co tam innego i właśnie odłożyć w spokoju a nie bujać, bo "świeżaki" mają taką pseudo "agorafobię" a może do tego dojść niewykształcony jeszcze refluks (czy jak to zwał) i przy bujaniu pokarm sie cofa co wzmaga niepokój dziecka; nie wiem czy pomoże ale krzywdy nie zrobi więc może warto spróbować