Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnn__u

jak licytować na allegro?

Polecane posty

Gość nnn__u

Czytałam regulamin allegro ale nie znalazłam tam odpowiedzi na pyt. chodzi o licytowanie. jest napisane żeby dać od razu max kwotę jaką się chce zapłacić za dany przedmiot. Podam przykład: jest przedmiot za 1zł, bez ceny minimalnej. aukcja się kończy za 2 godziny. Ja w tej chwili daję 10 zł, i tu ma podobno zadziałać ten system automatycznej licytacji, który przebija oferty innych licytantów, posługując się mechanizmem postąpienia. Tylko co wtedy jak nikt nie będzie oprócz mnie licytował? Czyli dałam max 10 zł, aukcja się skończyła, ale na stronie przedmiotu wyświetla się 1zł, to ile muszę zapłacić? 1zł czy 10 zł?

do zapłaty masz 1 zł, z reszta dostaniesz maila ile masz zapłacić ;)

Gość nnn__u
Podam przykład: jest przedmiot za 1zł, bez ceny minimalnej. aukcja się kończy za 2 godziny. Ja w tej chwili daję od razu 10 zł, ALe pod aukcją wyświetla się że dałam 1 zł. Tylko co wtedy jak nikt nie będzie oprócz mnie licytował? Czyli dałam max 10 zł, aukcja się skończyła, Wygrywam aukcję czyli ile musze zapłacić? 1zł czy 10 zł?

Gość świadek
Tyle płacisz ile masz wskazane w mailu od Allegro i tyle w temacie.

Gość izka11111
1 zł.

Gość nnn__u
jeseli jest tak jak mowi Bree, to teoretycznie moge wygrać każdą aukcję. Dajmy przykład jest fajna komórka za 250 zł do licytacji. Jest bardzo dużo chętnych . A ja sobie na wszelki wypadek żeby mnie nikt nie przelicytował daje od razu 1000 zł. Wiadomo że wygrywam , a do zapłaty mam oczywiscie duzo mniej bo nikt sie nie bedzie licytował do 1000.

Gość świadek
Z tego co pamiętam to musisz zapłacić tyle co zalicytujesz - czyli w przypadku telefonu - 1000zł :P

Gość pólsierotka Marysia
Masz rację, tylko jak się taki drugi "napalony" na komórke trafi - to za coś co jest warte 400 złotych zapłacisz np 560 :o Życzę udanych licytacji :classic_cool:

nnn__u dobrze tylko jesli bedzie dużo chetnych i dasz 1 tys a inni beda licytowac to możesz zapłacić o wiele wiecej niz 250, inni moga dac max 500, 600 myśląc jak Ty i czasem zamiast 250 mozesz zapłacic 500 wiec to nie jest tak jak Tobie sie wydaje

głupi pomysł a jak ktos cie przelicytuje da 300 zł a ty dałas max 1000 a pozniej da np 500 i nie bedzie juz dalej licytowała a ciebie nie przebił to bedziesz musiała ty zapłacic za telefon te 500 zł:( bo chciał cie przebic jakby nawet dal 999 zł i skonczył licytowanie bo mu wyszło ze został przez ciebie zlicytowany i ty bedziesz juz musiala zapłacic te 999zł

Gość nnn__u
chyba świadek się myli. Nawet przed chwilą licytowałam. Dałam max 155, a wygrałam za 152,50

Gość pólsierotka Marysia
Swiadek - jaja sobie robił :p

świadek napisał złosliwie i nie ma racji, max to cena jaka Ty byś za coś zapłaciła a jaka bedzie cena zalezy od innych licytujących

Gość nnn__u
cholera ,czyli jak najlepiej licytować żeby wygrac aukcję?

Gość podstawieni licytujący
A tzreba ci wspomnieć nowicjuszko, że niektórzy sprzedający podbijają cenę z innych swoich lub znajomych kont :-P i wtedy 1000zł nie twoje :-P

ja najczesciej czekam do konca aukcji, licytuję w ostatniej chwili zeby jak najmniej zapłacić, nie licytuję wczesniej żeby ceny nie podbijać, a w ogóle to najbardziej lubie kup teraz, nie lubie licytacji ;)

Gość nnn__u
tak tylko jak to zrobić żeby zdążyć w ost chwili?

ja licytuje jak jest poniżej minuty, musisz wtedy pare minut wczesniej pilnowac aukcji, no i wtedy licytuje i daje swoja cene max ;) ostatnio mam szczęscie i udaje mi sie kupowac dzieciom firmowe, nowe ciuszki za 3, czy 5 zł ;) teraz sie czaje na telefonik :D

Gość Początkująca ALL
Powiedzcie mi co daje użycie ceny minimalnej tego nie mogę pojąć !

Gość Początkująca ALL
Dzięki !!!!!!

Gość Początkująca ALL
Jeśli pozwolicie jeszcze coś -- Czy wysylka wylicytowenego towaru za granicę ma swoje ukryte niedogodności ? jak to jest w praktyce ? jakie macie doświadczenia ? Z góry dzięki !!

Gość gość
najlepiej to snajperem - www.snajper.net Nie ujawnisz się za wcześnie to nie zmotywujesz ludzi to podbijania, a snajper za Ciebie strzeli w ostatnich sekundach i towar jest twój:) od kiedy się o nim dowiedziałam nie licytuję samodzielnie