Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniesia878787

kto z was miał rezonans magnetyczny?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś ja ale bez kontrastu i nie wiem czy to miarodajne jak bez kontr. ? Z kontrastem badanie jest dokładniejsze, ale nie każdy dobrze znosi kontrast. Nie wiem jak jest teraz, ale ja kiedyś musiałam podpisać najpierw papierek, że zgadzam się na badanie z kontrastem.

Gość szwikoo
Jak ktoś jest z Krakowa to polecam zarejestrować się przez stronę- http://www.rehabilitacje.org/ i w tych gabinetach umówić się na rezonans. Nie zapłaciłam dużo, nie czekałam miesiacami w kolejce.

Gość aguzmm
Szwikoo dzięki za stronkę :) juz umówiłam się. Koleżanka moja chodziła do gabinetu na Piwnej wcześniej na rehabilitacjęi była zadowolona, więc mam nadzieję, że ja też będę. Na szczęście nie muszę czekać w kolejce, więc pod tym względem to bajka.

Gość czokiloki
Ja też miałam rezonans w gabinecie z tej grupy G&R co piszecie. Rzeczywiście nie czeka się w kolejce i gabinety bardzo dobrze wyposażone.

Gość cytryss
ja bylam w gabinecie na Piwnej z tej grupy G&R i rzeczywiśćie porządnie wyposażony gabinet i rehabilitanci są godni polecenia.

Gość wirsi
Ja pól roku temu chodziłam na Słomczyńskiego też z tych gabinetów G&R i rzeczywiście gabinet godny polecenia.

Gość quadi
Ja byłam na rezonansie w gabinecie na Zachodniej. Znalazłam info na stronie: http://www.rehabilitacje.org/ i zapisałam się. Musze przyznać, że mają tam nowoczesny sprzęt i bardzo miła jest obsługa.

Gość sombisko
quadi ja tam chodziłam na rehabilitację i rzeczywiśćie sprzęt mają mega nowoczesny :))

Gość trejbi

ja na Zachodniej do G&R to ja byłam ostatnio na rezonansie magnetycznym. Szukałam miejsc na szybko na rezonans kolana no i oczywisćie cenowo, żeby było w porządku i na Zachodniej wyszło najtnaiej w Krakowie, bo sprawdzałam też w innych gabinetach 

Gość froxa

dowiadywałam się ostatnio, jak jest z cenami w KRakowie i masakra, w niektórych gabinetach ceny są z kosmosu. Wyszło najtaniej w G&R, poszłam tam i po kildu dniach miałam już gotowy opis. 

Gość rejsa

w G&R na Zachodniej mają najtaniej rezonans. Szukałam po kilku gabinetach i umówiłam się do G&R bo ceny  wniektóych gabinetach były zabójcze 

Gość melva

ja robiłam tydzień temu, trzeba robić jak jest potrzeba. Jak ktoś szuka w Krakowie to polecam G&R na Zachodniej, mają tam najtaniej jak porównywałam w innych gabinetach w mieście. 

Gość mira

mój mąż robił w G&R w Krakowie też, bo zależało na m na czasie, a tam umówił się na drugi dzień na badanie no i oczywiście cena. Za jeden staw zapłacił 350 zł ,więc chyba nigdzie nie znajdzie się taniej 

Gość MRI Glowy u dziecka
Cytat

Badanie MRI glowy 9 letniego  dziecka wykazuje u podstawy  prawego  plata skroniowgo poszerzenie przestrzeni  plynowej pajeczynowki o wymiarach 37mm x 13mm w wymiarze ap x tr  i w wymiarze cc 23mm  - obraz zmiany rozwojowej o charakterze torbieli pajeczynowki . Poza tym stwierdza sie prawidlowa szerokosc ukladu komorowego oraz przestrzeni plynowych wewnatrzczaszkowych .

Nie swierdza sie obecnosci zmian ogniskowych w obrebie mozgowia .

Sygnal kory mozgowej i istoty bialej jest prawidlowy .

Nie stwierdza sie patologi w obrebie tylnego dolu czaszki .

Prosze o opis tego badania 

Gość dersi

najlepiej udaj się do lekarza po opis,  nie ma co się niepotrzebnie martwić. Ja dostałam opis badania do 5 dni w g&R na Zachdniej. A Ty gdzie robiłaś, że nie masz opisu? 

Gość magda

mi w G&R na Zachodniej wysłali nawet zaszyfrowane wyniki na maila. 🙂