Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaśś

Czy to ciąża? proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość kaaśś

Witam. Strasznie się denerwuję (choc pewnie sama się nakręcam) że mogę byc w ciąży. Kochałam się z chłopakiem 5 dni temu. Okres miałam 8 marca, a długośc mojego cyklu to od 32 do 35 dni. Jeszcze przed współżyciem obliczyłam, że właśnie 25 kwietnia to prawdopodobny dzień owulacji. Oczywiście zabezpieczyliśmy się, jednak była to tylko prezerwatywa (najprawdopodobniej było z nią wszystko w porządku, gdyż mój chłopak sprawdził po, czy jest cała). Następnego dnia przez krótki czas odczuwałam lekki ból po prawej stronie brzucha i byłam pewna że to jajeczkowanie. Jednak wczoraj złapał mnie ból całego podbrzusza, nasilający się przy napinaniu mięśni, dziś również ten ból się utrzymuje. Poza tym zarówno wczoraj jak i dzisiaj zaobserwowałam spore upławy śluzu - jest bardzo kleisty i rozciągliwy, w niedzielę i w sobotę nie było go jeszcze tak dużo i nie miał aż takiej konsystencji. Szukałam w internecie informacji na temat wczesnych objawów ciąży (już kilka dni po zapłodnieniu) i znalazłam informację o bólu w podbrzuszu spowodowanym 'zagnieżdżaniem się' zapłodnionej komórki jajowej. Ale nie na każdej stronie znalazłam na ten temat chocby krótką informację. Czy takie objawy naprawdę mogą występowac? Czy jest to po prostu 'spóźnione' jajeczkowanie? Martwi mnie jednak ten aż 2-dniowy ból. Dodam jeszcze, że od piątku jestem przeziębiona, a od poniedziałku przyjmuję antybiotyk (od gardła). Bardzo prosiłabym o odpowiedź.

Gość kaaśś
W moją wypowiedź wkradł się błąd : ostatnia miesiączka - 8 kwietnia.

boze, widziszi nie grzmisz...czy my jestesmy wrozkami zeby ci opdpowiedziec na to jakze madre pytanie.....

Gość dudududuś
wiem, jak to jest sie denerwować z powodu możliwości zajścia w ciążę//jednak wstrzymała bym sie z takim wysuwaniem wniosków o ciazy pare dni po stosunku.. poczekaj co bedzie dalej, czy to sie nasili, albo jakies objawy inne sie pojawią... a najlepiej do zrobienia testu, jak już masz takie obawy..ale to dopiero jak będzie sie @ spóźniał... teraz nie ma co sie denerwować na zapas... powodzenia, 3m sie ciepło:)

Gość etna 2323
moim zdaniem nie jestes w ciazy , mialas jajeczkowanie , a jajeczkowanie nie zawsze ale bywa tak że boli mocniej w podbrzuszu , napisałas ze brałas antybiotyki , wiec mozliwe jest przesunięcie jajeczkowania przez antybiotyki ja brałam Forcid 1000 przez 10 dni i jajeczkowanie opozniło mi sie o 2 tygodnie (bo to obserwowałam) i co za tym idzie okres tez mi sie spóźnił nie bój sie , nie jestes w ciazy , gumka cała , ból spowodowany jajeczkowaniem , i opóznienie jajeczkowania przez antybiotyki , wiem i rozumiem ze sie martwisz ale naprawde nie masz czego :)

popieram etne2323;) a przy okazji - bobo test/quick vue(?)/pro test i juz po zmartwieniach;)