Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_kukurydza_

CIĄŻĄ A fARBOWANIE WŁOSÓW...

Polecane posty

Może to głupie pytanie ale zastanawiam się czy w ciąży można farbować włosy? wybieram się na wesele a właśnie dowiedziałam się,że jestem w ciąży i nie wiem czy mogę pozwolić sobie na farbowanie,pomóżcie

Gość świadek
Pewnie że można. Chociaż zaraz Ci tu zaczną kity wciskać, że będziesz mieć rude dziecko. Tak jak i można nosić łańcuszki i patrzeć przez Judasza. Pozdrawiam :D

dziękuję za odpowiedź, słyszałam ,że nie można bo niby ta chemia przedostaje się przez skórę do płodu,ale to jakoś tak dziwnie brzmi:) pozdrawiam

Gość ja tez mam ten problem
mozna tylko ponoc w I trymestrez nie ejst wskazane

Gość ołów ołów
jejuuu ale macie wiedze, nie o przesądy chodzi a o ołów w farbie do włosów który grozi dziecku :( każdy madry fryzjer odmówi farbowania włosów jeseli nadmieniesz ze jesteś w ciazy.

Gość oni Cię chyba niezbyt
a po co ryzykować? A za 9 miesiecy, jak cos z dzieckiem będzie nie tak, zastanawiać się dlaczego?

Gość Aaanniiaa
ja rozmawiałam na ten temat z moją panią dr i powiedziała, żeby do 12 tyg jednak się wstrzymać.

Gość ja tez mam ten problem
ja pytalam lekarza czy mozna farbowac dal mi ulotke w ktorej pisze ze mozna kiedys byly inne farby moze stad zostalo ze nie mozna ja tylko jak napisalam powyzej slyszalam zeby w I trymestrze sobie odpuscic farbowanie

No właśnie, w pierwszym trymestrze nie jest wskazane, a jeśli już któraś się uprze, to poleca się szampony koloryzujące, a nie farby. Szampony są łagodniejsze i naturalniejsze.