Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 blajejejeee

czy KLAPS to przemoc??

Polecane posty

Go艣膰 blajejejeee

Ale pieprz膮 w rozmowach w toku te pseudo-psycholozki :o mam 22 lata, nie raz dosta艂am klapsa jak by艂am mala i co? Jako艣 potem nikogo nie bilam ....klaps to nie jakies maltretowanie bez pzresady

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 blajejejeee
Tych kilka tik贸w nerwowych i kulawizna wcale mi nie przeszkadzaj膮. Nie wiem o co robi膮 takie wielkie halo :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja nie wiem mnie tez sie zdaje ze przesadzaja.a podszywaczom dziekujemy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blajejejeee
ja nie m贸wie o codziennym regularnym biciu, ale sami napiszcie, czy jako dzieci nigdy nie dostali艣cie klapsa?? lepszy klaps niz to cale bezstresowe wychowanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja jestem za
by艂am bita... wr臋cz t艂uczona przez oboje rodzic贸w. Czasem chcieli zobaczy膰 kto ma wi臋kszy autorytet, wydawali sprzeczne komendy (bo wychowanie w ich wykonaniu raczej przypomina艂o tresur臋) i t艂ukli mnie oboje :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blajejejeee
a ja jestem za przykro mi:( ale, ja nie pisze o t艂uczeniu dzie艅 w dzie艅 tylko o takim g艂upim przys艂owiowym KLAPSIE kt贸ry ka偶dy z nas napewno pami臋ta z dzieci艅stwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nigdy nie dosta艂am klapsa
od rodzic贸w. Sa inne sposoby na w艂a艣ciwe wychowanie ni偶 u偶ywanie r臋ki. Swoim dzieciom te偶 po艣wi臋cam wiele czasu i nigdy klapsa nie dosta艂y. Klaps to szybka reakcja rodzica, kt贸ry nie potrafi inaczej. Zazwyczaj sam w dzieci艅stwie dostawa艂 klapy i teraz powiela to w swojej rodzinie, bo nie chce mu si臋 cierpliwie t艂umaczy膰. I nie m贸wi膰 tu, 偶e 偶ycie bez klap贸w to 偶ycie bezstresowe. W艂a艣ciwe wychowanie nie polega na biciu. W dzieci艅stwie takie dzieci zakodowa艂y sobie, 偶e wszystko mo偶na za艂atwi膰 szybko przemoc膮 (walni臋ciem) i tak samo zachowuj膮 si臋 w przedszkolu, szkole na ulicy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fddgsds
nied艂ugo za klapsa b臋d膮 odbierali prawa rodzicielskie a dzieci usypiane jak zwierz臋ta, zanim si臋 spostrze偶ecie. i nawet s艂o艅ce peru nas nie uchroni 馃挙

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tttt5666
klapsy som fajne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja pami臋tam jak
mnie ojciec z paska dawa艂, bo je艣膰 nie chcia艂am i wybrzydza艂am. I jako艣 偶yj臋 i si臋 nie lej臋 po bramach czy dyskotekach. A z klapsem to przesadzaj膮 i to grubo. Bo czasem mo偶na t艂umaczy膰 i t艂umaczy膰 a dziecko i tak swoje. Zreszt膮 co tam dziecko - ostatnio by艂am zbluzgana, bo uderzy艂am psa gdy zobaczy艂am, 偶e pogryz艂 mi kanap臋. I mnie ochrzaniono, 偶e pies b臋dzie mie膰 odchy艂y. To co, psu te偶 mam wszystko t艂umaczy膰??? Jakim艣 dziwnym zbiegiem okoliczno艣ci pies odchy艂贸w nie ma a za kanap臋 ju偶 si臋 nie bierze.

Udost臋pnij ten post