Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyyyyszła

Gliwice - gdzie?

Polecane posty

Gość przyyyyszła

Czy obecni na forum mieszkańcy Gliwic mogliby mi podpowiedzieć, gdzie w Waszym mieście można się zabawić? Interesują mnie puby, miejsca w których odbywają się koncerty... Lubię metal gotycki, ale mogą być też klimaty rockowe, punkowe...

Gość przyyyyszła

Gość blleelelelelelelee
w gliwicach nic ciekawego nie ma, gliwice smierdza kazdy mieszkaniec ci to powie

Gość hdfhdjks
z tego co wiem to o klimaty rockowe ciezko, mozesz sprawdzic revolution na klodnickiej, albo na pszczynskiej otowrzyli cos nowego, i tam ponoc sa jakies gotyckie imprezy

Gość przyyyyszła
Po paru weekendach w Gliwicach właśnie widzę, że ciężko :( Ostatnio zupełnie przypadkowo załapałam się na koncert Closterkeller w Fabryce Drutu, czy jakoś tak... Dzięki za sugestie, hdfhdjks, sprawdzę te lokale.

Gość blleelelelelelelee
revolution juz do conajmniej dwoch lat nie istnieje ;/

Gość przyyyyszła
Cholera :(

Gość przyyyyszła

Gość meriiiigooold
o rockowe ciezko?! no dajcie spokoj, jedno z niewielu miast gdzie w kazdy weekend jest ich wiele. piatek i sobota -> rockoteki w jaz clubie na pl.inwalidow, pt/sb -> rockoteki w zoomie na pszczynskiej, chyba soboty (tam nie chodze wiec nie wiem) -> prl na duboisa, raz na 2-3 tygodnie w zoomie albo w klubie sic! na dworcowej sa nightmares party (niepowtarzajce sie kawalki metalowe, gotyckie, rockowe, ciezkie i lekkie, prowadzone przez znajomych ktorzy byli zirytowani muza grana w klubach, co tydzien ta sama), pandemonium night tez raz na jakis czas w roznych miejscach ... jest w czym wybierac. revolution jest nieczynne od roku.

Gość blleelelelelelelee
po pierwsze nie jestem kolega jak juz to kolezanka, po drugie mieszkam tutaj od zawsze i wiem to z wlasniego doswiadczenia oraz opini moich znajomych

Gość meriiiigooold
a ja oraz moi znajomi uwazamy ze to jedno z najladniejszych miast ;]

Gość przyyyyszła
meriiiiigooold - dziękuję !!!

Gość meriiiigooold
nie ma za co - od kilku lat nałogowo chodzimy ze znajomymi na rocko więc co nieco się wie ;) szkoda że bravo zamknęli a potem revo, tam było najlepiej no ale trudno się mówi. aha - nie zrażaj się jak pójdziesz raz i nie spodoba Ci się. wszystko zależy od dnia, muzyki granej, od ludzi - czasem się pójdzie do jazzu i dno, nie ma znajomych, nieciekawa muza i się wychodzi po godzinie, ale ostatnio trafiałam na same fajne weekendy i zostawałam zawsze do końca szalejąc na parkecie ;)

Gość ukio
nie wiem czy jest ładniejsze miasto na sląsku od Gliwic Moze Rybnik ? NAjbrzydsze switochlowice , Bytom

Gość meriiiigooold
rybnik też ładne miasto, szkoda że takie malenkie centrum ale w sumie odkad wybudowali Plaze i Focus Park to chyba sie stalo jego zaleta bo wszystkie sklepy jak sie chce coś kupic w jednym a duuuuzo zieleni i miejsc do spacerowania :)

Gość przyyyyszła
Ech, usiłuję się jakoś rozeznać w tych Gliwicach :)

Gość meriiiigooold
pytaj o co chcesz ;)

Gość przyyyyszła
Jesteś kochana :* Sprawdzam na mapie, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :O : jak najprościej dojechać z ulicy Styczyńskiego do gimnazjum numer 10? Ile kosztują bilety na autobus, jednorazowe, albo może sieciówka miesięczna? Szukałam w google, ale albo nie ma tych informacji, albo jestem tępa jak but :D

Gość meriiiigooold
musiałabyś mi podać ulicę, nie wiem gdzie to gimnazjum ;) mieszkasz na styczyńskiego? jeśli tak to ja niedaleko, jakieś 15 min spaceru :D sieciówka miesięczna hmmm tu masz cały cennik kzkgopu :) http://www.kzkgop.com.pl/cennik/oplaty

Gość przyyyyszła
Dzięki za cennik, jednak nie umiem szukać :O Będę mieszkała na Styczyńskiego po ślubie, na razie jeszcze mieszkam w Poznaniu. Super, że mieszkasz tak blisko, zapraszam na piwko w podziękowaniu za pomoc :) Gimnazjum nr 10 znajduje się ponoć przy ul. Lipowej 29, gdziekolwiek to jest...

Gość meriiiigooold
hmm. to teraz zależy w którym miejscu styczyńskiego mieszkasz. jesli niedaleko skrzyżowania z kozielska, najprościej będzie ci jechać: tramwajem - linia 1 lub 4 -> wsiadasz na przystanku Gliwice Jasnogórska -> przystanek ten położony jest przy takim dużym skrzyżowaniu ulic Daszyńskiego, Jasnogórkiej, Kozielskiej i Sobieskiego (znajdziesz na mapce ;) ) i dojeżdzasz do przystanku Gliwice Dąbrowskiego. to jest jakiś kawałek za dwrocem, i za wiaduktem (jak przejedziesz przez taki wiadukt pod którym będą tory kolejowe to zaraz po nim wysiadasz ;) ) i potem z przystanku idziesz do przejścia ze światłami - tuż obok przystanku, przechodzisz grzecznie na drugą stronę, a potem gdzieś tam zaraz jest ulica lipowa ;) tylko że byłam tam z trzy razy bo nie moje tereny więc nie wiem czy od razu będzie ta ulica za przejściem czy trzeba odrobinkę dojść. ale bliziutko jest. a autobusem ... hmm na Kozielskiej albo na Jasnogórskiej (naprzeciwko Biedronki) zatrzymuje się autobus 259 http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=tabliczka&nr_linii=259&nr_przyst=15&id_trasy=1571 wsiadasz na przystanku Góry Chełmskiej albo Jasnogórska i wysiadasz też na dAbrowskiego. tylko że autobusowy jest gdzie indziej niż tramwajowy przystanek więc z autobusu też na drugą str trzeba przejść a potem pierwsza albo druga w lewo. innych autobusów nie znam jadących tam:( a jesli mieszkasz bliżej Jana śliwki, to tam się trochę gubię już w komunikacji, ale chyba najbliżej Ci na przystanek na Jasnogórskiej też (tylko wtedy od innej strony się idzie) albo na Placu Piłsudskiego.

Gość meriiiigooold
jakbyś miała jakiekolwiek pytania - pisz na maila - elentari84@gmail.com - chętnie pomogę, na forum rzadko zaglądam, dziś przypadkiem (wymówki od kończenia pracy mgr bo już nie mogę na nią patrzeć hehe :) )

Gość meriiiigooold
*w którym miejscu Styczyńskiego będziesz mieszkać oczywiście miało być ;)

Gość przyyyyszła
Będę mieszkać zaraz przy skrzyżowaniu z ul. Andersa. Bardzo Ci dziękuję za wyczerpujące informacje! :* Trzymam kciuki za Twoją magisterkę, co studiujesz? :)

Gość meriiiigooold
ooo - to masz bliziutko do tramwaju - podobno niby mają je w najbliższym czasie likwidować ale ludzie się tam buntują że nie wiadomo czy dojdzie to do skutku. oby nie, bo nadają całego uroku miastu. a więc tramwaj, jedzie co 8 albo 12 min - z przystanku Kościuszki. studia już skończyłam rok temu, socjologię, ale trochę za dużo sobie wzięłam obowiązków naraz, więc obrona dopiero teraz. razem z obroną pracy dyplomowej studiów podyplomowych. no i jeszcze praca na pełny etat ;)

Gość ja bym chciala
jak lubisz gotyk i metal to tylko i wylacznie GWAREK polecam :D:D:

Gość gwarek najlepszy
hahahahaha w ogole tylu was tutaj z gliwic jest? JAK SIE NAZYWACIE BO JA WSZYSTKICH ZNAM

Gość meriiiigooold
oczywiście, pod warunkiem że czasem się lubi bawić przy housie itp :D raz byłam i nikt więcej mnie tam nawet siłą nie zaciągnie :D

Gość ja bym chciala
gwarek coool,jestem tak co tydzien