Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaa ..

ciaze 5 tydz? brak zarodka

Polecane posty

Gość blaa ..

27 04 byłam u ginekologa z wynikiem testu oczywiście pozytywnym po zrobieniu usg stwierdził ze jest pęcherzyk i ciałko żółte ale brak zarodka ciąże określił na 5 tydzień z haczykiem i ze z pomiarów tak się zgadza ale niema tam zarodka:( powiedział że 1 na 7 ciąż obumiera ale że nie mam się martwić i myśleć pozytywnie ale się martwię ze niema tego zarodka czy to możliwe zęby jeszcze nie było tego zarodka 2 wizytę mam na 12 maja strasznie bolą mnie piersi bóle głowy mam nudności i kucie takie ale się tak martwię bo to jeszcze 2 tygodnie :(

Gość badaaaaania haha
Dziwi mnie że lekarz przy takiej okazji powiedział ci o tym jak często obumierają ciąże. W5 tygodni to jest jak najbardziej prawidłowe zjawisko. Zarodek jest widoczny dopiero około 7 tygodnia. jeśli jednak bardzo się niepokoisz to możesz zrobić bete i potem ją powtórzyć żeby zobaczyć czy wynik wzrasta i czy jest prawidłowy dla danego tygodnia ciąży. POWODZENIA, BĘDZIE DOBRZE:)

Gość czemu się dziwisz
powiedział jak sytuacja wygląda chyba lepiej wcześniej wiedzieć co sie moze przytrafić niż później i być bardziej załamanym.

Gość blaa ..
prawdę mówiąc zamarło mnie jak mi to powiedział kompletnie sie tego nie spodziewałam teraz poprostu ciagle o tym myśle normalnie masakra jak mozna komuś powiedziec takie cos a potem sie nie denerwowac zmieniłam lekarza teraz 12 ide do innego sądzisz że za 2 tyg będzie cos widać?

Gość ale przecież ci nie powiedział
że zarodek zmarł. poza tym chyba za wcześnie by móc go zobaczyć wiec za te 2 tygodnie powinno być już cos widać.

Gość bądź dobrej myśli

Gość blaa ..
no włąsnie wiem że nie powiedział ale kazał sie nieprzyzwyczajac i traktowac z dystansem i że zawsze tak mówi to się zmartwiłam torche miał ktoś tak może?

Gość blaa ..
no i powiedział e jak nie będzie zarodka to do łyżeczkowania w szpitalu

Gość badaaaaania haha
Właśnie dla tego mnie dziwi że to bardzo wczesna ciąża i to że nie widać zarodka jest jak najbardziej stanem fizjologicznym, a taką wypowiedzią zasiał w dziewczynie niepokój, który uważam za przedwczesny i jak na razie nieuzasadniony. Wiele dziewczyn robi taki błąd że ledwo zobaczy dwie kreski na teście a już leci do lekarza, a potem niepotrzebnie się niepokoją bo wynik usg nie ma prawa pokazać nic innego

Gość blaa ..
MNIE ZDZWIWIŁO TO ŻE OKRS MAŁAM 18 MARCA WIEC TO TOCHE DUYŻO CZASU ALE NIE MOGŁAM SIE JUŻ DOCZEKAĆ I W POMIARAHC NIBY 5 Z CHACZYKIEM

nic sie nie martw - 5tc to normalka ze nie widac zaarodka -serduszka zaczyna bic ok 6-7 tc i wtedy tez pojawia sie zarodek - glowa do gory wszystko bedzie dobrze :*

Gość blaa ..
NO A JA SOBIE SPRAWDZIŁAM NA PORTALU W NECIE TE TYGODNIE I NAPISAŁO ZE 6 TYDZIEN ALE LEKARZ WIE CYBA LEPIEJ NIE

Gość no włąsnie
a miał ktoś tak ja tez by była ciekawa

Gość badaaaaania haha
Właśnie ja tak miałam. Tylko z racji tego że biorę stałe leki których w ciąży nie mogę zażywać szłam tak wcześnie do lekarza żeby ewentualnie potwierdzić ciążę. Był to wtedy 4 tydzień i w zasadzie nie było widać nawet pęcherza. Jedynym potwierdzeniem ciąży były pogrubione ściany macicy. Lekarz wtedy kazał mi siebie traktować już jako ciężarną i zmienił mi leki, ale jednocześnie nie mógł potwierdzić ciąży w 100% i założyć karty ciąży

Gość blaaaa
normalnie tak mnie pocieszyłas mam nadzieje ze tez tak bede miała bo chodze jak an szpilkach

Gość blaaaa
własnie etz mialam jak ty ja biore leki przed ciaza takie jak proxacin gentamycyne ketonal itp wiec troche sie nastraszyłam to poleciałam i zakazał brac leków no bedzie chyba dobrze

Gość badaaaaania haha
W Twoim przypadku zaskoczył mnie sposób w jaki lekarz przekazał Ci te informacje nie informując jednocześnie że to nie jest nic nienormalnego . Wierzę że wszystko będzie w porządku i lada chwila dołączysz do styczniówek 2010

Gość Paula299
Witam, ja mam podobny problem cho ciąża jest trochę starsza 6,3tc brak zarodka pęcgerzyk ciążowu 12 mm; zaznaczę że mam zbyt wysoki poziom prolaktyny i dio końca nie wiem kiedy zaszłam w ciążę z kalendarza ciąży wynika że 22 sierpnia ale tabletki na obniżenie prolaktyny brałam od 4 września mój lekarz sam nie wie już co myśle na ten temat na 13 mam wyznaczony termin na zabieg sama nie wiem czy mam się zgodzic czy jeszcze poczekac może mi doradzicie

Gość mama czterotygodniowej córeczk
Paula299 poczekaj do 7-8 tydzien. Czasami zarodka nie widać.

Wg mojego lekarza też nie było jajeczka, straszył mnie łyżeczkowaniem i kazał się przygotować na poronienie, strasznie to przeżyłam, ale na drugi dzień poszłam prywatnie do innego lekarza i zobaczyłam na usg bijące serduszko! Podobno często to wina starego aparatu do usg... Tak że się nie przejmuj, będzie dobrze :) A na zabieg się nie zgadzaj w żadnym wypadku, idź do innego lekarza i to potwierdź, nawet do kilku, takich decyzji nie podejmuje się ot tak bo jeden lekarz tak powiedział...

Gość Sajuri
Witam! Czy ktoś mógłby skonsultować ze mną wymiary mojego dzidziusia? Byłam dziś u gin i tak: gs: 16,6 dzidzia: 4,73 a pęcherzyk żółciowy 4,73 tętno 113. No i właśnie pęcherzyka się czepia moja gin bo powiedziała że lepiej by było żeby miał 5mm. (wg gin to 6 tc a wg mnie od om 6 tydz i 5 dni a od zapłodnienia 5 tydzień) Wierzcie- mam powody żeby aż tak panikować... :(

Gość gość
Witam. pod koniec 5-go tyg. ciąży byłam u ginekologa który stwierdził "pęcherzyk ciążowy ale bez wyraźnego echa zarodka", kazał wykonać beta hcg które wyniosło 8350 i odczekać 2 tyg do następnej wizyty. przez te 2 tyg. myślałam że odejdę od zmysłów, czytałam wszystkie informacje w necie które dotyczyły sytuacji podobnej do mojej. Dlatego postanowiłam napisać jak skończyła się moja bo może komuś to pomoże. Otóż cierpliwie odczekałam 2 tyg. i poszłam na wizytę ale już do innego ginekologa (wcześniej upewniłam się że idę do gabinetu gdzie jest dobry sprzęt) tam okazało się że zarodek rozwija się prawidłowo a serduszko bije jak oszalałe :) lekarz powiedział, że czasami tak bywa że w tak wczesnej ciąży ciężko jest 100% stwierdzić echo zarodka i że dziwi się że są lekarze którzy tak straszą pacjentki. Ja obecnie jestem w 9 tyg. i bardzo się cieszę że wszystko skończyło się dobrze.

Gość gość
no niesamowite ja byłam na 1 wizycie w 4 tygodniu i pani doktor też stwierdziła że za wiele jeszcze nie widać ale wypisała kartę ciąży i zapisała na kolejny termin konowały nie lekarze co niektórzy