Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omnia

alimenty na żonę

Polecane posty

Gość omnia

Czy mogę podać męża który przebywa za granica o alimenty dla siebie ? Nie mamy rozwodu, ja jestem inwalidką II gr, moje dochody to tysiąc złotych. On ma tam romans i nie che dawać mi ani złotówki.

Gość omnia
Serdeczne dzięki ale ten przypadek który tam opisują to sprawa po rozwodzie. Ja nie mam rozwodu.

Gość omnia
jestem inwalidką, bo jestem oziembła i żaden facet nie moze ze mną uprawiać sexu

to raczej znaczenia nie ma....znam malzenstwo ktore mieszka pod wspolnym dachem a on placi alimenty na syna.....tez nie sa po rozwodzie ale ze wzgledu na trudnosci mieszkanowe zamieszkuja razem :)

Gość hhehehehe
dla siebie a niby z jakiej paki , gdzie jest takie prawo ze mąż to sponsor :D na dzieci to inna bajka.

Gość
prawo jest takie, ze alimentów moze zażądać małżonek albo były małżonek, o ile nie był jednoznacznie winny rozwodu mogą też zażądać rodzice, nawet jak byli alkoholikami albo oddal;i cie do domu dziecka :/

Gość omnia
Z takiej niby paki ze jak ma na inną kobietę w Anglii i ja utrzymuje, to powinien mieć tez na zonę, nie biorę z mim rozwodu dlatego ,zeby dostawał w Anglii benefity .

nie jestem biegly w tej materii ale on chyba nie dostaje zadnych benefitow zaleznych od tego czy jestescie w malzenstwie czy tez nie....moze jedynie na dzieci dostawac ale o nich nie wspominasz

Gość omnia
Tak,rodzinne angielskie. Nie wiem czy na dziecko tez bierze. Mamy jedno dziecko

Gość
ty nie rozwodzisz sie, on ma z tego kase i ci jej nie daje? chore. rozwiedz sie, walcz o alimenty dla siebie i dziecka niech dekiel jeden pozna co to miec rodzine

Gość oczywiscie ze mozesz dostac
alimenty na siebie w czasie trwania malzenstwa jak i po rozwodzie chyba ze bylabys uznana jako jedyna winna

Gość a to niby czemu on ma placic
:O :O

Gość
bo jest deklem i zamiast sie zajac rodzina wyrywa dupy i nie daje pieniedzy na rodzine niepelnosprawnej zonie? bo jej i dziecku tez sie cos od zycia nalezy?

Gość oczywiscie ze mozesz dostac
bo takie jest prawo hhehe

Gość szybko idz so dądu i zaloz
sprawe o alimenty, nie ma na co czekac

wg mnie najkorzystniejsze będzie wystąpienie o rozwód z wyłącznej winy małżonka - wtedy sam fakt Twojego niedostatku uprawnia Cie do ubiegania się o alimenty tak dla Ciebie, jak i Twojego dziecka [sądy są raczej przychylne, więc śmiało pisz pozew- zwolniony od opłat sądowych, wzór znajdziesz w necie- na stronie sądu lub przez google] w innych przypadkach uprawnienie to bądź jest całkowicie wyłączone bądź ograniczone czasowo