Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ag221

Czy laptop bierze duzo pradu...??

Polecane posty

Gość Ag221

Kupiłam latopa i zastanawiam sie czy on bierze duzo pradu jak mam go podłaczonego do kontktu...??? Wiem ze to głupie ale prad straszni drogi...;(

Gość Ag221
cz miej wiecej jaki sprzet tez tyle bierze... jedy nie dziwota ze z fizy byl dop;|

Gość
dobra a teraz napiszcie po polsku- ile to jest w złotówkach i w porównaniu nie wiem do stacjonarnego czy innego urzadzenia typu czajnik

:)...jesli bedziesz siedziala na kafe (a bedziesz :D ) 10 godzin dziennie to bedzie jeden kw .... x 39 gr co do ceny to mogla ulec zmianie

Gość
no 39 gr za godzine jestem w stanie poswiecic ;p teoretycznie wychodzi 720h * 0.39= 280.8 jakby siorbal czas caly a teoretycznie siorbie najwyzej 1/3 tego czasu albo i mniej... chyba ze mi sie cos porypalo? nie no w sumie tak na logike laptop jest jednyu rzadzonkiem i pojedynczo prad zre, stacjonarka osobno zre na monitor, jednostke centralna, i jakies inne pierdoly ktore sa podlaczone do listwy i nawet nienuzywane siorbia.. tylko tak ciekawa bylam ile laptop zasysa;p i 10h to ja pracuje dziennie a nie siedze na kafe ;p

za duzo policzylas powinnas ilosc godzin podzielic przez 10 bo 1kw masz po 10 godz

Gość
no to tym lepiej... 28zeta/mies przy 24/h ^^ :)

Gość
oj cicho no ja z foziki czworke mialam nie wymagajcie zbyt wiele;p ale w sumie lepiej niz sie spodziewalam z tym kosztam uzytkowania :)

kabel 🖐️ bazienka ---> a stacjonarny to zależy jaki masz sprzęt i monitor. Starszy komp przy małym obciążeniu nie powinien brać więcej niż 150 W + monitor ok. 50 W, czyli ze 2 razy więcej niż laptop. Bardziej wypasione powiedzmy 200-300 W.

Gość a oplata przesylowa to gdzie
0,39zł to za 10h zabawy laptopem, + oplata przesyłowa 0,16 to masz 0,55zł za te 10h

Gość jennnyu
Ja to kiedys liczylam to wyszlo jakos ze za 8 godzin uzytkowania placi sie okolo 1 zlotych