Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkjdjdfdf

CO BYSCIE ZROBILI NA MOIM MIEJSCU ZWOLNIC SIE CZY NIE

Polecane posty

Gość kkjdjdfdf

pracuje w hotelu i bardzo sie tam nadzwigam,trafilam do szpitala z ciezkim bolem podbrzusza i okazalo sie,ze mam to z przedzwigania i nie moge dzwigac:( zwolnic sie???mam 22 lata ale boje sie,ze nie znajde pracy jak sie zwolnie...nie wiem co robic bo szefowa chce znac odpowiedz do soboty

Gość StiVeQ
Zawsze możesz iśc na L4, Porozmawiaj z szefową czy niemożna przydzielić Cię do lżejszych prac. Ewentualnie szefowa może rozwiązać z Tobą umowę gdyż nienadajesz się na obecne stanowisko pracy. Dlatego udaj się do szefowej i porozmawiaj że podoba Ci się praca tutaj etc. ale czy jest możliwośc abyś dostała jakieś lżejsze obowiązki albo zupełnie bez konieczności dźwigania.

Gość VAYA CON DIOS
a wiesz że jest zakaz zatrudniania kobiet przy dźwiganiu ciężarów? ustawowy zakaz, bo to sie moż eodbić na twojej póxniejszej ciąży, mogłabys zaskarzyć ą szefową do inspekcji pracy :P lepiej szukaj innego zajęcia :) --------------------- kliknijcie, potzreba jeszcze 24 http://change.menelgame.pl/change_please/1748963/

Gość kkjdjdfdf
juz z nia gdalam,powiedziala,ze nie ma takiej mozliwosci bo na moje miejsce jest wiele innych dziewczyn a innego etatu w hotelu nie ma wolnego ,ja tam sprzatam...chyba jednak zostane tam wkoncu teraz ciezko z praca

Gość StiVeQ
Zawsze możesz zostać a wmiędzy czasie szukać innej oferty pracy. Poza tym pracująć w hotelu nie powinnaś mieć problemów z językiem. Może spróbuj porozsyłać swoje Cv do konkurencji ?

Gość beatufilkaa
dziewczyno uciekaj stamtad,ja pracowalam w hotelu rok,nigdy wiecej!!!kto nie pracowal nigdy w hotelu ten nie wie jaka to ciezka praca...to nie jest robota na dluzsza mete juz chyba lepiej isc do spozywczaka pracowac!!!nie ogladaj sie na nic jestes mloda szkoda ciebie i twojego zdrowia,chcesz chyba pozniej miec dzieci prawda??

Gość oczy sumienia
Dziewczyno nie kieruj sie doraźną potrzebą tylko zdrowiem ktore masz jedno!!! JEDNO !!! zastanów sie dobrze czy za kilka lat nie bedziesz tego żałowac.

w trakcie zwolnienia pracodawca nie moze Ci wypowiedziec umowy o prace [ jesli to zrobi jest to niezgodne z prawe i mozesz wystapic do sadu przede wszystkim : zagladajac do wykazu prac wzbronionych kobietom - jest to sprzeczne z prawem, mozesz zglosic do powiatowego inspektora pracy [zobowiazany jest zachowac Twoja anonimowosc pod rygorem odpowiedzialnosci dyscyplinarnej ] uciekaj gdzie pieprz rosnie i domagaj sie odszkodowania!!!!

Gość tego nie kumam
jak mozna bardziej cenic prace niz swoje zdrowie. Z takim nastawieniem to pewnie za pare lateko na wozku wyladujesz. No i wtedy nie bedziesz musiala sie martwic faktycznie o prace. Tyle ze wtedy juz niczego nie bedziesz miala okazji zmienic,.

Gość kodeksem postrasz
najwyzej cie zwolni , ale skoro sama chcesz sie zwolnic to kij szefowej w oko, w kodeksie pracy jest napisane ile kobieta moze dzwigac

tego nie kumam- jak nie masz ubezpieczenia i kasy na chleb to tez nie masz zdrowia.. straszny wybor :O

Gość uciekaj stamtad dziewczyno