Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość claudek

spanie malucha

Polecane posty

Gość claudek

mam problem z moja 10-miesieczna coreczka.od urodzenia nie zasnela sama(chyba ze w samochodzie lub w wozku),budzi sie po 5-6 razy w ciagu nocy czasem chce piers czasem nie.od 5 miesiecy kazda noc konczy sie w moim lozku.jej zasypianie wyglada tak:18 kaszka,potem zabawa z tata,kapiel,czasem butelka zawsze piers przy ktorej zasypia,ja odczekuje 10-15 min przekladam do lozeczka a potem to roznie po30 do 2 godzin pierwsza pobudka czasem uda mi sie ja odlozyc do lozeczka na kolejne troche spania a czasem musze klasc sie z nia do mojego lozka.to tez nie gwarantuje snu,budzi sie jak zwykle.w ciagu dnia zasypia w ten sam sposob,jest odladana do lozeczka gdzie zazwyczaj przespi okolo 30-40 min,zaznacze ze jesli poloze sie z nia w duzym lozku to jest w stanie spac i 2 godziny.probowalam odkladac ja po karmieniu nocnym do zasniecia w lozeczku,siedzialam przy niej i czekalam,konczylo sie placzem ok godziny i na koncu bralam ja na rece i lulalam jak zwykle.pomocy.kocham maja corke ponad wszystko ale chce spac z mezem nie z nia,

Gość ja 1987
mam dla ciebie rade która niestety nie jest najłatwiejsza dla każdej matki ale ja dałam rade z moim 14 mies synem to i pewnie ty dasz- dziecko musi zasypiac w łóżeczku bez kołysania i tych innych obrządków bo jesli zasypia gdzie indziej i budzi sie gdzie indziej to nie czuje sie bezpiecznie- owszem bedzie plakać- mój syn ostatnio wrzeszczeł 2,5 h ale jakoś wytrzymałam i wcale nie jestem wredną matką a syn zasypia teraz bez problemu- wiec i ty musisz to wytrzymać dla waszego wspólnego dobra a placz na pewno na jednej nocy sie nie skonczy ale po kilku dniach córka powinna zrozumieć ze to co robi jest bez skutku... głowa do góry i powodzenia

Gość claudek
dzieki,sprobuje,ale czy myslisz ze powinnam zagladac do niej od czsu do czsu czy po prostu zastawic i niech placze

Gość ja 1987
przytulić pogłaskać i z powrotem do wyrka... musi czuć sie kochana ale zrozumieć że jej miejsce jest w łóżeczku- u mnie po tygodniu poskutkowało tyle tylko ze trzeba byc konsekwentnym

Gość ja 1987
ja teraz przerabiam kładzenie sie na ziemi i tupanie nogami ale tez nie popuszczam i jak mały stroi fochy to sobie ide i nie zwracam uwagi na to ze sie kładzie- juz 2 dzien walcze i mam nadzieje ze mi sie uda ;)

wspolczuje,ja niestety nie pomoge,moge tylko pochwalic mojego synka.On ma tez 10 miesiecy i jak skonczyl 2 miesiace tak zaczal przesypiac cale noce bez karmienia,dodam,ze sam zasypial w lozeczku i tak jest nadal.Po wszystkich ceremoniach wieczornych ,daje mu mleczko z butelki i o 20-20.30 odkladam go do lozeczka i od razu wychodze.On sie tak nauczyl,ze wie po prostu od siebie,ze ma spac ,nie placze ,nie marudzi,po prostu zasypia.W nocy przez okres 10 miesiecy nie przespal moze kilka razy w nocy,ale bylo to spowodowane temperatura podczas zabkowania.Nie wiem co ci doradzic,znam ten bol,gdyz mialam to samo z moim najstarszym synem i nic nie pomagalo.Dodam,ze ten malutki za chiny ludowe nie usnie w naszym lozku,ani w naszym pokoju.Od poczatku mial swoj pokoj,spal w nim sam.Moze jestem i wyrodna,ze noworodkowi kazalam spac sama w pokoju,ale starszy syn nauczyl mnie rozumu.Nie powiem,ze nie nasluchiwalam w nocy czy wszystko jest ok,martwilam sie ale powiedzialam sobie,ze musi znac swoje miejsce,tak bedzie najlepiej.Od momentu jak skonczyl 2 miesiace,mam wszystkie nocki przespane,od 20 do 8 rano.Moj syn to prawdziwa skarb jesli chodzi o spanie w nocy:P Pozdrawiam i zycze by sie u Ciebie to zmienilo

claudek - mozemy sobie ręce podać, tylko moja ma już 1.5 roku a ja nie przespałam żadnej nocy. Ona też nie;) Schemat dokłądnie taki jak u ciebie. Za 3 tyg. szykujemy sie z odstawianiem od cyca i ciekawa jestem co to bedzie..

Gość agiagii
ja tez sie moge do ciebie dolaczyc we wspolnym niespaniu w nocy, moj chlopak ma 14 miesiecy juz dawno nie je cyca, ale ciagle w nocy budzi sie z placzem, dosteje wode w butli i czasami pospi pol godzinki i znowu jazda od nowa, co pol, godzine gore dwie wstaje i wyje albo po calym lozeczku sie kreci, wstaje, siada, na brzuchu kladzie, no i w koncu laduje w naszym lozku. nie mam pojecia co z tym zrobic...

Gość agiagii
ktos ma podobnie???????????????