Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do ciebie umieram nie martw si

jednorazowe czy wielorazowe majtki poporodowe?

Polecane posty

kupiłam 1 pare wielorazowych i 7 sztuk jednorazowych. Jakie sie przydadzą? ile zurzyję na dzień majtek jednorazowych?

ja mialam wielorazowe hartmann. jak dla mnie świetne. siatkowe więc przepuszczają powietrze. praktycznie nie zdarzyło mi się żebym musiała w dzień wymieniać. więc jedne na dzień szły, wieczorem pralam i na rano miałam gotowe :)

a jak juz kupiłam te jednorazowe to co teraz? zurzyje je przez 3 dni podczas pobytu w szpitalu? mam ich 7 sztuk i myslałam ze tak na 3-4 dni powinny one starczyc. A te wielorazowego uzytku jakby co tez sie przydadzą.

W szpitalu zdecydowanie jednorazowe. Po porodzie nie będzie ci się chciało ich zmieniać a co dopiero prać. Zmieniać trzeba czasami razem z wkładką bo one nie mają skrzydełek i okropnie się zbijają więc niestety boki majtek się brudzą. Zależy od krwawienia, ja po paru dniach już mogłam używać normalnych podpasek ze skrzydełkami w rozmiarze maxi i normalnych majtek.

Gość wielorazowe
ładnie przylegają do ciała podtrzymując tą mega "wkładkę", a jednocześnie są przewiewne. ja miałam tylko wielorazowe hartmana i byłam bardzo zadowolona ( 2-3 pary zupelnie starczą).

Gość a ile
a ile podkładów jednorazowych potrzeba? dobre sa te pieluszki Bella czy polecacie bardziej absorgyn?

Gość a ile
i jeszcze: ile sztuk pampersów zabrać dla noworodka? jak często się takie maleństwo przewija?

miałam i belle i absorgyn. ja różnicy nie wydzialam. łącznie zużyłam 7 paczek. zaczęłam ich używać dopiero 5 dnia po porodzie bo wcześniej w szpitalu tylko ligniny można było używać. a pieluch przez 5 dni poszła mi paczka - 26 sztuk.