Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikpoko

POMOCY prosze..

Polecane posty

Gość pikpoko

polakow portret własny w satyrach krasickiego przedstaw problem na podstawie analizy satyry marnotrastwo o odwołaniu do znanych ci utowrow poety

jakbys mnie zapytala 10 lat temu ...... wez sie do nauki dziecko zamiast siedziec na kafe, tutaj ludzie nie czytaja krasickiego

Gość pikpoko
a może jednak ktoś by cos wiedzial :D

krasicki ganil styl zycia owczesnej szlachty, ktora zyla w mysl zasady zastaw sie a postaw sie. kiedy mieli w nadmiarze pieniedzy, wydawali je bez opamietania a kiedy sie skonczyly zostali zebrakami od ktorych odwrocili sie znajomi. poza tym wydawali pieniadze, czesto dobytek przodkow, na wystawne bankiety, podroze, zakup drogich bibelotow i "antykow" zeby przyozdobic domy. satyra jest aktualna do dzis, biorac pod uwage wszystkich nowobogackich ktorzy teraz wydaja kase na wyjazdy do Egiptu, itp, na firmowe ciuchy, drogie samochody, chociaz czesto mieszkaja katem u rodzicow, lub sa zadluzeni po uszy, zeby potem chwalic sie na nk jacy to z nich biznesmeni :-P

Gość pikpoko
może jeszcze ktoś wtedy złoże do kupy i będę miał :D

Gość pikpoko
a propo, Dziękuję :)

Gość pikpopo
pomooooooooooocy

Gość waniliaPyszna
kłania się pokolenie mp4 :O co to będzie :O

Gość Głupia i Stara
a to na prezentacje maturalną z języka polskiego, prawda? ja rok temu wydałam na to 300 zł, ale nie kupiłam tylko chodziłam na korki przez jakieś dwa miesiace i pisałam tą prezentację z takim oszołomionym profesorkiem, kiedyś byłam u niego 4 godziny, myslałam że do krzesła przyrosnę, co ja się z tym miałam, czy się opłaciło nie wiem, ale pzynajmniej zdałam, miałam chyba 14 pkt.

Gość Głupia i Stara
ale jak to mozliwe, że jeszcze nie masz tej pracy? nie kazali Ci w szkole przynieść, chociażby planu prezentacji??

Gość pikpopo
dopiero nas przygotowują za rok bede miał mature i potrzebuje cos na ten temat :(