Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ms.Ocean

Do wszystkich maturzystów !!!!!!!!

Polecane posty

Nie wiem jak wy, ale ja kompletnie sobie nic nie robie z tego w poniedziałek polski, we wtorek angielski, w srode wos, potem matma i jeszcze ustne ... MASAKRA normalnie !!!!!!

ja tez.... chociazby to ze siedze na kafe zamiast przy ksiazkach swiadczy o tym ze w moim przypadku egzamin dojrzalosci to nietrafiona nazwa :D

Gość pokepoke
zamień się, ja sram w gacie i czuję, że nie zdam :(

Gość kariaaa
eee tam, narzekacie;), odbębnicie egzaminy i macie 4 miesiące wakacji;) powodzenia;P

Gość pokepoke
ja polski, angielski i wos, całość rozszerzona :o

kurde widze, że nie jestem jedyna ktorej to zwisa i powiewa, chociaz w poniedziałej rano bede srac w pory ze masakra ... Ja zdaje polski, angielski wos rozszerzony i matme ... :/ kurde zawalialm se troche bo w styczniu zmienilam te przedmioty bo mialam tylko geografia zdawac .. nie wiem co mnie tak naszlo na taka zmiane w polowie ...

polski i biologia na podstawie angielski i wos na rozszerzeniu i najbardziej boje sie wosu. wlasciwie to jestem przygotowana na taka ewentualnosc ze nie zdam. ale jest to przedmiot dodatkowy wiec nawet jesli to mature mam zdana :D

Gość pokepoke
ja to właśnie przez ten wos głównie sram w gacie. przeleciałam całe vademecum, wszystkie podręczniki, dzisiaj otwieram test z wyborczej i kurwa zero. już nie wiem z czego ja mam się uczyć :o jeszcze prezentacji nie mam.

Gość jolka dorka
polski angielski podstawa , geografia wos roz :)

Gość zeszloroczna maturzystka
ja w zeszłym roku byłam tak zamotana, ze pojechalam na ustny angielski rano, a tu sie okazało ze mam polski popoludniu :D zajechalam do domu i koncztyłam ja pisac :D ale były jaja :) i w sumie z polaka mialam 80% :)

Ej masakra to vademecum z operonu jest lipne tak szczerze mówiąc ... ale i tak dobrze ze ten rozsz jest na 50pkt bo podstawowy az na 100 ... Ja prezentracje mam napisane ale tak zajeba... sprawe z nia ze maskara rozpisalam sie i wjeba... jak ta porabana az 17 lektur ... ja nie wiem skad mi sie tyle wzielo i nie wiem jak ja sie zmieszcze w tych 15 minutach ... :/

Gość kariaaa
a ja na ustny polski mało co się nie spóźniłam;)

Gość jolka dorka
17 lektur ???? co ty>>>>>

Gość pokepoke
mnie to z operonu jedynie poratowało tym, że tekstu mało, a same konkrety, więc mam przynajmniej ogólne pojęcie. bo szczerze mówiąc z wosu nie umiałam nic, a wcisnęłam go, bo coś trzeba było wybrać jako trzecie. ogólnie wkurwiam się też, bo czasem takie rzeczy dojebią, o których człowiek nie słyszał. no masakra jest, mam nadzieję, że te 30% będzie, bo inaczej się chlastam dosłownie :P 17 lektur? zdesperowana babo! :D ja mam z pięć :D

Gość Głupia i Stara
ja zdawałam rok temu, stres był ogromniasty najbardziej na pisemnym polskim i ustym polskim, no i na wos-ie też, zdawałam rozszerzony i teraz wiem, że rozszerzony wos to skok na głęboka wode, trzeba sie dobrze przygotować, a i tak nie wiadomo jak się zda, najgorsze jest to że w niektórych pytaniach jest 5 rzeczy do napisania, a punkt tylko 1 za całość, więc błąd 1 na 5 i 0 punktów.

Gość jolka dorka
ja mam 4 lektury i jeden wiersz

powaznie wam mowie ... tylko mi sie duzo razy powtarza Herbert, nie wiem co sie tak na niego uwzielam ... :/ i to w 4 dni napiasalam tak mi sie wszystko spodobalo ze nie moglam sie oprzec zeby je umiesci w prezentacji ale i tak czesc jest tylko "liznieta" wiec nie jest tak zle ...

Gość jolka dorka
jak myslicie co będzie na polskim >>>

Gość jolka dorka
mi nauczycielka mówiła że max to 5 lektur , w sumie to teraz z tych 17 moga cię pytac lepiej dla nich

Pokepoke ... chlastam sie z Toba jak by co ... : D Kurde ja to bede poprawki w sierpniu robic jak nic szczegolnie z matmy cos mi sie tak wydaje ...

Gość nie ogarniam świata
a ja mam pytanie dot. tej prezentacji, może ktoś się orientuje, bo zapomniałam spytać nauczycielki, a teraz to gówno mogę. czy mogę na wstępie prezentacji użyć cytatu, którego już więcej nie poruszę? np. cytat grochowiaka mimo że żadnych utworów grochowiaka nie mam w lit. podmiotu? bo mnie to gryzie strasznie :P

Gość pokepoke
wreszcie będę miała towarzysza niedoli! w razie czego się do Ciebie zgłoszę :D

Gość Głupia i Stara
pewnie Lalka :-) trzeci raz pod rząd. Ale wiecie co, tak na prawde to nie musicie czytać żadnej lektury, może miec jedynie ogóle pojecie o tym co tam się wydarzyło. I tak bedziecie pisać tylko na temat fragmentu, który wam tam dadzą, więc lepiej ćwiczyć czytanie z e zrozumieniem i interpretowanie tekstów, wierszy, no ale na wiersz to chyba lepiej się nie porywać, bo jest ściśle ustalony klucz odpowidzi, a wiersze są czasem bardzo pokrecone

Gość jowita hhh
spoko będzie dobrze napiszcie w poniedziałek jak wam poszło >>>

Gość Głupia i Stara
nie ogarniam świata - chyba nie mozesz, jesli nie uwzgledniłaś tego w swojej literaturze, głupie to, ale tak mi się wydaje, jesli o czymś mówisz to musisz to mieć zapisane w literaturze, bo potem mogą Cię zapytać o cokolwiek z całej tej książki