Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 zbiórka przy pomniku Chopina element rozpoznawczy : kwiat z krepiny w dłoni kto wbija na akcję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość albo filiżanka kawy... Napisano Kwiecień 30, 2009 :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 myślałam o tym, ale za dużo fatygi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaka laka smak afryki 0 Napisano Kwiecień 30, 2009 a na jaką okoliczność? To i ja przyjdę... bo chyba nie na święto pracy? :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 jutro mają być jakieś marsze, pochody i pikiety... co postulujecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak 1 maja Napisano Kwiecień 30, 2009 to transparent z napisem np. NAROD Z KAFE - KAFE Z NARODEM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
persymona 0 Napisano Kwiecień 30, 2009 Przyjdę popodglądac :-> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaka laka smak afryki 0 Napisano Kwiecień 30, 2009 PSP a ty stolyca? może i ja się zabiorę ... :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Kwiecień 30, 2009 A skąd ja wezmę krepinę.. ? :o Kolejna virtualna akcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 ja tam będę naprawdę :D randkę mam ale mogę z Wami poprotestować ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 Myrevin :D ja mam to Ci utworzę :) moze być w kolorze nieba...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Kwiecień 30, 2009 Ja nie chcę protestować.. wolę od razu rewolucję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość józio Napisano Kwiecień 30, 2009 a wpuszcza takie "towarzystwo" z kafeterii do parku i w dodatku w okolice Interwidzjenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Kwiecień 30, 2009 A z kim ta randka??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 randka z moim jedynym ;) moze być rewolucja przytargam gilotynę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Kwiecień 30, 2009 Za ile ten sztuczny (jednak) kwiat? :P Zainwestowałem w piwo na dłuyi łikend.. piniędzy nie mam za dużo.. :P Ale mogę zaśpiewać.. pom tymże piwie.. { Wyklęty, powstań ludu ziemi, Powstańcie, których dręczy głód, Myśl nowa blaski promiennymi Powiedzie nas na bój, na trud. Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata, Przed ciosem niechaj tyran drży! Ruszymy z posad bryłę świata, Dziś niczym, jutro wszystkim my! !!!!! } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość józio Napisano Kwiecień 30, 2009 to raczej duzo papieru toaletowego trza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzanna kafeteria Napisano Kwiecień 30, 2009 znakiem rozpoznawczym niech będzie odsłonięta mysza :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Kwiecień 30, 2009 O tej porze będę w ogrodzie botanicznym w Neptulandii. Ale się z Wami duchowo połączę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sukienka skrojona na miarę Napisano Kwiecień 30, 2009 na stetryczałym karku udźwigniesz tę gilotynę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 :D:D:D kwiat w gratisie :P i postawię skrzynkę powzięłam zaliczkę na ten cel ;) Myrevin nam pośpiewa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Kwiecień 30, 2009 Krew naszą długo leją katy, wciąż płyną ludu gorzkie łzy, nadejdzie jednak dzień zapłaty, sędziami wówczas będziem my! Ref. Dalej więc dalej, dalej więc, wznieśmy śpiew! Nasz sztandar płynie ponad trony, niesie on zemsty grom, ludu gniew, przyszłości rzucając siew. A kolor jego jest czerwony, bo na nim robotnicza krew! Choć stare łotry, nocy dzieci, nawiązać chcą starganą nić, co złe to w gruzy się rozleci, co dobre , wiecznie będzie żyć! Porządek stary już się wali, żywotem naszym jego zgon. Będziemy wspólnie pracowali i wspólny będzie pracy plon! Hej razem bracia do szeregu! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu, Czyż jest na świecie taka broń? Precz z tyranami, precz z zdziercami! Niech ginie stary, podły świat! My nowe życie stworzym sami i nowy zaprowadzim ład. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Kwiecień 30, 2009 Jeżeli nie lękasz się pieśni, stłumionej, złowrogiej i głuchej, gdy serce masz męża i jeśli pieśń kochasz swobodną posłuchaj. Szeroka, szeroka jest ziemia, gdy myślą ogarnąć ją lotną, szeroko po ziemi więzienia, głęboka w więzieniu samotność. Już dziąsła przeżarte szkorbutem, już nogi spuchnięte i martwe, już koniec, już płuca wyplute - lecz palą się oczy otwarte. Poranek marcowy. Jak cicho. Jak dziwna się jasność otwiera. I tylko tak ciężko oddychać, i tylko tak trudno umierać. Posępny jak mur Szliselburga, głęboki jak dno owej ciszy, zza krat, z więziennego podwórka dobiega go śpiew towarzyszy. I słucha Waryński, lecz nie wie, że cienie się w celi zbierają, powtarza jak niegdyś w Genewie: Kochani... ja muszę do kraju... Do Łodzi, Zagłębia, Warszawy powrócę zawzięty, uparty... ja muszę... do kraju, do sprawy, do mas, do roboty, do partii... ja muszę... I śpiew się urywa, i myśli urywa się pasmo. Ta twarz już woskowa, nieżywa, lecz oczy otwarte nie gasną. Gdzieś w górze, krzykliwy i czarny, rój ptactwa rozsypał się w szereg, jak czcionki w podziemnej drukarni, gdy nocą składali we czterech... Fabryka Lilpopa... róg Złotej... Żurawia... adresy się mylą... robota... tak, wiele roboty... i jeszcze dziesiąty pawilon... Ach, płuca wyplute nie bolą, śmierć w szparę judasza zaziera, z ogromną tęsknotą i wolą tak trudno lat siedem umierać. Wypalą się oczy do końca, a kiedy zabraknie płomienia, niech myśl, ta pochodnia płonąca, podpali kamienie więzienia! Raz jeszcze się dźwignął na boku: - Ja muszę... tam na mnie czekają... i upadł w ostatnim krwotoku, i skonał. I wrócił do kraju. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 stoję na baczność !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Kwiecień 30, 2009 Iftar Jesteś godna by ponieść "czerwony sztandar". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość witus-sprytuś Napisano Kwiecień 30, 2009 przeciwko czemu ta pikieta ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 wituś sprytuś gdzie twój pituś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość filżanka w lewej rece Napisano Kwiecień 30, 2009 a prawa na myszce taki znak rozpoznawczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość witus-sprytuś Napisano Kwiecień 30, 2009 chcesz go zobaczyć ? To diabeł wcielony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Kwiecień 30, 2009 o tak... dłoń na myszce a co z facetami??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach