Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jak skutecznie szukac pracy?

Polecane posty

bo ja juz nie wiem mzoe ja cos robie zle, :(

Gość pracowy ludek...
A co robisz?:)

Gość pracowy ludek...
Przed wszystkim - zacznij od interesujących Cię ofert. Musisz spisać to, co do tej pory robiłaś, zakres swoich dotychczasowych obowiązków, kompetencje, umiejętności, kursy. Potem zastanów się, co byś chciała robić. Znajdź ofertę, która jest dla Ciebie - tzn. odpowiada Ci, a Ty spełniasz wszystkie wymagane warunki. Musisz być pewna, ż eto praca dla ciebie, ze jesteś idealna kandydatką. Potem wystarczy "tylko" przekonać do tego pracodawcę;) Nie wysyłaj 30 cv dziennie, byle gdzie. Znajdź coś, co naprawdę Cię zainteresuje. No i napisz życiowe, porządne cv, bez ogólników, właśnie z opisem stanowiska, zakresem kompetencji, plus porządny list motywacyjny.

mam napisane cv i list sprawdzane nawet tutaj i w UP wysylam cv na stanowiska ktore mnie interesuja jestesm po ekonomii ale nikt sie nie odzywa:( a rodzina mi zarzuca ze mam wymagania i powinnam sie zachaczyc byle gdzie ale ja nie chce byle gdzie, mam 26 lat i chce prace ktora jest powiazana z moimi studiami tzn ( sekretarka, pracownikbiurowy, fakturzystka, asystentka itd) a nie praca kelnerki itd :( chyba malo kto mnie rozumie