Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co teraz sie daje

CHRZEST....prezent czy kasa?????

Polecane posty

Gość co teraz sie daje

jestem chrzesną i tak sie zastanawiam czy lepiej kupic cos czy dac kase.Mysle o tym zeby kupić rowerek za ok 250 zł lub jesli nie to tą kase dać rodzicom.

Gość co teraz sie daje
ile planujesz wydac kasy na chrzesniaka???mi wszyscy mowia ze dawali ok 500 zł:( nie mam tyle kasy

ja kupilam zloty lancuszek za ok 300 zl z wisiorkeim i dalam kase. Bylam chrezstna w lutymi mam sopiero 17 lat wiec tez nie moglam sobie pozwolic na drozszy prezent

Gość co teraz sie daje
a myslicie ze rowerek to dobry prezent na chrzest???czy moze nie za dobry pomysl??

Gość co teraz sie daje
rowerek tak na przyszlosc no bo co kupic takiemu bobasowi??

Gość aaaaaaaaaaania
lepiej np jakiś łańcuszek z ładną zawieszką, będzie na całe życie. Ja do dziś mam taki właśnie prezent od chrzestnej

ja daję 300zł + kupiłam ubranko (pajacyk+czapeczka+skarpetki) do tego pluszak. Mysle, że powinno wystaczyc bo na wiecej mnie po prostu nie stac... to i tak prawie polowa mojej wypłaty :(

Gość co teraz sie daje
ale dzewczyny to 300 zł dajecie od pary czy tylko od was?????bo ja ide sama i tak sie zastanawiam czy 200 zł bedzie ok

Gość Ashleen
witam u nas pod Poznaniem to tak ok. 200 zł od chrzesnych sam tyle dałam jako chrzesna i po tyle dostały moje dzieci, a łańcuszki, srebrne łyżeczki to bzdura, 20 lat przeleży w szafie...

Gość Ashleen
przepraszam literka T mi gdzieś uciekła ...

Gość uk girl
ja tez bylam niedawno chrzesna i tak sie zastanawialam kasa czy prezent,zdecydowalam sie na prazent bo tak na moje oko to rodzice czasem potrafia przepascic kase na zupelnie inne pierdoly a nie na dziecko.Dlatego kupilam pamietke chrztu swietego srebna łyzeczke z wygrawerowanym imieniem oraz srebny smoczek z miejscem na grawer date ur wzrost dziecka,wage i godzine narodzin oraz miejsce na pierwszy zabek.Kupilam te rzeczy przez net wiec jak ktos zainteresowany to moze poszukam tego dla osob zainteresowanym takimi prezentem.

Gość uk girl
rower?? to ile dziecko ma jak bedzie chrzczone??

Gość fisnieta
ale dziecko chyba za male jest zeby jezdzic na rowerku? ja swojemy chrzesniakowi zalozylam fundusz. najlepiew mialam dac prezent ale pomyslalam, ze takie male dziecko i tak nie skorzysta wiec kupilam ladne ubranko no i ten fundusz. teraz chrzesniak ma 7 lat, na komunie wplace 600 zlotych wiec na calym funduszy jest juz prawie 5 tys z odestekami a daje zazwyczaj na urodziny i swieta. Kolejna wiesza wplata bedzie po skonczeniu podstawowki, potem gimnazjum, 18stka, matura no i slub. Moze tez dostac pieniadze z funduszu przed slubem albo trzymac dalej jak bedzie chcial sobie kupic mieszkanie. No i kasa jest trzymana z dala od rodzicow bo wiem ze by przeedli.

Gość uk girl
decyzja nalezy do Cienie:)

Gość co teraz sie daje
ja dam 200 zł jednak