Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leworecznaznatury

leworeczna przestawiona na prawa reke

Polecane posty

Gość leworecznaznatury

jestem osoba leworeczna ale w dziecinstwie na sile przestawiono mnie na prawa. uwazam , ze przez to wiele stracilam. dzis jestem osoba z zaburzona koordynacja, mam klopoty z rozroznianiem kierunkow, nie umiem tanczyc itp. czy ktos ma podobnie?

Gość bezapelacyjnie................
mnie tez na siłe(za komuny) przestawiali na prawa ale dali sobie spokój bo byłem w swoim postanowieniu(pisania lewa reka) nie dozajebania:)

Gość ja znam taka osobe
ale wszystko z nia w porzadku jak najlepszym, a ja tez jestem leworeczna i nie przestawiona i klopoty z koordynacja mam typu takiego ze nie potrafie robic dwoch roznych rzeczy dwoma rekami np prowadzenie samochodu,badz rekami w jedna strone a nogami w druga np aerobic mi nie wychodzi,to nie przez przestawienie tak masz tylko tak po prostu

Gość dobrze mi z tym...
leworęczność jest trochę bardziej skomplikowana. Poszukaj w internecie opracowań na temat lateralizacji i leworęczności i może tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Gość 435
ja mam ukryta leworecznosc przez co mam masakryczna dysgrafie

Gość leworecznaznatury
ale znam mase osob leworecznych kotre nie byly przestawuiane i sobie swietnie tradza lewea reka. kumpela prowadzi auto(nie miala zadnych problemow) , swietnie szyje choc nie chodzila do szkoly krawieckiej, robi na drutach itp, druga swietnie tanczy, tez prowadzi auto i jesze klka osob dobrxe sobie radzi. a ja zostalam na chama przestawiona na prawa i w efekcie mam do wszystkiego "2 lewe". ciezko mi z tym:-(

tez mi sie chrzanią kierunki:)

Gość dobrze mi z tym...
ja jestem leworęczna i nigdy nie miałam z tym ani przez to żadnych problemów.

U mnie w rodzinie leworęczni jesteśmy ja i mój tata, tylko że jego przestawiono na siłę w dzieciństwie i różnica np. w charakterach naszego pisma i ogólnych zdolnościach manualnych jest między nami duża, (na moją korzyść oczywiście).

Gość dobrze mi z tym...
Może za szybko sie poddajesz i zniechęcasz :)

Gość dobrze mi z tym...
nie chwaląc się mam ładne i czytelne pismo i wiele ludzi się dziwi ''jak to? Leworęczna a tak ładnie pisze, ale wiele godzin poświęciłam na wyćwiczenie takiego charakteru pisma.

Gość dobrze mi z tym...
wielu ludzi :)

Gość leworecznaznatury
ale mi wlasnie chodzi o to ze pewnie gdybym caly czas byla leworeczna to byloby wszystko dobrze a tak na sile probowano zrobic ze mnie praworeczna i efekt jes taki ze pisze prawa. reszte rzeczy robie lewa ale generalnie czego sie nie dotkne to zchrzanie

Gość leworecznaznatury
poza tym mam juz swoje lata wiele rzeczy probowalam i widze ze odstaje od innych prawo badz leworecznych ale tych nie przestawianych na chama

Gość leworecznaznatury
tak wiem ze wsrod slawnych jest wiele leworecznych ale nikt ich na sile pod wielkimi naciskami i w stresie nie zmuszal do bycia praworecznym

Gość dobrze mi z tym...
leworecznaznatury ile masz lat?

Gość leworecznaznatury
32.

Gość dobrze mi z tym...
nie chcę być ciocią dobrą radą ;) ale chyba nie pozostaje Ci nic innego jak zaakceptować i polubić siebie taką jaka jesteś :)

Gość a mnie też
ą mnie też przestawili z lewej na prawą i oto tego skutki *dysgrafia *nie rozróżnianie kierunków *na całej lini straciłam moje zdolności manualne(kiedyś ładnie rysowałam lewą ręką, teraz już jestem przyzwyczajona do prawej i nawet gwiazdki nie umiem narysować :( *zaburzona koordynacja

leworecznaznatury masz tyle lat co ja:) rocznik 77 rzadzi:)

Gość dobrze mi z tym...
mnie na szczęście nie przestawiali, chociaż podobno miałam równowagę pomiędzy prawą i lewą stroną i pani psycholog powiedziała, że można mnie przestawić na prawą rękę, ale moi rodzice mnie do tego nie zmuszali.

Gość dobrze mi z tym...
79 też nie jest zły :)

Gość olgaja
to i ja sie dolacze. Mnie tez zmuszano do przestawienia sie na prawa reke. To bylo dawno temu i wtedy leworecznosc byla czyms dziwnym.. W efekcie zmuszono mnie do pisania prawa lapka czego skutkiem jest okropny charakter pisma do dnia dzisiejszego. Wszystkie pozostale czynnosci robie nadal lewa, takze jestem osoba leworeczno z wyjatkiem pisania. Pozdrawiam leworecznych!

Gość leworecznaznatury
moze i w tamtych czasach leworecznosc byla uwazana za cos dziwnego ale jednak nie wszyscy poddali sie tej glupiej presji bo w mojej klasie bylo sporo leworecznych , ktorych nikt do niczego nie zmuszal. ja natomiast pamietam jakim stresem bylo dla mnie te zmuszanie do pisania prawa reka. trudno mi ie pogodzic ze przez glupote rodzicow jestem teraz do niczego

mnie wysłali do psychologa i kazali cos rysowac,a pani psycholog obserwowała mnie z matką z za winkla,po tym jak skonczyłem rysowac przeanalizowali moje zachowanie i dzieła sztuki i doszli do wniosku ze jestem skazany na ta swoją leworecznosc i nigdy pozniej mnie juz nie molestowali w tej kwestii...

Gość ale ja ci mowie ze
to nie musi zalezec wcale od tego ze bylas przestawiona ja nie jestem przestawiona i tez mam takie problemy z koordynacja,mysle ze w moim przypadku to dlatego ze wszystko jest przystosowane do praworecznych,autem to moze bym jezdzila ale w anglii:P a kierunki rozrozniam ale nie mam orientacji w terenie bo po prostu nie potrafie zapamietac w ktora strone skrecalam i wtedy mi sie tylko myli,ale ja leworeczna i nie przestawiona. za to charakter pisma owszem moze byc duzo gorszy po przestawieniu ale wszystkiego mozna sie wyuczyc zreszta duzo jest ludzi praworecznych od zawsze i bazgrza strasznie. naprawde nie masz sie czym tak przejmowac.

Gość leworecznaznatury
akurat mi nie chodzi o charakter pisma bo moge bazgac jak kura pazurem i mam to w nosie ;-) chodzi mi o inne rzeczy takie jak wlasnie brak koordynacji przez co np nie umiem tanczyc, prowadzenie auta-nie wyobrazam sobie z moja koordynacja. poza tym czego sie nietkne to popsuje

Gość a czemu prwadzenie auta to
aka trudnosc?? To chyba nie wynika z lewirecznosci tylko ogolnie z jakiegos braku koordynacji. Znam kilka osob leworecznych i nigdy nie wspominaly ze źle im sie jezdzi samochodem

Gość bez_sciemy
a ja jestem leworęczny (nieprzestawiany) i prawonożny i stąd też mam kłopoty z koordynacją nie gram np. w siatkówkę bo wybijam się z prawej a uderzać chcę lewą, co automatycznie stawia mnie na przegranej pozycji ;) może to o to u Ciebie chodzi ?