Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewcia stefcia

Dlaczego latem jak jest ciepło puchna mi dłonie?

Polecane posty

Gość Ewcia stefcia

Gość frufru
a nic CI więcej nie puchnie? stopy? twarz? jesli puchną Ci dodatkowo stopy to może być pierwszy objaw niewydolnosci krązenia.

Gość mam tak samo puchną
mi bardzo, stopy, kostki, łydki oraz ręce (dłonie). Kłopoty z krążeniem, nic się na to nie poradzi:(

Gość mi wsio puchnioe nie mieszcze
sie w ubraniaaaa

Gość tojkaaaaa do mam tak samo puch
a konkretnie jakie masz te kłopoty z krązeniem? co ci dolega?

Gość erfe
Ja mam to samo, szczególnie w górach, ale nie tylko, ogólnie puchną mi w czasie wysiłku na powietrzu, np podczas szybkiego marszu, biegu, palce robią się jak parówki:(

Gość tojkaaaaa do erfe
i co z tym robisz. leczysz jakos?

Gość erfe
szczerze mówiąc nic z tym nie robię, nie wiem jak to można leczyć, jedno co wiem że na pewno jest to związane częściowo z odwodnieniem, więc dobrze nosić przy sobie wodę zwłaszcza teraz jak się ciepło robi. Myślisz że to jest coś powaznego?

Gość Ewcia stefcia
z odwodnieniem?nie bardzo wiem o co chodzi z tym odwodnieiem. .. to znaczy ze tzreba pic duwo wody, ze za malo sie pije?

Gość sloneczka
idz do lekarza to moze byc coś z sercem , moze masz jakas wade serca o ktorej nie wiesz ...

Gość Ewcia stefcia
ja tylko wiem ze jak jest zatrzymanie wody w organizmie to mozna chyba puchnac........a dlazcego woda sie zatrzymuje w organizmie to nie wiem...a moze sie zatrzymuje bo za malo wody sie pije?

Gość Ewcia stefcia
EKG serca mialam robione i wyszlo dobre

Gość mam tak samo puchną
byłam u lekarza, mam niedomykanie zastawek w sercu, ogólnie żylaki i kiepskie krążenie, ale lekarz powiedział, ze nie da się tego wyleczyć i "taka juz moja uroda", jeśli się będzie pogłębiać, to żylaki można usunąć, ale teraz podobno nic mi na to nie poradzą.

Gość frufru
"Ewcia stefcia - EKG serca mialam robione i wyszlo dobre" a nerki sprawdzałaś?... "mam tak samo puchną - byłam u lekarza, mam niedomykanie zastawek w sercu, ogólnie żylaki i kiepskie krążenie, ale lekarz powiedział, ze nie da się tego wyleczyć i "taka juz moja uroda", jeśli się będzie pogłębiać, to żylaki można usunąć, ale teraz podobno nic mi na to nie poradzą. " aaaaaaaaaaaaargh. idz do innego lekarza. do kardiologa jakiegoś porządnego.

Gość Ewcia stefcia
a jesli mialabym cos z sercem , to chyba EKG wykazałoby, co?

Gość sloneczka
nie zawsze ekg cos wykaze , kardiolog tylko moze cos podejrzewac robiac ekg a pewnosci nie ma , mi dopiero na echo serca wykazalo ze mam wypadanie platka zastawki mitralnej .

Gość Ewcia stefcia
a jakie badania moge zrobic na nerki?jakie mam zrobic?

Gość do sloneczka
masz wypadanie jednego płatka czy płatkow? i bierzesz na to jakies leki?

Gość sloneczka
jednego płatka biore betaloc zok ale na co innego , a na te wade nie biore nic bo to nic "strasznego" nie przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu.

Gość sloneczka
usg nerek zrób i badanie moczu to powinno wystarczyc jezeli cos zlego sie dzieje ...

Gość do słoneczka
bo moj brat ma taka diagnoze: wypadanie płatkow zastawki mitralnej'', a wyszlo bo bardzo kołatało mu serce, miala te kołatania.Te kołatania to chyba inaczej sie nazywa aytmia?

Gość sloneczka
mi sie uaktywnila ta wada podczas silnej nerwicy lękowej , to mozesz sobie wyobrazic jak mi waliło serce !! dlatego biore betaloc zok juz 2 miesiac i czuje sie rewelacyjnie ...

Gość erfe
a może masz nadciśnienie? ja mam lekkie , myslę ze to może byc powiązane z puchnięciem. Wypadanie płatka zastawki też mi podejrzewali ake echo wyszło OK

Gość sloneczka
zrób sobie samo badanie moczu jezeli bedzie w normie to usg nie potrzebne !!!

Gość sloneczka
nadcisnienie pewnie ze mialam podczas lęków,a tak to wszystko w normie ... narazie moja nerwica odpuscila i czuje sie dobrze co nie oznacza ,ze nie mysle o sercu ...:)

Gość do sloneczka
a te lek betaloc zok to konkretnie od czego jest? a ta nerwica lekowa to czasem nie jest objaw tej wady serca? moj brat tez ma jakies lęki

Gość Ewcia stefcia do erfe
ale to wypadanie płatka podejzrewali u ciebie w zwiazku własnie z tym puchnięciem? ?

Gość lena b do erfe
piszesz ze puchnuecie moze miec zwiażek z odwodnieniem,no ale puchnie sie chyba raczej przy zatrzymaniu wody w organizmie a nie przy odwodnienie??

Gość erfe
nie, o tym puchnieciu nigdy nie mówiłam lekarzom

Gość erfe
Niby tak, może źle się wyraziłam ale ja zauważyłam że ma to związek z pragnieniem, np na wycieczkach jak się za mało pije, nie siusia, a maszeruje w upale to wtedy mi palce bardzo puchły, Może to jest związane z nagromadzeniem różnych produktów przemiany materii w organiźmie? Nawodnienie pomaga