Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewcia stefcia

Dlaczego latem jak jest ciepło puchna mi dłonie?

Polecane posty

Gość frufru
"erfe - nie, o tym puchnieciu nigdy nie mówiłam lekarzom" no i czemu, na litość boską?... nawet nie wiesz jak wielu chorobom towarzyszy puchnięcie. jak się idzie do lekarza to sie mówi o WSZYSTKICH niepokojących symptomach...

Gość do erfe
napisalas'' szczerze mówiąc nic z tym nie robię, nie wiem jak to można leczyć, jedno co wiem że na pewno jest to związane częściowo z odwodnieniem,'', napisalas ze jest to związane częściowo z odwodnieniem.

Gość frufru
erfe u Ciebie to akurat wygląda trochę na objawy aklimatyzacjne. w górach jest inne ciśnienie atmosferyczne niż na nizinach, organizm dostosowuje jakoś swoje ciśnienie krwi do panującego na zewnątrz i to moze byc efekt...

Gość mam tak samo puchną
MI przy zwykłym badaniu słuchawkami słychać szmery, w ekg wychodzi niedomykanie zastawek, miałam echo i tez to potwierdziło, ale nie ma istotnego cofania się krwi. Byłam u kilku lekarzy, żaden nie kazał mi tego leczyć, mam dopiero 24 lata, a takie problemy od kiedy byłam nastolatką. Krążenie bardzo się pogorszyło, kiedy stosowałam terapię estrogenową.

Gość mam tak samo puchną
Jak np. długo stoję stopy robią się czerwone i puchną, pieką, tak samo ręce, jeśli sa opuszczone:( W ogóle przez kłopoty z krążeniem od kilku lat nie wychodziłam nigdzie w klapkach/sandałach, całe lato chadzam z zasłoniętymi nogami i stopami, w długich spodniach, bo wygląda to paskudnie.

Gość erfe
Ja też mam 24 lata i szmery też mi słychac ale echo wyszło w porządku. Myślałam że to puchnięcie to normalne przy wysiłku, ale jednak z Waszych wypowiedzi widze , że to ma związek z krążeniem. A Tobie w związku z tym wypadaniem zastawki lekarze nic nie zalecili?

Gość cała w plamach
A macie tak, że kolor jednej dłoni różni się nieraz od drugiej? ja np. prawą dłoń mam zawsze ciemniejszą, jakby bardziej czerwno-siną od lewej...

Gość kikikik
nie no kolory się nie zmieniają

Gość foczkaszu
Dziewczyny ja mam problem puchnięcia palców i łydek od ką zaczęłam chodzić na aerobik po ciężkim wysiłku moje palce to parówki a nogi już nie mówię... heh idę z tym do rodzinnego.

Gość kośśśśśśśś
ja mam doiero 11 lat i już od dwóch lat puchną i piekom mnie dłonie. rok temu piekły mnie też stopy ale teraz piekom mnie tylko dłonie. byłam już u lekarza i nie wiedzą co mi jest. w nocy nie moge spać.

Gość Pekłicz
Jesli chodzi o odwodnienie to krew staje sie gęstsza. Dlatego ciezej jej "wyjsc z dłoni" szczegolnie gdy dzialaja na nia rozne siły(odsrodkowa, grawitacja) i to moze byc przyczyna opuchniecia. To zas moze byc oznaka problemow z krazeniem, sercem, cisnieniem, bo nie powinno sie tak dziac.