Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...............33

ilo miesięczne dziecko nosi rozmiar 80?

Polecane posty

Gość paulina723
Zgadzam się z panią mój synek też miał 3, 5 miesięca i nosił 74. Teraz ma 5 miesięcy i nosi 80. Urodził się z wagą 3.900 a 59 długi :-)

Gość gość
rozmiar 76 można dostać w zarze.

Gość gość
I nigdzie poza Zarą nie mają rozmiaru 74? Puknij się w czoło z tak dennym spamem.

Gość gość
Odpowiedz na komentarz: "co wy pieprzycie 3 miesiace i rozmiar 74...": moja corcia urodzila sie 3580 i 56cm czyli ani mala ani duża a jak skończyła 3-3,5 miesiąca zaczęła nosic ubranka rozmiar 74 (6-9 miesięcy). Tak wiec to sprawa bardzo indywidualna i wcale nie zalezy do konca od wagi i cm przy narodzinach.

Gość gość
Moja ma 13 miesięcy i nosi 86/92 80 to około 10-11 miesiąca.

Gość gość
Mòj syn ma 9 miesięcy i nosi rozmiar 80.

Gość gość
Mój syn za prawie 10 dni kończy 14 miesięcy i nosi rozmiar 74 lub 6-9, 9-12m. Gdy się urodził ważył prawie 3,5 kg i miał 54cm. Starszy syn ma 3,5 roku i nosi rozmiar 92 (spodnie, koszulki) i czasem 98- takie mniejsze (bluzeczki). Ubrania muszą być szczupłe, zdarzają się bluzki, koszulki itp 92, które są zbyt szerokie.. albo spodnie, które są za luźne w pasie. Więc u nas nie tylko rozmiar na długość jest ważny, ale też szerokość ubranka.

Gość gość
Syn urodził się 62cm i 4.560kg . Teraz ma 6 miesięcy i 2tygodnie i nosi 92-86. Waży coś ponad 11kg

Gość gość
Syn urodził się 62cm i 4.560kg . Teraz ma 6 miesięcy i 2tygodnie i nosi 92-86. Waży coś ponad 11kg

Gość gośća
Mój ma 14 miesięcy i własnie przymierzamy się do zakupu ubranek w rozmiarze 80.jest mały i chudy (3centyl). ubranka 74 nosimy już od ponad pół roku. to najbardziej zuzyte ciuszki oby zaczął potem ładnie rosnąć.

Gość gość
Mój Mały urodził sie 3200 i 56 cm. Teraz ma 1rok i nosi 80

Gość gość
To zależy od dziecka. Moja córeczka ma 6 i pół miesiąca i już mogę ja ubierać w 80. 74 też mogą być ale niektóre już są za małe. Za to 80 na długość są ok ale za to trochę luźne w szerz. Oboje z mężem jesteśmy wysocy ja mam 175 na mąż 190 więc i dziecko jest długie. Nie ma w tym nic śmiesznego ani dziwnego kazde dziecko jest inne.

Gość gość
Dodam jeszcze ze 74 mała nosiła jakieś 2 -2,5 miesiaca więc miała jakieś 4 miesiące ( moze nawet niecałe ) jak zaczęła nosić rozmiar 74.

Gość gość
Nie ma na to reguły. Mój syn urodził się bardzo duży w 6 msc nosił rozm 80

Gość gość
Moja córka zaczęła nosić jak miała 7,5-8 miesiąca. Teraz ma 9 i powoli wyrasła (choć body nosi już 86). Jesli chodzi o kombinezon , to jak miała niecałe 8 mcy to nie mieściła się w żaden z dwóch w rozmiarze 80,- urodziła się 57cm i 3,5kg Nie ma co się licytować. Po pierwsze, rózne firmy mają różne rozmiarówki (np.pepco ma w większości pozaniżane a h&m pozawyżane zwłaszcza czapki, rozm 62/68 był za duży na 9mczne dziecko). Po drugie,każde dziecko inaczej rośnie. Moje przez długi czas szło w wagę we wzrost nie- rozmiar 62 nosiła bardzo długo tak samo 74, natomiast 68 tylko 1,5miesiąca. Także jedno jest większe,drugie mniejsze. Moje 9miesięczne waży tylko kg mniej niż 2 letnie kolezanki. Po prostu jest niższe po rodzicach i szczuplejsze.

Gość gość
Syn urodził się 4kg i 58cm teraz ma 22 miesiące a nosi ubrania 80/86. Rozmiar 86/92 w większości ubrania za duże. Stopę też ma małą. W butach 21 jeszcze luz

Gość gość
dokładnie to zależy od dziecka. teoretycznie 80 to rozmiar na roczniaka ale w praktyce różnie bywa.

Gość gość
Moje dziecko ma 10 miesięcy, nosi rozmiar 92. Polecam więc wymierzyć zamiast trzymać się sztywno tabelek dostępnych w internecie.

Gość gość
Moja corka ma 22,5msc nosi rozmiar 92/98

Gość gość
Nie wyglupiaj sie 62-68

Gość gośćiara9798po
Moja córka ma 4 miesiące i ze względu na długość muszę kupować rozmiar 74/80 a bluzeczki 62/68 Gdy się urodziła miała 59 cm Każda firma trochę inna rozmuarowka np z h&m są większe My mamy wypróbowane z pepco

Gość Magdalenaxxxxxx
Moje dziecko ma 4 miesiące z hakiem i już spokojnie nosi 74/80 :D Ale widać po nim, że jest długi, nie jest papuśny czy gruby, ale wysoki chłopak z niego będzie, normalnie wygląda, nikt mu nie daje 4 miesiące, tylko 6-7m+ :) Chce już siadać, inaczej się denerwuje... Także, rozmiar to indywidualna sprawa, do tego duzo zależy od producenta, bo czasem te rozmiary są różne w rzeczywistosći, mam sąsiadkę, która ma już 8 miesięczne dziecko i one nosi dopiero 80, tylko że jest z niej krótki grubasek :)

Gość gość
Pepco ma zawyzone o 1 rozmiar. Nie moge tego czytac wszystkie matki maja ogromne dzieci. Dzieci te w wieku 2 miesiecy siedza, a gdy maja 4 - chodza. Nie da sie tego czytac!

Gość gość
Mój ma 10 tygodni i nosi 74, zeby bylo luzno, bo jest pulchny. W dlugości za duze, w szerokości ok, to zalezy od dziecka i jego postury.

Gość gość
Moja ma 15 msc i nosi 80 ale ten rozmiar już ma od około 12 msc. Myślę, że na wiosnę będzie już 86. Kupiłam jej kilka ciuszkow z wyprzedaży z rozm 86 i właśnie na lato, wiosnę. Mam nadzieję, że będzie pasować.

Gość gość
Mój 15,5 mies i nosi 80cm. 74 rok.

Gość Magdalenaxxxxxx
gość 2018.01.03 > ja też się dziwię, wierz mi, ale widocznie teraz to norma, przynajmniej widzę, to po swoim maluchu...4 miechy i on chce siadać i wszystko widzieć, bo inaczej jest złość, siedzi to jest OK i może tak przesiedzieć nawet dość długo :) Każde dziecko jest indywidualne...to jak z chodzeniem, inne już sobie radzi w 8-9 miesiącu, a inne dopiero pełza...

Gość gość
Na rozmiarówke według wieku nie ma co patrzeć. Mój 20 mies syn nosi 104-110 z waga 20 kg. Czyli rozmiar na 4-5 lat a ma niecałe 2

Gość gość
Mój tyle ma na 9mcy