Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

caline-czka

czy ktoś mi pomoże w sprawie akwarium?????

Polecane posty

Gość Marcus Fenix
8 to chodzi o PH wody..... bo woda kazda ma jakis odczyn :) Mniej niz 7-- to woda kwasna,miekka wiecej niz 7- to woda o charakterze zasadowym czyli twarda :)

Ktoś coś tam, w przypadku ryb ktore masz mogązyć nawet w wodzie o two 20 wiec 10 jest w sam raz. Marcus wodę masz jeszcze nie najgorszą, trzeba by sprawdzić jak będzie sie zachowywala po ddolaniu '' zakwaszacza'' np. HCL. Do krajowych odmian to byle byś mial ph poniżej 7 i będzie dobrze.

Gość Marcus Fenix
A testery sa na wszystkie parametry tylko powiem ci ze niema raczej sensu w twoim wypadku... Wiesz dlaczego bo to po pierwsze kasa a po drugie twoj zbiorniczek jest nieduzy i u Ciebie te parametry beda sie czesto zmieniac :) Im wiekszy zbiornik tym woda jest bardziej stabilniejsza, bardziej utrzymuje swoje parametry i jest wieksza rownowaga biologiczna :) Oczywiscie jesli dbamy regularnie o porzadek w akwa

Gość Marcus Fenix
michał3- dzieki za porade bo to temat przyszłosci.... Na razie mnie zwyczajnie nie stac.... i musze sie dokształcic w kwestii hodowli paletek na przyszłosc.... W kazdym razie jeszcze raz dzieki za porady bo wiedza sie przyda zwłaszcza od osoby ktora siedzi w tym temacie

Jak śię zdecydujesz to zarejestruj sie na forum. www.pkmd.pl klub milośnikow dyskowców.

Gość Marcus Fenix
ktoś tam coś tam-- daj znac jak tam z rybkami czy im sie polepszyło, czy sie juz normalnie zachowuja :)

Gość Marcus Fenix
Ja spadam i trzymam kciuki zeby hodowla ruszyła do przodu :)

czesc! z rybkami nie jest dobrze:( dzis w nocy zdechła platka a mieczyk zle wyglada ma calą pletwe biała i obok błetwy i zamiast\"kupy\" wychodzi mu takie jak biały długi śluz

ale gupiki które wczoraj przywiozłam czuja sie swietnie wiec albo ta woda byla za malo odstana albo sprzedal mi chore rybki