Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalna dziewczynaaaaaa

czy mozna myc twarz szarym mydlem?

Polecane posty

mam wrazliwa cere i zadne kosmetykimi nie sluza zastanawiaalm sie nad szarymmydlem moze ktos sie wypowie?

Gość Ja myję szarym mydłem
na zmianę z płynem do higieny intymnej i polecam ;)

a co tak ze smierdzi wazne zeby pomoglo:P:)

plynem do higieny intymnej? jakim? jaka masz cere? pomaga?

Gość do jak zwykle u nas
Ja używałam Vichy Normaderm, La Roche Effaclar, o innych nie wspomnę. A teraz mam Białego Jelenia w płynie i jest ok-do cery tłustej, z wypryskami. Miałam opory, ale nie żałuję

Gość Ja myję szarym mydłem
Mam cerę suchą i wrażliwą. Myję płynem z ziaji, nie podrażnia ani nie wysusza. Przeczytałam o tym na forum i dziewczyny bardzo sobie chwaliły ;) Ja też nie mogę narzekać

Gość agnieszkaaaaaaaaaaaa
ja mam cere tlusta i ze sklonnosciami do wyskakiwania czegos:) jest tez wrazliwa3 tyg temu kupilam effaclar k z firmy la roche odstawilam szybko bo wyskoczyly mi wielkie bable jakby mnie komar ugryzl, kupilam szare mydlo w plynie myje 4 dzien i zauwazylam....ze wyskoczyly mi dodatkowe pryszcze dokaldnie 3 jestem zalamana:(

nikt nic nie pisze:(

Gość a probowalas
mydla siarkowego?

tak ,to samo:(

Gość a probowalas
od kilku tygodni uzywam wylacznie plynu micelarnego i jestem zadowolona. probowalas?

tego nie maialm

Gość a probowalas
mysle, ze warto sprobowac. najlepiej ten z Ziaji, ta firma nie robi mi balaganu na twarzy, a i koszt nie duzy. profilaktycznie smaruje sie brevoxylem 1 lub 2 razy w tygodniu, albo miejscowo gdy cos sie jednak pojawi np. z okazji@

ok sprobuje 🖐️

Gość aw4gw
niektoym sluzy odstaweinie wody zupelnie i mycie sie wlasnie micelami..kazdy jest inny

Gość ddddjhggf
ja tez myje tylko szarym mydłem, czaem robie sobie parówki z pokrzywy;) albo przecieram twarz cytryna i takie tan inne wymysły :classic_cool: i spoko

Gość przesuszenie skóry
Szare mydło, bardzo wyszusza skórę. Efekt może na początku jest fajny, ale później walczy się z przesuszeniem i swędzeniem twarzy. JDla mnie najlepiej je stosować i dbać również o dobre nawilżenie, nieuczulającymi kosmetykami. POlecam odzywkę Nanobase, nadaje się do skóry wrażliwej i przesuszonej. MA działanie lecznicze. Jakości Vichy, ale o wiele taniej

Gość karmello
mnie tam mydlo podraznia, skore mam napieta, wiec odpada jak dla mnie zupelnie, wole myc twarz sama woda przegotowana i uzywam do tego specjalnej gabeczki z rossmana za 5 zl, rewelacja i bez chemii, i dobry krem nawilzajacy i wystarczy :) tez uzywam nano, a do ciala keranorm.

Gość ja myje tylko i wylacznie
tym samym co i reszte ciala. Zwykle jest to wlasnie szare mydlo, bo najtansze, hehehe ;)

Szare mydło bym zdecydowanie odradzała - może wysuszać i podrażniać skórę. Pomyśl za to o wizycie u dobrej kosmetyczki, która pomoże Ci dobrać kosmetyki prawidłowe do typu skóry i jej indywidualnych problemów. Może warto też zastanowić sie nad zabiegami, na przykład takimi: http://www.afrodytaspa.pl/spa-and-wellnes/pielegnacja-twarzy/zabiegi-regenerujace/oxygenating-purity-facial/11

Gość jolajag
mi kosmetyczka zawsze mówi, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego:) Nie można myć całego ciała tym samy. Po to są stworzone serie kosmetyków, żeby działały na różne potrzeby. Moj nanobase używam do trazy, pod oczy i teraz na spierzchnięte usta, lipobase jako kremik do skóry a np. keranorm to na suche kolana i łokcie. I mam cały dobrze dobrany komplecik.

Gość karmello
a wiesz, ja ten keranorm to po depilacji uzywam, super lagodzi i zapobiega wrastaniu wloskow :) czasem jednak jeden produkt ma wiecej zastosowan :)