Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laluchna69

bądź piękna na wiosnę i lato!!

Polecane posty

Gość laluchna69

Hej dziewczyny! :) Jakie znacie sposoby, aby super wyglądac latem!! Znacie jakies sprawdzone zabiegi kosmetyczne, lub takie które można wykonac samodzielnie w domu? Piszcie wszytko, co jest skuteczne i sprawdzone!! Ja osobiscie mam jeden problem.. na twarzy mam rozne przebarwienia, po krostkach, ktore zdrapalam. Znacie jakies skuteczne metody na rozjasnienie ich?? Slyszalam o mikrodermabrazji.. - czy to pomaga?? Co robic, z bardzo sucha skora, ktora mi schodzi??

Gość laluchna69
koleżanka mówiła mi też cos o peelingu kawitacyjnym.. - próbowałyście?? czy to pomaga? i po ilu zabiegach??

Gość laluchna69
kochane.. co jest? zadna nie chce pięknie wyglądac??

jako kosmetyczka powiem ci ze na przebarwienia dobra jest mikrodermabrazja i peeling rownież, ale po takich zabiegach nie mozesz wychodzić na słońce, opalać się i w ogóle po peelingu może schodzić Ci skóra. Są to zabiegi skuteczne ale po 1 razie efektów zbytnio nie będzie, preferuje się minimum 5 zabiegów w odstępie kilku dni 4-7. A co do zabiegów w domu to peeling raz na tydzień w zależności jaką masz cere to enzymatyczny jeżeli wrażliwa,sucha lub naczynkowa lub drobnoziarnista do mieszanej, tłustej, normalnej, starczej. Na przebarwienia żeby je rozjaśnić dobre są różne maseczki dostępne w drogeriach z ogórkiem, bo rozjaśnia.

Gość hihihihihihi real
ja będę trochę się opalać, balsamować ciało, może trochę poćwiczę :)

Gość laluchna69
EMTI dzieki ze chociaz Ty jedna odpowiedzialas ;* jesli mam male przebiarwienia, to rowniez jest mi potrzebnych 5 zabiegow? ile mniej wiecej kosztuje 1 zabieg? chodzi mi o mikrodermabrazje

EMTI- fajnie wiedziec ze jestes kosmetyczka :D A moge miec male pytanko , nie na temat ? Otoz ... biore antybiotyk na tradzik Tetralysal i masc epiduo , w sumie stosuje niecale 2 tygodnie a juz prawie wszytsko mi zeszlo ALE ... nie wiem co sie dzieje ... zaczely mi powstawac takie suche plamy na buzi tj koleczka , na okolo schodzi skora a w srodku tego jest czerwone. I co dziwnego , skora nie schodzi tam gdzie smaruje mascia a w miejscach gdzie jej nie uzywam . Przerwalam kuracje ta mascia ale to nie ustaje :O Mozna to jakos zniwelowac? jakies zabiegi w salonie albo domowe sposoby?

To zależy w jakim gabinecie u mnie w miescie mikrodermabrazja kostuje od 80 do 100zl za jeden zabieg, więc jest to kosztowne. A czemu tyle zabiegów, bo te przebarwienia są głębiej niż w pierwszej warstwie naskórka i trzeba złuszczyć te pierwszą, żeby był nowy naskórek i wtedy sama zobaczysz czy dalej masz przebarwienia. Ja też je mam i robie peelingi to pomaga. Powiedz jaki masz rodzaj cey to Ci doradze różne zabiegi:)

Gość hihihihihihi real
EMTI, ja też miałabym do Ciebie pytanie, jeśli mogę :) a w zasadzie dwa... 1. Co mam zrobić, jeślil przy używaniu jednych kosmetyków schodzi mi skóra, a drugich jest bardzo przetłuszczona? Szczególnie dotyczy to nosa, oczyszczam sama raz w tygodniu. I jaką maseczkę mogłabyś mi polecić do takiej skóry z nadmiarem sebum, ale która nie podrażni aż tak skóry, a ładnie ją ściągnie, zmniejszy widoczność porów? 2. Jeśli mam drobne przebarwienia, a przed miesiączką mogą wyskoczyć mi nawet 3 lub 4 duże krostki na twarzy czy może być to początek powazniejszych zmian dermatologicznych czy tylko objaw czasu "przed okresem"? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

ItsOnlyMexx_20 - Wydaje mi się że ta maść wysuszyła CI trądzik i w skutek tego te przebarwienia. A skóra wokól nich schodzi dlatego, że te miejsce gdzie był trądzik zostały wysuszone i skóra gdzie nie było problemu została podrażniona, ja polece Ci w domu peeling enzymatyczny, wykonuj go raz na tydzień, a tam gdzie masz skupisko tych przebarwien 2-3 razy w tygodniu ( jeżeli masz gdzieś wykwity to omijaj je i nie peelinguj) powinno troche pomóc, pij napary z kopru włoskiego, fiołka trójbarwnego, rumianku i szałwi są pomocne w zwalczaniu nadczynnosci gruczołów łojowych. Co do zabiegów kosmetycznych to mikrodermabrazja, peeling kawitacyjny, kwasy, jonoforeza,

Gość laluchna69
EMTI ja mam bardzo sucha skore, sklonna do podraznien

Gość hihihihihihi real
i jeszcze jedno co do mnie :) z natury jestem biała, już nawet nie blada, tylko biała. co mogę zrobić, żeby skróra nabrała ładnego kolorytu? zdrowego? :)

hihihihihihi real - 1. Oczyszczasz skóre sama raz w tygodniu, a jak to robisz? Rozpulchniasz twarz żeby pory się otworzyły, później stosujesz maseczki zamykające pry czy jak? Jeżeli opowiesz mi na to pytanie ja odpowiem CI na Twoje:) 2. Jeżeli krostki wyskakują Ci przed okresem to niej to nic poważnego, tylko normalna reakcja organizmu na zmiany hormonalne, ja też tak mam i wsztsko jest ok. Ważne żebyś ich nie drapala, bo będą przebarwienia, a jeżeli są białe to wiem że trudno z czymś takim wyjść do ludzi to radze zdezynfekować igłę poprzez wygotowanie lub spirytusem salicylowym i przekłuć tą biała kroste i wycisnąć jej "zawartość" przez papier i przetrzeć potem tonikiem.

EMTI-enzymatyczny peeling musze robic codzinnie , inaczej nie moglabym nawet odrobiny podkladu nalozyc 😭 Mysle ze to nie chodzi o ta masc a o te tabletki , nie napisalam wczesniej ale owe placki suche mam nie tylko na mordce ale , tez na szyi , kilka na ramieniu i dekolcie wiec raczej od masci to byc nie moze . Nie wiem co mam robic , starsznie to wyglada , nigdy czegos takiego nie mialam :O Nie wiem czy to co mialam na gebie mozna nazwactradzikiem tj napewno tak ale nie takim typowym , mialam czysta cere ale w wakacje bylam w uk , zaczelam myc tamta woda i po niej wlasnie mi to wszytsko wyskoczylo :O . Wykwitow na szczescie juz nie mam ale dermatolog powiedziala ze jak i znikna to musze smarowac i brac antybiotyki bo wszytsko wroci . BAdz co badz zaczne pic te napary ktore mi podalas , kiedys pilam i pomogly mi na cere . a na mikrodembrazje pojde na jesien , idzie lato a nie chce ukrywac sie przed sloncem :) Dziekuje za rade :*

hehe real , rowniez mam problem z biala cera :O Biore antybiotyki i nie moge pojsc na solarium wiec rowniez poslucham odp na Twoje pytanie :D

laluchna69- do cery suchej polecane zabiegi w gabinecie kosmetycznym są: zabiegi pojędrniające, odżywcze, dotelniające, nawilżające. Są do tego odpowiednie maseczki. A co do pielęgnacji w domu to raze zmywać twarz melczkiem kosmetycznym przeznaczonym do cery suchej, a nie wodą i mydłem, tonizowanie skóry tonikiem odpowiednim do Twojej skóry, kremy pojedrniająco- regeberacyjne, unikanie nadmiernego opalania. Substancje które powinny znajeść sie w kremach, tonikach i mleczkach to : wit. A, C, PP, E, cytokiny, fawonoidy( ziele fiolka trójbarwnego, ziele skrzypu, kawiat bzu czarnego, liście brzozy), olejek babassu, olejek brzoskwiniowy, olejek jojoba. No i na nie zwracaj uwage przy wybieaniu kosmetyków.

Gość hihihihihihi real
tak, rozpulchniam, stosuję peeling i później oczyszczam. na końcu zimna maseczka :)

Gość laluchna69
EMTI dziękuje za rady :**

Gość hihihihihihi real
It's only Mexx 20 , u mnie z tym kolorem, to dramat. jak ostatnio zobaczyłam twarz w lustrze, to po prostu się przestraszyłam! Wyglądałam jakbym miała zaraz zemdleć i się przewrócić. Byłam biała, jak kartka papieru. i to było akurat po zastosowaniu maseczki. nie dość, że jestem biała, to jeszcze ona wybieliła mi cerę. widok był po prostu przerażający, do tego te przebarwienia.

ItsOnlyMexx_20 - ja też tak miałam po angli z tym że mi samo przeszło. No a co do tego łuszczenia to może powinnas udać się z tym do dermatologa i może zmieni CI tabletki. hihihihihihi real- powinnaś stosować maseczki które zawierają witaminy: A, D, E, wszytskie witaminy z grupy witamin B, działają przeciw łojotokowo i najwięcej ich znajduje się w drożdżach( możesz drożdze rozpuścić w ciepłym mleku na taką papke i poczekać aż ostygnie i nałożyć na buzie i zmyć po 15minutach, lub pić drożdże rozpuszczone w mleku tak 1/4 drozdzy w szklance mleka, smak niezbyt ale mi pomoglo) H, F. Maseczki powinny zawierac wyciagi z pokrzywy, czarnego bzu,czarn porzeczka, owoce dzikiej róży,kiełki pszenicy, olej lniany, nasiona lnu. A co do bladej cery to zalecane jest dostarczanie duzej ilości wiaminy A która zawarta jest m.in w marchewce, pomidorach, nadaje ona koloryt skórze i działa ochronnie przeciw promienia UV, masaże twarzy, pobudzają krążenie przez co skóra jest promienna.

do bladej cery dobry jest jeszcze olejek kakaowy, ja uzywam kremu ziaja maslo kakaowe wyrownuje koloryt skóry i jest naprawde dobry:) a cena niewielkia 2,9 za 50ml no i jest on do cery suchej i normalnej.

Gość hihihihihihi real
bardzo dziękuję za odpowiedź :)

ok dziewczyny ja zmykam jako cos to odpowiem później :) Pozdrawiam i ciesze się że mogłam Wam pomóc.

Gość hihihihihihi real
tez pozdrawiam :)

Gość mikasasa
również