Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erto

Pomoc przy okresleniu co mi dolega. Mega zmeczenie i inne objawy...

Polecane posty

Witam serdecznie wszystkich mam na imie Paweł mam 20 lat i mam pewne problemy z zdrowiem lecz moi lekarze pierwszego kontaktu nie biora tego co mowie na poważnie... i bardzo chcialbym was wszystkich poprosic o jakas porade czy cos. Teraz o tym moim problemie. od pol roku mam problemy z brzuchem pojawily sie one po grypie jelitowej. A te problemy sa to - zaparcia na przemian z biegunkami - nadmierna potliwość - OGROMNE zmęczenie nawet rano jak wstaje po nocy - kał czesto jest żółty na przemian lecz kiedy mam zatwardzenie sa "brazowe kozie bobki" - ogromne gazy. - niekiedy przeszywajacy bol w nadbrzuszu promieniujacy na reszte jamy brzusznej. - nadkwasota, zgaga - Jak mam ten przeszywajacy bol mam nudnosci i ciagnie mnie na wymioty. - Często kreci mnie w brzuchu tak jakbym mial dostac za chwile biegunki. - szybko sie mecze. - mam czasami stany podgoraczkowe do 37.6 Widzicie lista objawow jest dluga chcialem szczegolowo wyjasnic co mi jest. Bylem u lekarzy poprzepisywali mi jakies duperele po ktorych jedynie lek na zgage ( PolpaPrazol 20mg) spowodowal ze mnie nie pali mam tez Gasprid lecz po nim mam biegunki. Wykonalem szereg badan oto one: Badanie (wynik) (norma) A-amylaza 40.89 20 80 ~ TSH 3-cia generacja 2.16 0.4 4.0 ~ Leukocyty 4,9 3,8 10 ~ Erytrocyty 5,531 4,2 6,0 ~ Hemoglobina 15,8 14,0 18,0 ~ Hematokryt 46,5 40 54 ~ MCV 84,12 80 99 ~ MCH 28,6 27 35 ~ MCHC 34 32 37 ~ Płytki krwi 189 140 440 ~ Limfocyty 30,2 25 40 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 9,4 3 13 ~ Neutrofile 60,4 50 70 ~ Limfocyty 1,5 1 4 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,4 0,2 1 ~ Neutrofile 3 2 7 ~ RDW-CV 12,8 11 16 ~ PDW 8,82 9 14 L MPV 8,02 8 12 ~ P-LCR 11,02 15 35 L Sód 138 135 145 ~ Potas 4.18 3,8 5,0 ~ Glukoza 98 60 106 ~ AlAT 48 10 40 H AspAT 31.5 10 37 ~ CRP - ilościowo 1.2 0,0 6,0 ~ Gamma GT 51.3 0 55 ~ OB 7 0 8 ~ FT 3 4.11 1.8 4.2 ~ FT4 1.69 0.8 1.9 ~ --------------------- H.pylori - test jakościowy wynik ujemny --------------------- KAŁ --------------------- Krew utajona w kale W badanej próbie - Wynik: ujemny ujemny --------------------- Kał na resztki pokarmowe Barwa brązowa Odczyn kwaśny Spoistość prawidłowa Woń swoista Skrobia poj ckpw Włókna mięsne nieobecne Tłuszcz poj w prep --------------------- Lamblie w kale (ELISA) W badanej próbie - Wynik: ujemny --------------------- Kał na pasożyty (1 ozn.) Wynik: . W badanej próbie: jaj pasożytów nie znaleziono --------------------- To wszystko no nie mam pojecia co mi moze dolegac lekarze mowia ze to takie wiosenne oslabienie lecz te oslabienie trwa pol roku ;/ jeden przepisal mi Biovital tez posuniecie chyba tylko zeby mnie sie pozbyc z gabinetu... Bardzo prosze o pomoc.

Gość ddkkdkd
Zespół jelita drażliwego, chłopie. Poza tym na badaniach masz normy, nie? Po co przepisujesz tutaj wyniki, przecież widzisz czy są w normie czy nie. Ogólnie nic ci nie jest. Poczytaj o jelicie draźliwym. Paskudna przypadłość.

no tak napewno poczytam o tym a badania wkleilem dlatego zeby pokazac co juz zrobilem jakby ktos chcial poradzic jakies inne badanie do wykonania. I jedynie mam podwyzszony ALAt mam 48 na 20-40 normy i martwi mnie wlasnie to ze jestem ciagle zmeczony i mam bardzo czesto zolty stolec ;/ nigdy wczesniej nie miewalem tak jeslic chodzi o zmeczenie i ten stolec. A np nerwowość moze miec wplyw na to co napisalem ? dodam ze mam slabe cienkie wypadajace wlosy.

Facet, weźże poczytaj trochę o zespole jelita drażliwego. Tak nerwowość ma na to wpływ. Siadła ci psychika, ot co To jest paskudna przypadłość, ale nie licz, że ktoś cię z tego będzie leczył, bo tego się nie leczy, chyba że u psychiatry.

A im bardziej będziesz się nakręcał, że coś ci jest, tym będzie gorzej.

Gość eddddddddddddddd
znam a raczej znalam babke ktora miala na przemian zaparcia i biegunki, juz nie zyje, miala nowotwor, za pozno wykryli

Dzieki edddddd pocieszyles mnie :P o raku to nie ma mowy badania krwi by pokazaly ze cos nie tak. Lecz na pewno nie ma innych mozliwosci do rozpatrzenia niz tylko jelito drazliwe ? Ale czemu np rok temu nie mialem zadnych z tych dolegliwosci jedynie co mi doskwieralo to biegunka przedmaturalna albo klasówkowa a teraz co w moim zyciu malo jest powodow do stresu a te dolegliwosci sie pojawily po tym niefortunnej grypie jelitowej ...