Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyUPA

Lubicie gotowac? A może gotowe jedzienie?

Polecane posty

wlasnie, vegeta, cukier i ulepszacze na pewno bylyby w takich gotowych 'domowych' obiadkach ;) no chyba, zeby jacys unikalni purysci i smakosze ten biznes prowadzili ... co do por posilkow, to mi najbardziej pasuje zamienic obiad z kolacja, tzn. na obiad (ok 14, w pracy) jem rzeczy, ktore z reguly uwazane sa za kolacyjne - kanapki, salatki, czasem zupa, czasem jakies odgrzane resztki z wczoraj, a kolacja gotowana po 19, czyli uczta ;) wino, muzyka, rozmowy, cos do poogladania na ekranie... ale juz zadnej roboty, prania, sprzatania. inna rzecz, z nie mam dzieci, bo z owymi to zupelnie inaczej musi wygladac dzien. w ciagu dnia podzeram owoce, warzywa, orzechy, ser, jogurt ... no i konkretne sniadanie.

a propo takich niechlubnych dodatkow ... ostatnio nacielam sie na orzeszkach ziemnych :P z sola morska ... nawet mi do glowy nie przyszlo poczytac skladnikow, bo wczesniej kupowalam tej samej firmy i byly z sama sola. otwieram, jem ... jakis magiczny smak mnie dochodzi ;) czytam, a tu cukier i glutamian sodu! szok, w zwyklych orzeszkach 😭 no ale nic, zjem je, bo przeciez sa dobre ;) wrecz uzalezniajaco dobre ;)

dlatego ja kupuję orzeszki w łupinkach fakt, że trzeba łuskac i trochę się syfi, ale przynajmniej nie jem przy okazji tony soli i, jak sie okazuje, jeszcze innych świństw

w lupinkach tez mam, one sa w ogole duzo pyszniejsze ... jak mi ktos da :o a sama to z lenistwa kupuje luskane i wiem, ze to jest blad, bo w ogole rozne orzechy sprzedawane w opakowaniach sa na tyle przetworzone, ze juz nie maja nawet tych wszystkich zdrowotnych wasciwosci ... moja znajoma zamawia rozne orzechy wysylkowo z jakiejs zdrowej hodowli orzechow ;) bede sie musiala podpytac, tylko zeby jakos tego lenia zwalczyc :(

THERMOMIX !! JEŻELI UWAŻASZ ŻE GOTOWANIE ZAJMUJE CI ZBYT DUŻO CZASU I CHCIAŁ BYS TO ZMIENIĆ A PRZY OKAZJI ZDROWO SIĘ ODZYWIAĆ I ZAOSZCZĘDZIĆ . NAPISZ A UDZIELĘ CI INFO olgach@onet.eu

Gość ololppp
nigdy nie powierzam jedzenia w obce ręce.