Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna89

Ile mozna !? TRĄDZIK moje przeklenstwo !

Polecane posty

Gość Martyna89

Macie jakies SKUTECZNE sposoby na tradzik ? Takie , ktorymi wyleczyliscie go na długi czas? Ja sie mecze z nim juz 7 lat ! Mam juz dosc pilnowania, twarzy, ciągłego smarowania sie mascmi, ktore nic nie pomagaja, kupowania ton kosmetyków \"ANTY-TRĄDZIKOWYCH\" Czy jest w ogole na to SKUTECZNY lek ? Błagam o pomoc i opinie.

Gość zocha z pola
mam ten sam problem ...

Gość niestety mam to samo
9 lat juz... jak nie 10... nie jest to straszny tradzik, ani tez 1 syf na tydzien, zawsze po kilka musze miec. proponuje posprawdzac to co ja... hormony, wymazy - robilam z twrazy, gardla, migdalkow, wyszly neiraz jakies gronkowce, paciorkowce, nawet candida (ale to w wymazie z gardla), biore antybiotyk na to i niby jest lepiej, ale wiem, ze wroci jak odstawie, jak po kazdych antybiotykach. Znowu lekarze mowia tez, ze gronkowiec, itd to nie przyczyna tradziku. wiem, ze jesli nic Ci juz nie pomaga wtedy stosuje sie roaccutane. Podobno mnostwo ludzi stosowalo i wszystko ok, ale sa tez skutki uboczne... proponuje zajrzec na strone www.izotek.pl ja sie zastanawiam nad tym, ale wciaz sie boje, ze moge byc ta 1 na... osob i bede miala pwoazniejsze skutki uboczne. A najbardziej przeraza mnie to, ze moglabym urodzic chore dziecko w przyszlosci. Nie mozna zajsc w ciaze podczas stosowania tego leku, ani do 1 m-ca po kuracji... albo 2 lat. Opinie sa rozne. Ja bym miala sstrach nawet po 5 latach... obecnie poddalam sie zabiegowi - dermamelan. On nieraz tez moze zlikwidowac tradzik, ale z tym sie akurat nie ludze... glownei ejst on na przebarwienia. Podsumowujac, jesli wykluczysz problemy hormonalne, jakies bakterie w organizmie i antybiotyki nie pomagaja lub pomagaja na krotki czas to niestety pozostaje: - czekac, moze tradzik w koncu minie (tez zalezy w jakim wieku jestes), ale to trudne w praktyce;) - zazywac roaccutane/izotek... (podobno nie taki zly diabel jak go maluja), ale ryzyko jest juz Twoje ufff no to na tyle;))

Gość Martyna89
Lat mam 19scie. Mama mówi po ciązy przejdzie. Eheee bede czekac jeszcze z 6 lat. NIGDY ! Jak ja mam gdzies pojechac na wakacje ze znajomymi ? przeciez tam nie bede sie smarowala jakimis mascmi itd ;\ W wakacje 2008 przez 2 mies. bralam tabletki anty, było lepiej, ale ten ból głowy, a poza tym boje sie przytyc ;\

no to jeszcze taki wiek, ze nie koeniecznie bedziesz musiala sie z tym dlugo meczyc;) ja mam juz 24 echh... masz bardzo silny ten tradzik?? nieraz my sami jestesmy rpzewrazliwieni a inni az tak tego nie dostrzegaja, albo w ogole nic nie widza. Tez sie zawsze krepuje przed wyjazdami, wiec wole unikac;) niestety mimo, ze nie mam masakry to cale moje zycie jest poporzadkowane temu syfowi;/ jak przychodzi jakas porpozycja wyjazdu, to pierwsze o czym mysle to o twarzy :(( mi to juz chyba bardziej siedzi na psychice niz na twarzy. Chociaz na twarzy tez;) popatrz sobei na strone izotek.pl - tam ludki zamieszcaja zdjecia... mozna sie pocieszyc a jednoczesnie strasznie im wspolczuje...

tak w ogole to przepraszam za bledy, ale pisze szybko i nawet tego nie sprawdzam :)

Gość Martyna89
Nic sie nie dzieje, dobrze ze odp ;) wlasnie mam tak samo. Moze to troche obsesja, ale mi to sprzeszkadza, bardzo. Szczegolnie, ze koleznaki maja ztym spokój ;/ Nie wiem co mam robic ;/ DO tego mam osyfiony cały dekolt i plecy ... ;|

Gość smells like 90 *
dlatego też dermatologia to zajebisty biznes :classic_cool:

wiem, rozumiem Cie. a najbardziej mnie wkurza jak widze jakas panienke z piekna, nieskazitelna cera a przy tym palaca faje...:/ niektorzy moga sie starac, zdrowo odzywiac, nie palic, a maja takie problemy a inni na to "gwizdza" i piekne buzki :((

Gość Martyna89
dokładnie ;[ ALe "Nie mozna miec wszystkiego " niby Ja mysle znowu nad tabletkami Anty, chociaz sama nie wiem. Mi pomagał benzacne, ale juz przestaje pomagac. Biore tabletki brataka i du*** z tego ;/ Nie mam jakiegos strasznego tradziku, ale jest to nieestetyczne, ohydne, przeszkadza mi, ciagle tylko wstajac rano patrze "co nowego !?" Mam tego dosc ;/

dziewczyny takimi lekami jak izotek nie ma sie naprawde co szprychowac, co z tego ze skoncza sie wasze problemy z tradzikiem jak wasza watroba nerki beda w oplakanym stanie. Moj chlopak leczy juz tradzik 7 lat nieustanne wedrowki od jednego dermatologa do drugiego. Bral juz polowe lekow dostepnych na tradzik. a kluczem do wyleczenia jest odpowiedni lekarz. naprawde jeden drugiemu nie jest rowny wiem bo widzialam skutki. ostatnio po dluuuuugich poszukiwaniach znalezlismy dermatologa i dzis po 2,5 tygodniach stosowania antybiotyku roznica jest kolosalna nic mu prawie na twarzy nie wyskakuje ma sliczna buzie:) lekarz powiedzial ze sztuka jest dobrac odpowiedni lek ale takze odpowiednio go dawkowac przez okreslony czas

Gość ja polecam
krem krzemowy z serii Farmaceutyki Aleksandra ok 6 zł jest bardzo dobry + Differin, mydło siarkowe i wizytę u dermatologa