Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzysta

wszyscy ktorzy pisali o chłopach zapraszam

Polecane posty

Gość maliga
a kiedy bedzie klucz i gdzie?

tez napisalam ze metafora. a co do zadania z info czy opinia, mialam info info opinia info...jak sie nie myle. oby dobrze!

Gość asqaaqqqq
też tak miałam.. banalne było to czy słowo naukowe czy potoczne, coś takiego hehe..

Gość kurcze nie wiem
ja też tylko do fragmentu,nic więcej nie trzeba było,także nie wysilałam się. Interpretowałam fragment po prostu jak prosili. Była Weronka ,ale to od Weroniki także nie zamartwiajcie się niepotrzebnie!:)

Gość gacekniusiuye
sluchajcie mnie uwazanie, weronka- werronika jest to blad rzeczowy, jest traktowany podobnie jak blad otr najwyzej odejma wam dwa punkty i tyle... to nie jet jak stara matura , nawet jak napiszecie ze boryna byla kobieta to i tak macie szanse zdac mature na wysokim poziomie gdyz... dzis mature ocenia sie wg klucza a za cala spojnosc jest kilka nieznaczacych punktow

Gość maliga
ja tez tylko z fragmentu korzystałam.... pisałam o nim ze jest wijskim chlopem, ale dobrym i wyrozumiałym, kochal corki mimo iz jedna z nich nie dbała o niego tak jak powina zas druga pomagału mu jak tylko mogła i takie tam lanie wody... :-O

Gość no to i ja sie przylaczam bo
nie nie nie. to nie jest bląd. a jak napisalam raz weronka a raz weronika? no to przeciez to ejst jedno licho. to tak jakby mi mieli odjac jak napisze jan a janek:O

ano, ja tez cos tam polalam wode i tyle...ze starzy ludzie to nie maja dobrze, zyja na lasce dzieci, nie maja sily zeby pracowac, wegetuja, bla bla bla..oby trafic w klucz;d

Gość ja pisalam
no wlasnie..ze sie nie skarzyl..ze sie pogodzil z losem..ze byl ciezarem dla corki..ze nie dbala o niego..ale zakonczenie i wstep do doopy mi wyszedl..ehh..co ma byc bedzie..gdybym posiedziala nad tadkiem to charakterystyka obu pan tez byla ok..ale ja nie lubie mickiewicza ani jego tworczosci wiec sie nie zabieralam za to...a ja mam dwie opinie i dwie info..:(

Gość maliga
oby....

Gość maliga
tez mam 2 opinie i 2 info :-O ponoc to zle

Gość ja pisalam
wlasnie..ze egetacja ze nie sa starzy potrzebni..ze nie maja zrozumienia ani troski od najblizszych..odnosnie bylicy ze byl schorowany.///stary..."ledwie ruchal":)

mnie do tadka zniechecila ilosc fragmentow...cholera;| a tam byl jeden ladny:D jedno miejsce, jeden dialog, dwie osoby:D

Gość ja na końcu napisałam że
społeczność lipiecka starych ludzi jest taka,że jeśli nie mają blisko siebie kogoś kochającego to są zdani tylko na siebie... hehehe wiem beka...Ale tak mi się wydawało;)

Gość hue5uevjueruwsvkei
tez mam dwie opinie i dwie info:)

Gość ja pisalam
maliga...czekamy na odowiedzi..na klucz do testow...zobaczymy... ja w piatek gegre ..ciekawe co dzadza..na necie az huczy ze polak byl banalny dzis...

Gość ja pisalam
i bez dowolywania sie do calosci :)

noo bo był w sumie banalny. czyz nie?:D o 14 chyba beda arkusze i odp tak?

Kurcze ja to już nawet nie pamiętam jak ja zaznaczyłam w tej opinii i informacji... Ktoś pamięta co tam było??? Mam tylko w oczach gdzie postawiłam te krzyżyki..Ale nie wiem do jakich zdań...jakiś szok mnie opętał czy co;)

ja we wnioskach to napisalam to co w rozwinieciu, tylko krocej...bu. co do tych opini. to ja juz sama nie wiem, mam 3 info, jedna opinie. co jeszcze zaznaczyliscie jako opinie?

Gość hue5uevjueruwsvkei
dla kogo banalny to banalny;/ tez trza w klucz trafic a to juz taie banaln nie jest;/ choleraaaaaa......... ja w srode wos;/ masakra az strach sie bac.

Gość hue5uevjueruwsvkei
jak dla mnie opinia bylo to pierwsze..

Ja też mam w środe wos jakos się nie stresuję. Ale jutro angielski pisemny...tego się trochę boję...

ja mam chyba to trzecie opinie

Gość ja pisalam
do podszywow..stringow nie mialam tylko zwykle majty wiec baj baj:)

Gość hue5uevjueruwsvkei
e tam anglik to light tam wystarczy miec 15 punktow zeby zaliczyc wszystko abs, prawada falsz wiec luzik.

Ja też Chłopi :) Ale faktycznie większość pisała P.Tadeusza. Chłopi mi się strasznie podobali,to była obok Dżumy moja ulubiona lektura, właściwie to nawet ulubiona, a Tadeusza nie czytałam,jedynie fragmenty.Widziałam film, też mnie nie porwał. W pracy zaczęłam od Reymonta,później o czym są Chłopi,potem opis starca,opis jego relacji z córkami,czyli rozmowa z Hanką , na koniec o tym , że młodzi ludzie w Lipcach byli interesowni , a starsi ludzie traktowani byli jak przysłowiowe \"piąte koło u wozu\".

no ale jeszcze ta wypowiedź pisemna... Nie wiem co trafię,także peniam się peniam hehe;)

no ja tez mam wos...troche strach:P szczegolnie ze orlem nie jestem. glupio postapilam, bo myslalam, ze wos jest prosty, a nie chcialam sobie utrudniac juz, zdaje 4 przedmioty. no a jak sie okazalo...no ciezko, u mnie ciezko z wosem. oby 50 procent chociaz;/ DAMY RADE:d