Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhrweuropie

Błagam o pomoc -Matura

Polecane posty

Gość cukiereczek20

na moje oko nie oko nie uznają, bo chyba na samym poczatku arkusza jest napisane że \"wybierz jeden temat\", ale mogę się mylić. I nie obraź się, nie chcę być chamem, ale to, że miałaś indywidualne nauczanie w żaden sposób nie tłumaczy tego, co zrobiłaś... No nie wiem, przez 3 lata nauki nigdy nie orientowałaś się, jak wygląda matura? Przecież nie od dziś wiadomo że są dwa tematy do wyboru :O to nie pierwszy rok, kiedy pisze się maturę... Nie czytałas nic na necie?

Gość jhrweuropie
A tak w ogóle widzę ,że chyba Ci się nudzi nie wiem po co Ty tu siedzisz.Nie wiem jak można czerpać przyjemność z poniżania kogoś .Zobaczymy jak pójdą Tobie cwaniaro egzaminy.Oliwa nie żywa ,ale sprawiedliwa.Właśnie dzwoniła do mnie osoba ,której koleżanka też sprawdza matury i powiedziała ,że często takie coś się zdarza i sprawdzający naprawdę nie chcą nikogo oblewać.Więc nie jestem sama.Ciekawe jak Ty napisałaś idiotko

Gość fha
wg mnie nie powinni ci uznac dla zasady jak ty sobie na studiach poradzisz? jesli takie osoby jak ty beda zdawac mature to juz mozna sobie swiadectwem maturalny dupe podetrzec. trzeba byc ostatniom idiota by popelnic taki blad. To niewybaczalne

Gość jhrweuropie
Wiem ,to nie chodzi o to ,że ja się usprawiedliwiam ,prześledziłam kilka arkuszy ,ale nie zwracałam uwagi na główną stronę tak samo tu zrobiłam,ale piszemy tu ciągle że popełniłam błąd itd należy mi się krytyka nie przeczę,ale mam nadzieję ,że odezwie się tu kompetentna osoba i powie mi na jakiej zasadzie to działa, jak sprawdzają.Jednak wiadomość od mojej znajomej nie przekonuje mnie.Wydaje mi się ,że to będzie zależało od sprawdzającego.

Gość jhrweuropie
fha czemu tak twierdzisz?? To że mam duże wiadomości się nie liczy.Nie przesadzajcie!!

"Część II – pisanie własnego tekstu w związku z tekstem literackim zamieszczonym w arkuszu. Wybierz temat i napisz wypracowanie nie krótsze niż dwie strony (około 250 słów)." Coś takiego jest na arkuszu, I NIE NA GŁÓWNEJ STRONIE :) Więc nie mów, że nie czytałaś głównej strony. Po prostu nie przeczytałaś pytania. A za to nie powinni zaliczyć.

Bez przesady moim zdaniem to powinni zaliczyć ,bo w końcu wiedzę posiadasz a o to w tym chodzi .Co to za sztuka porównanie Zosi z Telimeną każdy kretyn to potrafi,a Ty wykazałaś się większą wiedzą.Mogą Ci tylko punkty odjąć bo z tego co wiem to oni sprawdzają czy się umie czytać ze zrozumieniem

http://fakty.interia.pl/raport/matura-2009/aktualnosci/news/sprawdz-rozwiazania-zadan-maturalnych-z-j-polskiego-p,1300482,6047 Sama sprawdź :P Naprawdę nie mieści mi się w głowie, że mogłaś napisać dwa :) Przeciez po każdej maturze każdy każdego pyta "Który temat pisałeś"? :) Pierwsze słyszę, żeby ktoś napisał na dwa :D

czarnulka- ale chodzi o to, ze ona nie przeczytała polecenia ze zrozumieniem, ona go w ogóle nie przeczytała. Ciekawe, co byś zrobiła autorko, jakbyś pisała starą maturę, gdzie każde wypracowanie to było 8 stron A4 :)

No ja wiem ,ale dziewczyna na temat napisała.Polecanie musiała przeczytać tylko pewnie była zdenerwowana i rozkojarzona i pewnie nie doczytała ,nie przeczytała uważnie,nie wiem ja za to bym jej w życiu nie oblała

Gość jatezjfdhdjf
Ja zrobiłam to samo ,tylko że ja zaczęłam pisać chłopów po czym stwierdziłam że jest ,źle i napisałam porównanie i scharakteryzowałam a o tych chłopach zapomniałam i nie przekreśliłam ,też mnie pewnie obleją:/

Gość wspolczuję Ci autorko
oby Ci zaliczyli :) a ty kurde faja wypierdalaj skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia pojebana idiotko :o

Gość martwie sie
do autorki- sluchaj, zadzwon do kuratorium i sie nie zameczaj; napewno tobie zalicza mature,wybiora pierwsze wypracowanie,te o Chlopach, nie denerwuj sie a do pozostalych: jestescie okrutni ludzie, jeden podniosl kamien to i wszyscy sie przylaczyli, jakby zaden z was nie wiedzial,ze ze stresu mozna zapomniec jak sie czlowiek nazywa!!!

Gość poheśka
Dokładnie zadzwoń do kuratorium albo do Wychowawcy swojego ...po co pytasz tych tłuków na kafeterii - to w większości banda która do jutra Cie mega zdołuje a góówno wiedzą

Gość goroo

upsss chyba nie masz dobrej sytuacji zrobilas za duzo o jedno wypracowanie tak mi sie wydaje... ja ledwo napisze jedno a Ty az 2 :P ale wierze w siebie zwlaszcza po uczeszczaniu na zaje.biste korki do platu zaluje ze wczesniej nie poszlam :(

Gość beatryczka
A na ile czasu przed matura zaczełas chodzic na te korepetycje ?

Gość Mariaaannnaa
Też planowałam pójść na korki, ale nie jestem co do tego przekonana... Jeżeli nie weźmiesz się do roboty osobiście, to nikt, ani nic innego nie pomoże. Znalazłam ciekawą stronę www.akademiapwn.pl , przygotowuję się do matury już od kilku tygodni i jak na razie jestem zachwycona efektami. :-)