Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhrweuropie

Błagam o pomoc -Matura

Polecane posty

bo taka jest prawda :D i bardzo dobrze ze Ci nie uznaja :D probnych nie pisalas tepaku ?

Gość a mi się wydaje
że powinni uznać to pierwsze wypracowanie. Na maturze zawsze tak jest, że np. każą podać 2 wnioski w jakimś zadaniu, a ty podasz 4 to zaliczą ci tylko 2 pierwsze.

powinni nie uznac zadnego, pokazac to w interwencji i Cie wysmiac :D Komedie mogliby nagrac :D

Gość jhrweuropie
Ale się wymądrzacie jestem chora i mam indywidualne od 1 liceum i nie pisałam próbnych!!!! Ludzie są bez serca ja chciałam tylko tu uzyskać odpowiedź a wy po mnie jedziecie .Może czasem lepiej się powstrzymać niż na siłę komuś dokuczać!!

Gość jhrweuropie
Nie mogę tego prze żałować:(

choroba z inteligencja nie ma nic wspolego . poza tym jak Ty sie z tym wszystkim wyrobilas :D

Gość KAśka tryska cytryna
kurde faja-a ty co ?:| sędzia?lepiej popatrz na siebvie inteligencie wielki ...żal ci dupe ściska czy jak? bo albo jestes juz dawno po maturze,albo czujesz sie tak pewnie bo ci dzisiejszy egzamin dobrze poszedl i teraz jezdzisz po innych:O żałosne.. zobaczymy,czy sie rpzy następnych egzaminach tez tak wycwanisz.. Autorko z jakiego powodu masz indywidualne nauczanie? na co jestes chora? rozumiem bo mam kolezanke,ktora czesto miala padaczke i niestety,ale sporo rzeczy przegapiła...

Gość ojej no wlasnie
no tylko ze tu wcale nie trzeba byc inteligentnym nawet nie mowiac o pisaniu jakichs probnych matur. Pisze jak byk: wybierz jeden temat i podkresl. Tu nie ma co myslec. nie mam pojecia czy uznaja czy nie...spytac musisz kogos kompetentnego

milcz katarzyna bo nie pisze do Ciebie, nie uwazam sie za inteligenta i juz pisalam ze pierdole ta cala szkopke z maturami, ale nic nie usprawiedliwia czlowieka tak tepego ze az brak slow ... Strazniczka moralnosci od siedmiu bolesci Leb se zwaz pederastko :)

przyznam,ze nie widzialam tych matur ,ale słyszalam,ze nie bylo 2tematow do wyboru tylko jeden cos "ludzie bezdomni"Zeromskiego i tyle..byl fragment wystarczylo przeczytac i cos tam napisac jak to ich życie wygladało,jakiego stanu były maszyny itd. ...takze tez nie wiem skad wziela 2temat..ale bez przesady ,zeby tak sie nad dziewczyną pastwić..:O

Gość jhrweuropie
Możliwe ,nie wiem napisałam jakoś ,pewnie źle bo jak tak was czytam to Wy to na 3 4 strony wypracowanie pisaliście a ja oba na 2 w Panie Tadeuszu napisałam ,że autor przedstawia nam dwie kobiety Zosię i Telimenę jej ciotkę.Zosia jest młodą,piękną,pełną blasku ,niewinności ,skromną panienką w przeciwieństwie do Telimeny która jest od niej dużo starsza lecz równie jest piękną ,gustowną kobietą przez co ma powodzenie u panów .Jest sprytna .Doskonale zdaje sobie sprawę ze swoich wdzięków co ułatwia jej kokietowanie Tadeusza i Hrabiego a w późniejszym czasie Rejenta.Marzy o szybkim za mąż pójściu ,lecz nie może się zdecydować który kawaler lepiej do niej pasuje.Zosia jest całkiem inna niż jej ciotka ,z mężczyznami praktycznie nigdy nie miała do czynienia Pragnie szczerej i czystej miłości itd Napisałam ,że Telimena używa podstępu wobec Hrabiego liczy się dla niej pozycja społeczna przyszłego małżonka .Lubi wygodę ,chciałaby mieszkać w mieście w przeciwieństwie do Zosi która pragnie mieszkać na wsi tu dałam cytat i tam dalej coś napisałam.W sumie było ponad 250 słów razem z cytatami i oczywiście inaczej to było wszystko sformułowane .Tu wam tylko w skrócie napisałam jak to wyglądało

bhaauaaahhaha ty wiesz dziecino w ogole kim jest PEDERASTA?! noo leje ze śmiechu :D troche wyszłas poza temat,ale cóż tak to jest jak mieszczuchy niewykształcone biorą sie za słownictwo szeroko pojęte:O i nie każ mi milczeć bo ejstes żalosna nawet bardzo :D tępa krowa:)

Czy ty jestes chora na glowe ? Tam bylo napisane minimum 250 sslow, wiec nie wiem jakim cudem ci sie dwa wypr zmiescily na dwoch stronach zmiescily :D jaka czcionka pisalas ? :D smieje sie z Was do monitora :D

oh wybacz ;] chyba nie wiesz czym sie cechuje zacofany człowiek,a powinnas...;) nie pisze matury takze nie mam pojęcia jakie wy tam tematy mieliscie;] z pocztku sądzilam,ze te dwa,ale widocznie ktos mi szepnął przez przypadek temat matury probnej ,wiec nie rób tragedii dziewiono:O

dla ciebie Pani;]

na Pania to trzeba miec wyglad i pieniadze to po pierwsze, poza tym jak czegos nie wiesz to sie nie udzielaj .

a ty jak nie znasz terminow to sie nimi nie posługuj;] tępa istoto:O

a z moim wyglądem nie mam problemu :) z pieniedzmi.. przykro(jestem niepracującą)

. yes

Myślę ze ci tego nie uznaja. w Kazdym zadaniu na maturze jest tak ze jesli masz podac np dwie funkcie krwi a podasz trzy to masz zero punktow!! to jest wlasnie nowa matura, nie mozna pisac za duzo, nie mozna napisac wszystkiego co sie wie

Gość jhrweuropie
A o chłopach napisałam że Bylica był starym schorowanym człowiekiem ,który ledwo chodził i miał bardzo słaby głos.Miał on 2 córki Hankę i Weronkę które były skłucone ze sobą ,ponieważ po śmierci matki Weronka zabrała cały spadek i tym bardzo naraziła się siostrze.Stary Bylica kochał obie córki ,chociaż Weronka nie zbyt dobrze go traktowała .bronił ją przed siostra uważał ,że "haruje jak wół"Usprawiedliwiał ją .Hanke uważał za dobrą córkę matkę ,żonę i gospodynię.Jeszcze coś tam napisałam.Potem napisałam ,że ludzie starsi w Lipcu prowadzili nie godne życie ,że byli często żebrakami,że brakowało im na chleb ,byli schorowani coś tam napisałam ,że pragnęli aby w nie mocy najbliżsi im pomogli ,ale najczęściej rodzina i ludzie młodzi traktowali ich jak piąte koło u wozu i takie tam .Tak to mniej więcej wyglądało

Gość jhrweuropie
Nie 2 wypracowania na 2 stronach idiotko tylko każde wypracowanie po 2 strony!!

co nie zmienia faktu ze jestes tepa i nie numiesz czytac ze zrozumieniem, wiec z poierwszej czesci raczej bedziesz miala 0pkt,no chyba ze cos ustrzelisz :D np ta ramke :D

Gość jhrweuropie
szczerze jak Cię czytam to myślę ,że Ty jesteś tępa i strasznie sfrustrowana.Przeczytaj swoją wypowiedź wyżej i jeszcze raz napisz bo nie zrozumiałam o co Ci chodzi

Gość jhrweuropie
A czytać ze zrozumieniem umiem. Ja sugerowałam się egzaminami gimnazjalnymi bo w nich były kiedyś 2 wypracowania do napisania .Przejrzałam tylko na szybkiego temat i wzięłam się do pisania.Drobny błąd i roztargnienie .Teraz niestety mogą mnie drogo kosztować,ale Twoja ironia to po prostu zwykły brak szacunku dla 2 człowieka i głupota.Jeżeli miałabym mieć takie poglądy i tak traktować ludzi jak Ty to wolę już oblać maturę.Jesteś cyniczną idiotką

no jak nie zrozumialas jednego glupiego zdania, to co sie dziwic ze napisalas 2 wypracowania ... Ty sie moze cofnij do podstawowki a nie matura nam dupe zawracasz:D

drobny blad :D wez mnie nawet nie rozsmieszaj bo i tak juz mam niezly ubaw :D moze i jestem 'cyniczna' ale tylko dla takich tepakow jak Ty :)