Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość larwa19

jak namowic faceta na stosowanie npr

Polecane posty

Gość larwa19
Nie ma glebszego problemu. Nie raz juz prawie dochodzilo do zblizenia, ale zawsze chcial prezerwatywe. A mnie denerwuje, ze mi nie ufa. Chyba sie zgodze na ta prezerwatywe, bo innego wyjscia nie widze.

moj sprobował raz i mu sie spodobało bo nie musiał wyciagac członka przed czasem, ani tez zakladac niewygodnych gumek stosujemy ta metode jakis rok i wpadki nie było :) choc od tego miesiaca poszlismy krok dalej i kochalismy sie w dniach plodnych ( zaczynamy starania o dziecko ) długo go nie przekonywałam, wiedzial ze prowadze kalendarzyk mowilam mu zawsze kiedy mam dni plodne a kiedy nie, i w zasadzie sam zapytał czy bysmy nie sprobowali i czy na 1005 jestem pewna ze jestem w fazie nielodnej ja mu na to ze tak, a on mi ufam Ci kochanie i tak jakos sie zaczelo :)

Gość Wierka Sierduczka
Ale to chyba nie problem, że na poczatku zwiazku chce się za wszelką cenę uniknąć ciaży. To nie świadczy o braku zaufania, o braku miłosci, to świadczy tylko o tym, że na dziecko jest za wcześnie i lepiej, żeby jeszcze nie powstało

Gość larwa19
Moze i masz raceje. Na poczatku sprobujemy z gumka. Niech poczuje sie pewnie. To wszystko robi ta roznica wieku. On chce byc za wszytsko odpowiedzialny. Cieszy mnie to, ale ja tez mu chce pokazac ze jestem odpowiedzialna.

Larwo, byc może Twoja mama stosowała NPR, niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić jak wiarygodnie odczytywała objawy oraz czy stosowała się restrykcyjnie do zasad. Nie twierdzę, że Twoja mama nie wiedziała co stosuje ale być może popełniła jakiś błąd, którego nie była świadoma. Np spotkałam się z tym, że kobieta stosująca NPR od 10 (!!!) lat zakładała płodność dopiero od pojawienia się cech płodnych w śluzie, nie brała pod uwagę długości cyklu w tym, bo \"zawsze zmiana w śluzie pojawiała się na 10 dni przed skokiem\". Tj tzw skrótowe myślenie prowadzące do wpadki. ludzie stosujący tę metodę długo mają dziwną tendencję do zbytniego ufania objawom zmiennym. Czy rozumiesz, co chcę przekazać?Nie jesteśmy w stanie ani potwierdzić ani zaprzeczyć temu co twoja mama stosowała ale nie możemy zakładać, że wpadła stosując npr PRAWIDŁOWO bo nie mamy wglądu a w tym wypadku wiara na słowo to za mało.Ja póki nie widzę wykresu, to nie wierzę na słowo z prostego powodu: mylić się jest rzeczą ludzką i bardzo często ignorowany jest objaw, który powinien być wzięty pod uwagę, co zazwyczaj widzi dopiero osoba postronna.Mimo wszystko życzę owocnych rozmów.

Gość larwa19
Hejka. Doszlismy narazie do porozumienia takiego, ze bedziemy stosowac i gumki i npr. Jak juz stwierdzi, ze jest gotowy, to odstawimy gumki. Moj pierwszy raz byl wczoraj... Eh faktycznie nie jest tak milo jak sie mowi. Nie bolalo strasznie, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie z gorki. troche odczekamy bo jeszcze odczowam dyskomfort. Dzieki za rozmowe. Pzdr. ;)