Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzadzudzi

co robic po studiach z socjologii?

Polecane posty

Gość dzadzudzi

co myslicie o pracy ( oczywiscie po socjologii) w agencjach badania rynku? tzn, chodzi mi dokladnie o projektowanie badan, koordynowanie ich przeprowadzenia itp. ja robie teraz licencjat z socjologii i w sumie malo jest takich przedmiotow typowo metodologicznych, a one przeciez sa niezbedne do projektowania badan.. zastanawiam sie nad podyplomowka z zakresu badan rynku (mozna juz po licencjacie isc). myslicie, ze to dobry pomysl? czy moze lepiej zalapac sie do pracy w takiej firmie, na poczatku jako pomocnik/ asystent i zdobywac doswiadczenie?

Gość yjhngy
mozna tez siedziec na bezrobociu :P

Gość wituś-sprytuś
jakiś warzywniak / punkt ksero

Gość Jenifer Lopez nie ma cycków
szczerze to zacząć drugie studia, bo po tym kierunku nie ma pracy niestety

Gość frejjjjja
mam mgr z socjologii i fakt uważam ze to była strata czasu ale zarabiam nienajgorzej (2500zł.) jestem rok po obronie. Praca biurowa.

Gość yjhngy
2500 netto czy brutto? :D

Gość frejjjjja
netto (bez znajomości - wyprzedzam pytanie)

Gość dzadzudzi
hmm, no coz... widze, ze niewiele osob wie, o jakim typie pracy mowie..trudno. ja studiow socjologicznych nie uwazam za strate czasu. to moj drugi kierunek, i jestem b. zadowolona, ze zaczelam go studiowac :D mysle, ze z praca nie bedzie tak zle, tylko trzeba byc ukierunkowanym i wiedziec, czego sie chce ;)

Gość upupup

Gość aljrhygzs
znam troche osób po socjologii i uwierz mi-żadna z nich nie rpacuje w zawodzie, bo po tym po prostu bardzo trudno znaleźc pracę. Owszem, coś tam jest, ale jest tego tak mało, ze znaleźć cos dla siebie graniczy z cudem. To taki nijaki kierunek moim zdaniem, nic konkretnego

Hmmm zastanawiałam sie nad socjologią i przyjaciel student zadał mi jedno pytanie: czym rożni się pizza od absolwenta socjologi?? Pizza nakarmi dwu osobową rodzinę :D Wymiękłam....

Gość upupup
coz, nie mozna pracowac " w zawodzie", bo po prostu nie ma takiego zawodu jak socjolog... to jest profesja :P

Gość ooooojjj
a profesja to niby co? profesja= zawód

Gość upupup
chodzi o to, ze "socjolog" nie jest wpisany na oficjalna liste zawodow prowadzona przez ministrestwo pracy i polityki spolecznej, nie ma (jak zawody wpisane na ta liste) okreslonych obowiazkow i zadan. dlatego sie mowi, ze to profesja ;)