Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia 04.05

Słaba morfologia-czyli anemia?

Polecane posty

Gość Gabrysia 04.05

Mój lekarz powiedział ze na minimum 11 mam 7.5 takie mam wyniki morfologii.Przepisal mi zelazo.Ale czy to ze mam tak slaba morfologie moze byc w jakis sposob grozne?

Gość yyye
tak.może prowadzić do białaczki.poczytaj w google!!!!

Tak to jest anemia. Lekarz słusznie przypisał Ci żelazo. Ja całe życie miałam anemie, teraz jestem w ciąży i jest jeszcze gorzej, ale da się przeżyć :) Dużo możesz zrobić tez sama jedząc odpowiednio. wątróbka szpinak truskawki ( o ile nie jesteś uczulona) zieleninka ogółem kaszanka jak lubisz buraczki sok z pokrzywy czekolada :)

Gość Gabrysia 04.05
U mnie moja mama ma cale zycie anemie,i jakos zyje.Lekarz mi powiedzial ze w 14 tyg. ciazy taka slaba morfologia a co dopiero bedzie przy koncu

O tak, słabość, zawroty głowy, ciągłe zmęczenie i senność to oznaki anemii, trzeba uważać. Jak wychodzisz to miej w torebce buteleczke wody, pomaga kiedy się słabiej poczujesz na mieście. Dla osób które nie sa w ciaży i nie karmią jest bardzi dobry sposób na poprawienie wyników i tym samym samopoczucia: Czerwone wino "Bycza krew" zmieszana z koglem-moglem, dwie filiżanki dziennie tego specyfiku i po jakimś czasie człowiek wraca do sił :) Mało apetyczne ale skuteczne. Anemię cechuje też bada, nieco ziemista cera, mocno ukrwiony język, chociaz to tez zależy od organizmu...

Gość Gabrysia 04.05
Dzieki.Mam nadzieje ze po tym zelazie mi troche podskoczy ta morfologia...

no ale czego masz 7,5? bo przecież nie morfologii :o morfologia to rodzaj badania krwi.

Gość Gabrysia 04.05
sory ale nie wiem jak to sie nawywa.Moj lekarz powiedzial ze mam anemie,brak zelaza.

Gość Gabrysia 04.05
pewnie masz racje niemam tej kartki przed oczami.Mam 28 lat

ja zawsze dostawałam wyniki wszystkie do ręki. położna wpisywala je do karty i oddawala.