Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasssska

Bol 1 piersi!!!Pomozcie

Polecane posty

Gość kasssska

Boli mnie tylko prawa piers-z boku!!! jest nabrzmiala i wyczuwam w niej ogromne zgrubienie..Czy ktoras z was tez tak miala??Prosze o sugestie!wizyte mam dopiero za miesiac:(

Gość kasssska
prosze:(

Gość upupupupupupuu
upup

Gość studentka położnictwa
no to wypowiem się tutaj. wszystko zależy od tego w jakim jesteś wieku. U młodych kobiet w piersiach przeważa tkanka gruczołowa, a u starszych tłuszczowa. Jeśli jestes mlodą kobietą, możesz wyczuwac pewne zgrubienia(taka specyfika tej tkanki; dlatego też u mlodych kobiet nie wykonuje sie mammografii), a bolesność to może byc zapowiedz okresu. Oczywiście nie można bagatelizować czegoś co nas niepokoi, a ja na odległość nie wiele mogę powiedzieć, doradzić. Nie stresuj się i czekaj na wizytę. Do tego czasu obserwuj się dokładnie. Czy zgrubienie ulega zmianie, i czy z piersi nic się nie wydziela.

Gość do studentki położnictwa
Powiedz mi tylko-panicznie sie boje ,ze moze to byc oznaka ciazy!! jak sadzisz??? czy mozliwe zeby tylko 1 piers wtedy bolala?

Gość studentka położnictwa
jeśli chodzi o ciążę, to wówcza mowi się raczej o nadwrażliwości na dotyk niż o bólu.

Gość do studentki położnictwa
dzieki:))

możesz sobie badanie zrobić poziom prolaktyny. Wiem, że znajomą tak bardzo bolała jedna pierś i miała właśnie zrobić prolaktynę.