Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hshsssssssss

Dlaczego wywoływanie duchów jest grzechem?

Polecane posty

Gość hshsssssssss

Przeciwko któremu przykazaniu sie grzeszy?

Gość boksa
6. Nie cudzołurz

Gość Przeciw zadnemu ciolku
- w biblii naposano ze praktyki magiczne sa ohydne

Gość hshsssssssss
Poważnie pytam...

Gość ja pierdykam
sluchaj albo wierzysz w Boga, albo w jakies pierdoly "nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna"

Gość a dlatego
, że wywołując ducha zawsze robisz to za pośrednictwem szatana, czy sobie tego życzysz czy też nie. A dokładniej nigdy nawet nie kontaktujesz się ze zmarłymi, tylko właśnie z nim. Stąd jest to nie tylko grzechem i to powaznym, ale też prostą droga do napytania sobie biedy. Opętania to nie bajka.

Gość hahahahaha ha ha
ja pierrdole, co wy jaracie?

Gość hshsssssssss
opętania zwykle dotyczą bardzo religijnych osób.

Gość fewfsafs
czlowiek sam nie moze panowac nad duchami tylko bóg a szatan moze tez panowac nad swoimi demonami wiec wywolujac duchy pomaga ci wlasnie szatan a nie bog chyba ze prosisz o to boga z pokora jednak nie wiem po co bog mialby ci ducha pokazywac przeciez jestes tylko jego stworzeniem..

Gość do mnie dziewczyna zagadała
fewfsafs --> ale to co piszesz to były jakieś badania naukowe przeprowadzane, czy skąd to wiesz?

Gość fewfsafs
pytala o grzech to odpowiadam jej jako katolik o swojej wierze, nie wiem tego bo to jest wiara pojecie grzechu duchow itd tez jest sprawą wiary..

Gość a dlatego
opętania faktycznie mogą dotyczyć osób religijnych, ale w takim samym stopniu ateistów. Czasami ma się wrażenie, że to religijne bywają częściej atakowane, ale oczywiście one tez mniej się ich boją, bo po prostu Bóg zawsze, zawsze jest silniejszy. Opętania istnieją i wcale nie są takie rzadkie niestety. W kazdej diecezji jest mianowany dekretem biskupim przynajmniej jeden ksiądz egzorcysta i ma on naprawdę ręce pełne roboty. Najgorsze jest to, że ludzie w ogole nie zdaja sobie sprawy z zagrożenia.

Gość retretretretrt
o kurde, nie zdawalam sobie sprawy z takiej liczby opetan.czym to sie objawia. pytam serio :)

Gość a dlatego
Co do badań - nie wiem czy są, ale to po prostu jest fakt. Wielu psychiatrów współpracuje z egzorcystami. Zresztą egzorcysta zawsze na początku wyśle delikwenta do psychiatry żeby wykluczyć inne przyczyny. Najczęściej jednak nie jest trudno stwierdzić opętanie. Inaczej niż zniewolenie - delikatniejszą formę działania szatana. Generalnie Szatan robi co może żeby do widocznych ataków nie dochodziło, bo to najczęściej oznacza już jego przegraną. Będąc w "starciu" z Bogiem (który posługuje się egzorcystą) po prostu przegra. Zawsze.

To co pisze fewfsafs jest dokładnie tym, co mówił nam ksiądz na religii w liceum jeszcze, kiedy pytaliśmy go o sprawę wywoływania duchów.Powiedział dokładnie to samo. Mówił jeszcze, ze otwiera się wtedy jakby furtkę i wola ludzka jest nastawiona na spotkanie ducha i szatan wychodzi temu naprzeciw. Opowiadał o jednym przypadku wywoływania, który był słynny u nas w okolicy, bo źle się skończył i nie wiadomo co tam się stało. Ksiądz twierdził, że po prostu ludzie dostali szału i dlatego doszło do tragedii; śmierć i okaleczenie ciała. Tłumaczył też, że możliwe jest jakby styczność z duchem czyimś, ale topic nie o tym, a noc i ja strachliwa, to już się nie będę rozpisywała;-)

Gość a dlatego
Czym się objawia? Jeśli mamy do czynienia z opętaniem (nie zniewoleniem), to jest to ujawnienie się demonów. Człowiek opętany dysponuje nieprawdopodobną siłą (drobnej kobiety nie utzyma kilku dorosłych mężczyzn) przemawia zmienionym głosem i zawsze w rodzaju męskim. Szatan nie czyta ludzkich mysli, bo to potrafi tylko Bóg, ale widzi czyny, więc potrafi wyciągnąć np egzorcyscie czy wstawiennikom wszystko co w życiu zrobili. Dlatego egzorcysta nie powinien głośno mówić o swoich słabościach. Temperatura w miejscu walki Szatana jest dużo niższa, człowiek opętany sam sobie potrafi wyrządzić dużą krzywdę. Wezwany przez egzorcystę (w imię Boga) powie w końcu swoje imię. Najsliniejszym demonem jest Lucyfer. Najczęściej też wychodzi jako ostatni. W zasadzie opętania nie są "rarytasem" są częste. Jak pisałam, w każdej diecezji jest przynajmniej jeden egzorcysta. Musi miec błogosławieństwo Kościoła, czyli dekret biskupa. Tak czy inaczej ci których znam są bardzo radosnymi ludzmi, bo jak twierdzą, na własnej skórze doświadczają wielkości Boga.

Gość hshsssssssss
Zniewolenie, o którym piszesz...na czym polega?

Gość a dlatego
Zniewolenie zaczyna się od zwykłych uzaleznień (typu internet), w silniejszych wypadkach dochodzi az do opętań. Zniewolenie polega na braku wolnosci wyboru w jakiej mierze zycia duchowego. Brzmi niewinnie, aczkolwiek jest najbardziej ulubioną formą działania Złego, bo nie ujawnia się. Jak pisałam, jak sie juz ujawni - to w końcu przegra.

Gość kasiaadasia22
www.adonai.pl w zakładce zagrożenia masz wszystko opisane