Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezko pracujaca 24

przesadzila gdzie to zglosic

Polecane posty

Gość Donosicielstwo
Do was krętaczy żadne argumenty nie docierają. Jeśli chcecie być okradani albo okradać nas to uważajcie bo na szczęście są jeszcze uczciwi ludzie.

Gość wggggggggggg
byc uczciwym czlowiekiem a donosicielem to dwie rozne sprawy;))

Gość o matko i corko
wggggg to co wedlug ciebie oznacza uczciwosc? Ty nie kradniesz ale widzac zlodzieja odwracasz glowe w druga strone? Nie dzwonisz na policje kiedy widzisz, ze na ulicy okradaja samochod albo dom twojego sasiada? I jestes uczciwa?

Gość OOOOOOOOOOOHA
od lapania zlodzieji jest policja ;)) a donosicielstwo donosiciel szpieg, denuncjator, delator; pot. skarżypyta, kabel, papla, kapuś inny fragment Osoba, która donosi, ma w tym cel. Chce zjednać sobie przełożonego. Liczy, że przedstawiając współpracownika w złym świetle, siebie wybieli albo zareklamuje jako wspaniałego pracownika zasługującego na podwyżkę. Donosiciel jest miły dla kolegów z pracy - musi przecież jakoś wyciągnąć z niego informacje. Działalność donosiciela przynosi zgubny wpływ, jeśli podatny jest szef. Istnienie donosiciela fatalnie świadczy o szefie. Rozsądny i sprawiedliwy przywódca błyskawicznie pozbędzie się takiej osoby. Dla niego plotkowanie na temat innych pracowników jest karygodne. Tylko na słabego, despotycznego kierownika donosiciel może wpływać. i mylicie donosicielstwo z niesieniem pomocy to zenada

Gość to zapytaj revenue
co to jest donosicielstwo? Zapytaj się ich kim jest osoba która pobiera nielegalnie benefity? Ciekawe co zrobia i ci odpowiedzą... Za komuny nauczyliscie się szkodzić państwu, pokolenie cwaniaków, złodzieji, kombinatorów, szemranych kolejek za towarem, gdzie ekspedientka była panią, pokolenie łapówkarzy i dających łapówki, podlizywaczy i pijusów. I dziwic się, że Polska jest taka jaka jest, wasi rodzice kradli i kombinowali za komuny i wy złodzieje się od nich tego nauczyliście. Zniszczyliście Polskę, chcecie zniszczyć UK, jak chwasty, które się rozrastają, uczciwość jest tępiona z każdej strony w Polsce, więc ludzie uciekli z niej, ale za tymi uczciwymi wyjechały też te tabuny naciągaczy i złodzieji, bo zrozumieli, że już więcej zdoić z Polski się nie da, więc przyjechali nażreć się do UK. Ci właśnie ludzie będą tych co widzą złodziejstwo nazywac donosicielami w złym znaczeniu, bo chcą odwrócić kota ogonem, że są źli, w swoim zadufaniu nie przyjmują do wiadomości tego, że tak jak ich dziadkowie i rodzice zniszczyli Polskę swoim krętactwem, złodziejstwem, tak oni niszczą UK, tylko, że dla nas Polaków będzie to miało taki wymiar, że nas potraktują tj. Naziści Żydów w czasie 2 wojny światowej, poprostu wyślą gangi młodzików w środku nocy do naszych domów w środku nocy, które zniszczą wszystko co mamy i pobiją do kalectwa. No, ale sami tego chcemy. Nie wierzycie, przyjedzcie do Belfastu, to co tam sie działo z domami Polaków to , żadnemu znich się nie śniło to co tam się stało. Sami się prosimy, tolerując bandziorstwo, cwaniactwo, złodziestwo, burdy naszych rodzaków, zapłata za to przyjdzie na nas wszystkich bez wyjątku. Niechęć do Polaków narasta, wielu sobie z tego nie zdaje sprawy, bo słabo zna angielski, i nikt nas nie obroni, media sa po stronie obywateli, a nasze organizacje polonijne zainteresowane tylko powiększaniem sobie swojego cv... Tak więc cwaniaki i złodzieje róbcie tak dalej, a pewnej nocy zobaczycie inną stronę UK... A tak na marginesie, spróbujcie w Szwecji nie kupić bilety na autobus, Polakom już to się zdarzało, to szweccy obywatele sami was wyrzucą, jeszcze z wyzwiskami od złodzieji, z autobusu.

Gość Donosicielstwo
Świetnie napisane powyżej. to jak mnie ktoś okradnie nie mogę zgłosić to policji bo będę donosicielem? Albo jak ktoś będzie okradał sąsiada i to zgłoszę też będę donosicielem? Zrozumcie ciemniaki że wyłudzanie benefitów jest karalne i można spędzić parę lat w więzieniu. To jest normalna kradzież i trzeba jako takie trzeba zgłaszać.

Gość OOOOOOOOOOOHA
Za komuny nauczyliscie się szkodzić państwu Sluchaj no pyskaczu ,za komuny nikomu nie szkodzilam czyt nie donosilam !!! i nikt z kregu moich znajomych i rodziny tego nie robil !! Sluchaj paniusiu na obcasach i mnie nie wkurwiaj z samego rana. Co do Belfastu i innych krajow to jest chyba normalne ze boja sie o swoje miejsca pracy z wykwalifikowanymi polakami ;))takie czasy A Szwedzi to taki narod jak nie jest ,,blondyna,, to na wstepie masz problem . ale ty chyba jestes co ??bo ten post o tym swiadczy;)) co do kradziezy benefitow - przestepstwo i sa sluzby ktore to wychwytaja predzej czy pozniej;)) A donosicielstwo to swinstwo !!!!

Gość OOOOOOOOOOOHA
to jak mnie ktoś okradnie nie mogę zgłosić to policji bo będę donosicielem? nie to wtedy bedziesz glambem he hehe Albo jak ktoś będzie okradał sąsiada i to zgłoszę też będę donosicielem nie zapobniegniesz przestepstu Ale celowe donoszenie i jeszcze nie podanie swoich danych to zenada.

Gość ktos z wzgorza oryy
Donosicielstwo szukasz usprawiedliienia i poplecznictwa w twojej decyzji , jestes maa pusta dziewka

Gość Donosicielstwo
wez czytaj ze zrozumieniem debilo Ktoś okrada urząd to twój psi obowiązek jest to zgłosić. Policja tez łapie złodziei samochodów ale to nie znaczy ze mam nie reagować jak widzę że ktoś kradnie auto. Jezdy że też takie tępaki nie umieją zrozumieć tak prostej rzeczy.

Gość ktos z wzgorza oryy
mowisz o sobie tepa ;)) szok ale przynajmniej szczere,

Gość ktos z wzgorza oryy
Ktoś okrada urząd to twój psi obowiązek jest to zgłosić. to jest donosicielstwo w najgorszej oprawie Zreszta ty to zrobilas z zemsty a nie zeby pomoc ,,PANSTWU,, A TO DUZA ROZNICA

Gość Donosicielstwo
ktos z wzgorza oryy Baranico weź wróć do szkoły niech cie nauczą czytać ze zrozumieniem. To nie ja zgłaszałam, ja tylko wyrażam opinie. co nie znaczy że bym nie zgłosiła. Jak najbardziej popieram czyn założycielki tego tematu. Moi znajomi znają moje zdanie na temat złodziejstwa. Wszyscy maja podobne mniemanie. Mam nadzieje że krętaczy i złodziei szybko się ten kraj pozbędzie.

Gość ciezko pracujaca 24
opinie sa podzielone, ja postapilabym tak jeszcze raz. nie ma sensu sie klucic. kazdy reaguje inaczej ja uwazam ze zrobilam dobrze.

Gość ariadna moje imie
a ja bym nie donosiła. co mnie to w sumie obchodzi-kazdy niech pilnuje siebie i postępuje w zgodzie z własnym sumieniem. Mi to nic nie da, a pewnosci nie mam.. skoro jej przyznali widocznie sie nalezy -dociekac nie będę..

Gość klekleklekle
Ariadna "a ja bym nie donosiła. co mnie to w sumie obchodzi-kazdy niech pilnuje siebie i postępuje w zgodzie z własnym sumieniem. Mi to nic nie da, a pewnosci nie mam.. skoro jej przyznali widocznie sie nalezy -dociekac nie będę.." To nie donos tylko zgloszenie prawdopodobnego przestepstwa (jakim jest wyludzanie pieniedzy). Nie obchodzi cie rowniez kiedy widzisz zlodzieja kradnacego radio z samochodu? Nie zawiadamiasz policji? (nie donosisz - idac twoim tokiem rozumowania) Bo w ZGODZIE Z MOIM SUMIENIEM jest powiadomienie o przestepstwie. To ze ktos ma przyznane benefity nie zawsze oznacza ze mu sie one naleza - jezeli dziewczyna zlozyla nieprawdziwe dane (na podstawie danych uzyskuje sie badz nie pomoc socjalna) to pepelnila przestepstwo za ktore musi odpowiedziec. Jezeli wszystko jest zgodne z prawem - wlos jej z glowy nie spadnie. Jeszcze przeprosza za zamieszanie :-) I tyle. Zacznijmy nazywac rzeczy po imieniu - zlodziejstwo to zlodziejstwo a nie umiejetnosc ustawienia sie :O Tepilam, tepie i bede tepic wszelkiego rodzaju kanciarzy. Autorke popieram!!!!!!!

Gość Donosicielstwo
ehh życzę wam by was okradli i to w biały dzień i żeby ludzie tez się nie wtrącali, nie zatrzymywali złodzieja bo to nie będzie ich biznes...

Gość nmavbghv
Znam wielu ludzi ktorzy zyja dzieki wykorzystywaniu,okłamywaniu panstwa i złorzeczę bardzo na takie osoby,ale nie posunę się do donosicielstwa.Co innego gdyb te osoby zabiły kogos,maltretowały.To zdolna byłabym złozyc doniesienie,ale w innym wypadku klne na nich jak szewc ,ale nie doniose

Gość nie dziwie sie ze Polska to
jedno wielkie gowno jesli ma takich obywateli jak ci przeciwni autorce krzykacze przymykajacy oczy na przestepstwa roznej masci, bo przeciez nie mozna sie wtracac! To zycze wam, ze jak bedziecie bici czy okradani przez innych, zeby nikt nie zareagowal, nie pomogl wam, nie zawiadomil policji, etc. ciesze sie, ze nie mieszkam juz w tym gownianym kraju i nie dziwie sie, ze nie ma zadnych zmian!! Kto ma je wprowadzac????

nmavbghv Znam wielu ludzi ktorzy zyja dzieki wykorzystywaniu,okłamywaniu panstwa i złorzeczę bardzo na takie osoby,ale nie posunę się do donosicielstwa.Co innego gdyb te osoby zabiły kogos,maltretowały.To zdolna byłabym złozyc doniesienie,ale w innym wypadku klne na nich jak szewc ,ale nie doniose NO BRAWO BRAWO!!! Rozpedz sie, a sciana sie sama znajdzie!!

Politycy polscy tylko na takich jak wy licza - pustych tepakow, ktorzy przymkna oczy na wszystko, a oni dzieki temu beda sie mogli nachapac!!!

Gość nmavbghv
Bicie,znecanie,rabowanie to co innego.Tutaj chodzi o to,ze autorka chce dosniesc na kogos,bo ktos jakies tam pieniadze na dzieci pobiera nieprawnie.A niech sobie pobiera ta kase>jej sprawa.Moze przypadkowo sie wydac i ta osoba beddzie maiąłs ie z pyszna.NIe trzeba od razu na ludzi donosic.

Gość nmavbghv
Osobo,jakas ty głupia.W kazdym kraju politycy sa niezbyt uczciwi i w kazdym kraju sa ludzie niezbyt uczciwi. Patrz na siebie.Ty badz w pełni ucziowa osoba i nie zajmuj sie kims.

Gość nmavbghv
Zadam pytanie osobom ktore tak lubia donosic.Czy wy jestescie takie "czyste"czy nigdy nie oszukaliscie panstwa nawet na 1 zł.Czy jak jest mozliwosc nie zapłacenia podatku to nie płącicie i cieszycie sie z tego?

Nie, nigdy nie oszukalam panstwa nawet na zlotowke... ale tu nie o to chodzi. Tez mieszkam w UK i bym zrobila to samo co autorka. Dlaczego moje podatki maja isc na zasilki dla kogos, kto je nieuczciwie pobiera???

Gość lolki...
Czyli wy baranki uważacie że jedne przestępstwa są ok a drugie mniej ok.?? Wiecie dlatego sądy wydaja różne wyroki sądowe. Jednym więcej drugim niej. Dla mnie przestępstwo to przestępstwo. :P No ale żeby o tym wiedzieć to trzeba mieć trochę oleju w głowie i przede wszystkim być dobrze wychowany. Ale jak was rodzice nie uczyli co jest dobre a co złe to już nie wasza wina....

Gość nmavbghv
nie dziwie sie,mysle,ze nie raz zdarzyło Ci sie wymigac od roznych podatow,bo szukałas tylko jakichs kruczkow prawnych aby na nie sie załapac i nie zapłacic prawidłowego podatku. A co do tego,ze nasz kasa idzie na ludzi krtorzy poberaja nieuczciwie rozne profity.No coz.W kazdym kraju to sie dzieje i nic na to nie poradzimy.Mnie tez to wkurza,ale nawet donosicielstwo nic nie da.taks ie zastanowic to lepiej niech te nasze podatki ida na takich ludzi niz mielibysmy bac sie nawet w swoich domach siedziec,bo nas napadna,bo nie beda miec kasy.

Gość tak jestem uczciwa
nigdy nie wyciagalam lapka po cudze, skoro ciezko pracowac moge ja to tak samo moze opracowac ktos inny!! a nie wyciagac paluchy pom to co mu sie nie nalezy!! po moje pieniadze :/ w uk za bon z pomocy spolecznej nikt nie kupi fajek czy alkoholu, a w polsce ofc, bo NIKOGO TO NIE OBCHODZI! i wole byc donosicielem niz zlodziejem i kretaczem :/ po ta te wszystkie linie w uk typu crimestopper czy podobne, zeby wylapwac oszustow i zamykac ich tam gdzie powinni sie nzalesc. dzieki temu nastepni sie zastonwia, ale oczywscie w polsce to niemozlwe, kazdy bedziue stal murem za przestepca :/

Gość nmavbghv
Co niektorzy maja tutajk problem ze soba.Chcecie denuncjowac ludzi to to robcie i nie wyzywajcie innych ktorzy tego nei chca zrobic

Gość akurat donosicielstwo
takie obrzydliwe, jest wtedy, kiedy ktos czeka na korzysc i dlatego donosi, niekoniecznie na prawdziwie winnych, Tak na przyklad jak w ZSRR, czy w Polsce za za komuny, donosilo sie byle co na sasiadow,zeby miec lepsze uklady z wladza, albo jak w czasie wojny donosili na ludzi ukrywajacych Zydów. Poniewaz za komuny dodnosicelstwo bylo calą machiną, potem u nas sie zle kojarzylo, ale przeciez to bylo zupelnie co innego. Kobieta o ktorej tu mowa jest ewidentnie winna a ta, ktora to zglasza nie dostaje przeciez nic za to. Rownie obrzydliwa nieuczciwoscia, ktora w Polsce uwaza sie za cnote, jest sciaganie ( w swiecie traktowane rowniez jako kradziez). Scignie ktos na tescie kompetencji i maturze, ma wiecej punktow i wyroluje z miejsca na uczelni czy w liceum tego, kto uczciwie pracowal. Potem sciaga sie prace mgr i takich mamy, pozal sie Boze, fachowcow . I potem leczysz sie u lekarza, ktory lecial na sciaganiu, twoje dzici uczy niedouk, w dodatku niemoralny. Ale jakos to do ludzi nie odchodzi. Jak ktos slusznie zauwazyl, przestepstwo jest przestepstwem.