Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnat

wyjazd w gory - tanim kosztem

Polecane posty

Gość magnat

jestem z wlkp 100 km do wrocka . marzy mi sie weekendowy wypad w gory. . ma ktos jakies doswiadczenie w tej dziedzinie z wlkp. znacie jakies ciekawe miejsca ?? budzet mam raczej nie duzy

Gość magnat
ja che w gory , ja chce w gory !! pisac knury

To może Karkonosze i Szklarska Poręba? Bardzo ciekawe miejsca :)

zalezy, co dla kogo jest ciekawym miejscem - dla jednego będa to Krupówki, dla drugiego Szpiglasowa Przełęcz co do kosztów: zawsze jeżdżę w ciemno, jeśli mam spać w Zakopcu i wybieram najtańsza ofertę z tych proponowanych przy dworcu, ale blisko przystanku busowego (lazienka wtedy jest wspólna dla kilku pokoi zwykle i mały pokoik, ale w końcu tam sie tylko śpi) tanio całkiem też wychodzi spanie w schronisku - odlicza się wtedy bus w góry i wejściówka do TPN-u, tylko tu trzeba wcześniej zarezerwować miejsca jedzenie własne - śniadania i kolacje - puszki, rybki; obiady, jeśli sie jest w tym czasie w mieście (w lecie zwykle się nie jest, bo długo jest widno i mozna robić sobie dłuższe trasy) można kupić jako tzw. danie dnia, po 10-12 zł, nawet na Krupówkach (dwa dania)

Ewa 33 a w lipcu też nie ma problemu w znalezieniu jakiegoś taniego lokum w Zakopcu? Tak bliżej centrum?

nie ma problemu chyba, że są jakies zawody albo długie weekendy, to owszem, ale normalnie - stoi tłum wynajmujących

acha, jeśli chodzi o schroniska (można wejść na strony i poczytać cenniki) - to warto miec swój śpiwór, pościel jest zwykle dodatkowo płatna; i termos/kubek plus własne herbatki - wrzątek jest za darmo albo za symboliczną złotówkę, a lurkowata herbata za 3 zł ;)