Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o.0

Domowe sposoby na poprawienie cery, włosów, paznokci

Polecane posty

Znacie jakieś sprawdzone domowe sposoby ? Ja słyszałam , że żółtka jajek i piwo dobrze wpływają na włosy. Jeszcze nie sprawdziłam , ale od dzisiaj testuję wszystko co wydaje się sensowne :)

Gość fammmmmma
up

Gość asica 244
podobno salfazin preparaz z cynkiem pomaga

podciąć zniszczone końcówki :P

Gość korn korn
Yerbamate !!!

Gość fammmmmma
Ja zrobiłam maseczkę z piwa jakieś 2 tygodnie temu i do dzisiaj włosy mi się nie puszą . Dzisiaj zrobie znów :) Potwierdzam - działa

Gość olenka2904
Ja znam sposób na włosy .... Trzeba jajko wetrzeć na włosy i trzymać przez 15 min wtedy włosy są podobno zdrowsze I dla bardzo suchych włosów kropelka oliwki dla dzieci wetrzec we włosy i bardzo porządnie spłukać

Gość olenka2904
a ta maseczka z piwa to że jak ją robisz?

dera-herbata z bratka,dużo wody,mało słodyczy,ostrego i mleka,zawsze spać przy świeżym powietrzu (musi być cyrkulacja w pomieszczeniu). na włosy-nafta,olej rycynowy. paznokcie-oliwa.

Gość fammmmmma
Ja robiłam akurat z Żywca , ale nie sądzę , aby to miało jakies znaczenie :) Wymieszałam szklankę piwa ze zwykłą odżywką do włosów , żeby nie spłynęło tylko trzymało się na włosach i zawinęłam w ręcznik na kilka minut . Później normalnie umyłam i rzeczywiście włosy są jakby nieco cięższe i ni puszą się dobrze układają :) Zaraz wypróbuję z jajkiem i oliwką dla dzieci :)

oooo olejek rycynowy jest świetny ;p

Gość fammmmmma
A resztę piwa wlałam do buteleczki po wodzie mineralnej z zakrętką i schowałam do lodówki na nastepny raz . nałozyłam jajko na włosy i dam znać jak umyję iwysuszę co z tego wyszło :)

Gość fammmmmma
A ten olejek na co wpływa ? Tez na włosy ? w aptece można kupić ? Ile mniej więcej kosztuje ?

Gość citrinka
ja mam ŚWIRA na punkcie wylewania na moje wloski soku z cytryny :) SĄ SLICZNE pozniej

olejek bardzo poprawia stan włosów,nawilża je,sprawia że są grubsze i gęstsze. w ogóle wyprawia cuda z włosami! na początku mogą wypadać-on 'wywala' wszystkie zniszczone włosy (obumarłe itp) ale to nie znaczy że od razu łysiejesz :) naprawdę działa cuda. kosztuje różnie0ja nawet znalazłam taki 1kg za 60zł :) średnio 8zł w aptece,coś około tego. ach,trzeba pamiętać,żeby nie robić tego zbyt często-włosy wtedy mogą się przetłuszczać (przy 'zwyczajnym' stosowaniu tak się nie dzieje).

Gość fammmmmma
wituś-sprytuś mówisz ? Pewnie masz buźkę jak niemowlę :P Albo wręcz przeciwnie . Jedno z dwóch :P

Gość a te jajko we włosy
to całe czy tylko zółtko? i ile trzymac to we włosach? i czy po tym jajku włosy umyc szamponem, czy nie?

Gość fammmmmma
zuzioolek dzięki za informację :) jutro zainwestuję w ten olejek jak tak zachwalasz :) Ja mam włosy farbowane , więc ich zdrowie pozwstawia wiele do życzenia , a poza tym kopce papierochy jak najęta i to też ma wpływ ma cerę i włosy

Gość fammmmmma
Ja własnie wyszłam z wanny i czekam az włosy wyschną . Wmasowałam całe jajko i na szczęście podczas mycia mi się nie zcięło :) Trzymałam z 40 minut bo gotowałam obiad i włosy były sztywne jak sztachety :D

Gość a te jajko we włosy
to całe czy tylko zółtko? i ile trzymac to we włosach? i czy po tym jajku włosy umyc szamponem, czy nie? i to samo pytanie dotyczace ojeku rycynowego- wetrzec go we włosy czy w skóre glowy? i na jak długo?

Gość a te jajko we włosy
czyli te jajko i olejek wcieramy we włosy czy w skóre głowy? prosze odpiszcie

Gość supeeer sposob
nic nie pomagało na moje suche włosy .w zeszłym tyg fryzjerka powiedziala żeby zrobić oklad ze zwyklego majonezu tzn 2 lyżki majonezu rozprowadzić na wlosy potem okręcić folią i tak z godz potem spłukać i umyć normalnie .Ja mam w końcu normalne błyszczące i zdrowe włosy

Gość fammmmmma
Całe jajko i umyłam szamponem później

Gość JILLIANA
Są różne wersje kuracji z jajkiem ja stosowałam 2 1) musisz kupić olejek rycynowy odlać z flakonika ok 2 łyżek stołowych do miseczki i dodać żółtko z jajka Tą mieszankę rozprowadzasz na włosy, i okrywasz ręcznikiem głowę. Czekasz 15 minut najlepiej w ciepłym pomieszczeniu i po tym czasie spłukujesz włosy. Czy z szamponem? To już wg uznania. Jeśli zastosujesz na jedynie zmoczone włosy to najlepiej umyć a jeśli na już umyte to nie trzeba ale można 2)całe jajko rozbijasz do małej miseczki rozprowadzasz na włosy i podobnie jak wcześniej również trzymasz je pod ręcznikiem w ciepłym miejscu. Powiem szczerze, że sposób pierwszy jest dużo skuteczniejszy :) A tak na marginesie może zapytaj w aptece o jakiś sprawdzony środek w stylu belissa czy skrzypovita powinno to wspomóc kurację^^ pozdrawiam

Gość fammmmmma
Ja ostatnio zrobiłam maseczkę z płatków owsianych i jogurtu naturalnego na twarz , szyję i dekolt i z męzem nałożyliśmy . Wyglądaliśmy jak mumie a w domu walały się płatki , ale muszę powiedziec , że skóra gładka i jakby bardziej napięta . Wyglądała na mniej zmeczoną .

na suche wlosy:olejek rycynowy+sok z cuytryny(olejek przyciemnia)+2 zoltka.wsmarowac we wlosy oraz skore glowy,nalozyc recznik i godzinke trzymac.Majonez tez jest dobry-najlepiej taki ktory zawiera jak najmniej przypraw i chemi(wkoncu majonez to jajka i oliwa). buzka:maseczka z cebuli+maka(dla dobrej konystencji) splyca blizny,oczyszcza.Soda oczyszczona+odrobinka wody-oczyszczajaca. Peeling do ciala: Kawa+sol+oliwa+zel pod prysznic-skora jest po nim boska:) Maska do ciala na cellulit:kawa,cynamon,spirytus salicynowy,oliwa-proporcji nie podam bo robie to na oko,musi byc geste zeby nie splywalo z ciala(oczywiscie kawy najwiecej,cynamonu tez nie zalowac).Nakladamy na uda,posladki,brzuch,owijamy sie folia spozywcza i pod kocyk na godzinke.Skora jest wyraznie jedrniejsza i gladka:) To tyle co w tej chwili pamietam