Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o.0

Domowe sposoby na poprawienie cery, włosów, paznokci

Polecane posty

Gość fammmmmma
Oooo to na celulit dobre . musze spróbować bo po zimie obrosłam w tłuszcz :( Kij Ci w Oko Jak zrobiłaś tą buźkę skwszoną ? ni cholery nie wiem jak to się robi :P

Gość ja słyszałam
ja słyszałam o nafcie, tylko nie tej oczyszczonej,kosmetycznej , a zwykłej. Ta zwykła bardzo smierdzi, ale podobno jest świetna na włosy. Dawniej ludzie ją stosowali i mieli "szopy" . Ale stosowali nieoczyszczoną, bo nie było tej oczyszczonej . Tylko ta nieoczyszczona ma takie właściwości.Smaruje się głowe (bardziej wciera w skórę głowy i zawija ręcznikem). Słyszałam kiedyś historię,że dziewczyna złapała wszy w szkole. Rodzice tez ją nasmarowali tą naftą i zrobiły jej się pózniej piękne gęste włos . A wcześniej miała podobno słabe i cienkie. Może ktoś wierzyć lub nie, ale kiedyś ludzie stosowali tą naftę.

ymm tam nie mialao byc buzki:) mial byc : i o ....heh :o Ten specyfik na cellulit nawet ktos na allegro sprzedaje-sam robi,daje naklejke i handluje,chyba 30 pln za 600ml:) a po co placic jak mozna samej sobie zrobic:)

Gość ja słyszałam
słyszałam też o miksturze : zółtko, cytryna i nafta. Moja koleżanka zrobiła taką , kupiła naftę kosmetyczną, ale po jakimś czasie zaczęły jej wypadać włosy. Być może brakowało jej jakiś mikroelementów od wewntątrz.

Gość fammmmmma
:o heh dzięki :) A co do specyfiku to na pewno spróbuję . A kawa powinna być mielona czy jaka ?

Gość fammmmmma
O nafcie opowiadała mi moja mama , ale właśnie o tej kosmetycznej i kiedys kupiłam . Raz użyłam i po 2 latach wyrzuciłam bo straciła ważnośc :P

do domowych sposobow jeszcze mozna dorzucic wszelkie mazidla z mazidla.pl ...bo wkoncu samej sie to przyrzadza wedle uznania:) Ja tam zaopatruje sie w keratyne i olejek kokosowy(dla suchych i zniszczonych,poprostu rewelacja). Do buzki maske trojalgowa i spelurine...spelurina dziala cuda z jagurtem naturalnym. do paznokci d-penathol.

fammmmmma Ja daje mielona nie parzona,ale wiem ze niektore kobietki daja parzona..kierujac sie oszczednoscia(zostawiaja sobie fusy:) )

Gość ja słyszałam
ja słyszałam ,że ta kosmetyczna-oczyszczona nie jest dobra. Tylko ta nieoczyszczona. Tyle,że śmierdzi . Ja robiłam wieczorem , czasami zostawiałam na całą noc, czasami na kilka godzin. Ale dobrze się zmywa , po umyciu włosów nic nie czuć. Włosy robią się blyszczące i gęste. Ja juz tego nie robiłam dobrych parę lat. Pamiętam opowieści ,że ma wspaniałe właściwosci.

Gość maddddzzzzia
🌼 ❤️ 👋

Gość fammmmmma
W sumie u mnie w domu kawy się nie pije , więc nie za bardzo się znam , ale kupie jakąś i pewnie starczy na długo. Póki co przeschły mi troche włosy . Swietny efekt po tym jajku :) Ja mam włosy mieszane - koncówki suche przy skórze przetłuszczające . narazie wyglądają dobrze :) zobaczymy jak wyschną całkowicie .

Gość fammmmmma
A i stosuje jeszcze swieżego ogórka na sińce pod oczami . Działa kojąco i po nieprzespanej nocy jak znalazł :)

Gość A to z tym majonezem
to prawda? Robiłyście coś takiego? 2 łyżki majonezu na maseczkę? a z jajkiem to rozumiem że mam rozbić, rozbełtać i wmasować we włosy po umyciu, okręcić ręcznikiem na jakieś 40 min i spłukać?

Gość fammmmmma
Majonez jest z jajek , więc chyba na jedno wychodzi . Dzisiaj pierszy raz robiłam maseczkę z jajka . Nachyliłam się nad wanną i wmasowałam we włosy , owinełam ręcznikiem i umyłam po około 40 minutach . Pewnie można trzymać krócej - około 15 minut tylko ja robiłam obiadek i nie miałam możliwości iść się wykąpac . Włosy są hmmm jakby inne . Cięższe i nie napuszone .

Gość alllgowiczka
a ja polecam algii pije sie z nich wode ktora ozyszcza rganizm z toksym wplywa na przemiana meterii,a z nich samych robi rozne maseczki naprawde dzialaja hoduje je od marca i znaczna poprawe widze :):)

Gość A to z tym majonezem
a macie coś na cerę. Ja mam cały czas szarą i zmęczoną.

Gość fammmmmma
Ja już pisałam , ale napiszę jeszcze raz Mieszam garść płatków owsianych z jogurtem naturalnym (tak , żeby konsystencja była na tyle gęsta , żeby nie spłynęła) i nakładam na kilka minut (aż zacznie wysychać i ściągać skórę) . Później zmywam letnią wodą . I na zmęczoną twarzyczkę ogórek jest zbawieniem . Na oczy dwa plasterki na kilka minut :)

Gość up bo ciekawe

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Gość Evilka
Z tym piwem też potwierdzam. Czasem stosuję . dzisiaj sobie zrobie bo mam akurat warkę :)

Gość malwinka2011
raz w tygodniu robię swoja ulubiona maseczkę Maseczka odświeżająca z zieloną herbatą Białko jaja kurzego, 1 łyżkę mleka w proszku, 1 łyżeczkę miodu, łyżeczki Irving Superior Green (herbata liściasta) zmiksować w blenderze lub ubić trzepaczką aż do uzyskania jednolitej masy. Nakładać na oczyszczoną skórę, po 10-15 minutach zmyć ciepłą wodą.

Gość malwinka2011
ja robię sobie maseczkę Maseczka odświeżająca z zieloną herbatą Białko jaja kurzego, 1 łyżkę mleka w proszku, 1 łyżeczkę miodu, łyżeczki Irving Superior Green (herbata liściasta) zmiksować w blenderze lub ubić trzepaczką aż do uzyskania jednolitej masy. Nakładać na oczyszczoną skórę, po 10-15 minutach zmyć ciepłą wodą.

Gość hamla
Podstawa to sensowna dieta, a w dalszej kolejności systematyczność i odpowiednie kosmetyki. Odżywkę new nails stosuję od blisko roku - nie mam żadnych problemów z moimi paznokciami, przy czym jednak dokładnie wiem, że gdybym nie zareagowała w odpowiednim momencie, to nic dobrego by z tego nie było.