Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redwitch

wizy do USA z UK

Polecane posty

Gość redwitch

Witam. W planach mam wyjazd do stanów we wrześniu lub pazdzierniku 2009. Obecnie mieszkam w Anglii, jestem tu legalnie zatrudniona ale nie mam kontraktu. Wiem, że aby dostać wizę muszę zgłosić się do ambasady USA w Londynie, tylko że nasuwa mi się parę pytań: - kiedy powinnam starać się o wizę, czy wystarczy w sierpniu? - czy najpierw mam kupić bilety do USA? - dodam, że cel wyjazdu jest czysto turystyczny, ale bez noclegów w hotelach - mam tam rodzinę i znajomych. - nie zamierzam też wrócic do Anglii, więc muszę skończyć pracę przed wyjazdem, hmmm czy lepiej załatwić to inaczej? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

jesli nie masz zamiaru tutaj wracac i powiesz w ambasadzie to zapomnij i wizie. ja bylam 2tyg. temu nie dostalam bo pani powiedziala ze jestem za krotkoe w uk(4 lata) ze nie pracujE(mam male dziecko) ze nie mam jakiegos konta z pieniedzmi ktore oczywiscie trzeba pokazac ale jak masz tysiaki..poza tym nie mam tez zadnej pozyczki a ni nic takiego wiec nie trzyma mnie nic tutaj... hm...kiedy zapytalam czy musze brac pozyczke i splacac cos ..zeby jechac zobaczyc rodzine...to pwiedzili ze to sa przepisy ich i nie moga mi pomoc trudno.... ale znajmoa tez nie pracuje ma dwoje dzieci nie ma nic, jest tutaj 2 lata i dodstala wize, wiec nie wiem naprawde o co tam chodzi. i jakie naprawde sa waronki zeby dostac wize.