Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak sil

mamuski POMOZCIE problemy ze spaniem w nocy u dwulatki ! co robic

Polecane posty

Gość brak sil

Moja 22 miesieczna corka budzi mnie w nocy co dwie godzinny , bo chce pic.Nie daje juz rady psychicznie !!! wstaje wykonczona trwa to juz miesiac ! mam dosc moje baterie sie juz wyczerpaly.Wstaje rano i nie moge sie dobudzic czuje sie jakbym wogole nie spala.Od jakiegos czasu spie z mala w pokoju, bo nie mam sil wstawac w nocy ze swojej sypialni ! szok co sie dzieje z moim zyciem.

Gość konsekwencja
po pierwsze: nie śpij z nią w pokoju po drugie: jak się obudzi w nocy i przyjdzie do was do sypialni to bez słowa zaprowadź ją z powrotem do łóżeczka. Pamiętaj, nie wolno ci się odzywać, nawiązywać kontaktu wzrokowego. Ani słowa! Połóż małą i posiedź obok dopóki nie zaśnie. Picia nie dawaj. Po wieczornym umyciu zębów do picia tylko woda przegotowana i koniec i wytłumacz dziecku, że w nocy się nie pije i picia nie dostanie. W nocy nie rozmawiaj z nią, nawet jak zacznie płakać. Najprawdopodobniej budzi ją zgaga ( nadmiar płynów ją powoduje) i pełny pęcherz, a nie pragnienie. W sypialni dziecka nie powinno być więcej jak 19 stopni. Może za ciepło ją przykrywasz? Po dwóch tygodniach konsekwentnego postepowania zacznie przesypiać całą noc, nic nie zdziałasz przez kilka dni, tu potrzeba tygodni, żeby dziecko się przyzwyczaiło.

Gość brak sil
DZIEKI ZA RADY !!! :D Podaje picie, bo nie mam juz sil na te krzyki w nocy ! podaje jej wode.Podaje jakies 30-40 mil maz mowi, ze powinnam jej dawac cala butelke, ale jak podam jej cala butelke to nastepnym razem jak sie obudzi to musze ja przewinac. Czasami jak sie wydrze to szok krzyczy " mama..." co kolejne slowo coraz glosniej !

a czy zasypia sama?bo ja tez mam 2latkę i zauwazyłam,ze jak usypiałam ją siedząc przy jej łóżeczku to b. czujnie spała i budziła się często.Teraz gasze swiatło i wychodze.Przesypia całe noce.Pod reka ma zawsze niekapek z wodą.

Gość nie dawaj picia
Picia nie dawaj, ewentualnie na kilka pierwszych nocy daj niekapek z wodą, ale nie do ręki, postaw blisko, żeby mogła sięgnąć. Nie nalewaj do pełna. Jak woła to zastosuj metodę 3-5-7 czyli reagujesz na krzyk najpierw po 3 min., potem po 5 min itd. Nigdy nie leć od razu na pierwsze zawołanie i nie odzywaj się do niej. Nawet jak pyta. Mój synek też często się budził, za radą pediatry odstawiłam picie w nocy i pomogło! Przyczyną budzenia się była właśnie zgaga, jak dziecko się opije i leży to mu się odbija, czuje pieczenie, więc chce znowu pić, bo to mu na chwilę pomaga i tak bez końca.