Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingusia28

CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!

Polecane posty

Gość Ingusia28

Jestem juz tydzień po terminie i jeszcze nic!!! Już nie wytrzymam tego wyczekiwania! Lekarz kazał jeszcze czekać do czwartku a ja świruję! Co zrobić żeby jakos ten poród popedzić? Umyłam juz okna, posprzatałam calutkie mieszkanko, poprasowałam wszystko i wciąż nic...

Gość Ingusia28
Nie ma tutaj nikogo w podobnej sytuacji?

hej!!!! mi zostalo kilka dni do terminu i tez juz kota dostaje a pewnie przenosze jeszcze bo nie mam rzadnych objawów...

Gość Ingusia28
Bo wiesz to czekanie jest najgorsze, nie wiadomo kiedy i jak cie złapie a z drugiej strony leżenie w szpitalu i czekanie całkiem mi sie nie usmiecha. I błędne koło

w sumie z om mi wyszedl termin na dzis a z usg na 10.05 ale ja to bym chciala juz

Gość albo pochodz sobie po
schodach , idz na bardzo długi spacer no i sex ponoc dobry

no mnie tez to meczy zwlaszcza ze cala ciaze chodzilam do pracy i dopiero drugi dzien siedze w domu a juz mnie trafia dobrze ze w piatek przyjedzie do mnie mama to jakos weselej bedzie

Gość Ingusia28
Po schodach to chodze codziennie bo mieszkam na 4 piętrze. Męża tez juz wykorzystałam... i dalej nic

Gość Ingusia28
A ja niestety siedze w domu od początku stycznia. Ciąża była zagrożona, bralam leki żeby nie urodzic a teraz tyle czekam! Juz w 38 tyg odstawiłam piguły , myślałam że szybciutko trafie na porodówke a tu nic i nic

Gość Ingusia28
Herbata z malin??? Wypróbuje bo jeszcze tego nie sprawdziłam

Gość wypróbuj
seks i herbata z liści malin, ale z liści, nie z owoców! i dużo ruchu w miarę mozliwości, najgorsze co możesz zrobić to leżeć

Gość Ingusia28
Cóż , z leżeniem to raczej nie poleże, bo mam dwoje szkrabów którzy poleżec nie dadzą. Zreszta trzeba zrobic zakupy, posprzatać, zrobić obiad i dzieciaki przewietrzyć! Więc nie leże bo nie mam kiedy. A takie liście z malin można kupić gdzieś w aptece?

Gość wypróbuj
Ciepła, ale nie gorąca kąpiel. Warto też zażywać kapsułki z wiesiołka, które przygotowują szyjkę do porodu i masować krocze. Herbatka z liści malin ma niezwykłe działanie - stabilizuje macicę, czyli wzmaga skurcze występujące w porę. Liście kupisz w sklepie zielarskim. Podobnie działają liście poziomki. Owoce malin i poziomek nie mają takiego działania. Poród wywołuje też wzmożona aktywność jelit. Możesz sięgnąć po kwaszony sok z buraków, kiszoną kapustę, suszone śliwki, olej rycynowy czy czopki glicerynowe. Powodzenia!

Gość Ingusia28
O kurcze, trzeba wziąć sie do roboty! Bo zwariuję. Tylko czy ja wytrzymam to wywoływanie porodu?

Gość tyż matka
jedz do szpitala niech ci wywolaja. niby do 42 tyg jest ok ale przenoszone ciaze niosa za soba spore ryzyko. ja bym nie ryzykowała nawet 3 dni po terminie a co dopiero tygodnia. Pewnie zaraz uslysze ze pisze bzdety ale za duzo sie naczytalam o przenoszonych ciazach przestarzalych łozyskach i zielonych wodach, owinieciach pepowiną itd. Ja bym nie czekala bo nie ma na co!

hej:) ja urodzilam 12 dni po terminie ..... chodzilam po schodach, spacerowalam, sprzatalam, sex codziennnie i nic:) bylam ostatni dzin w domu i nastepnego dnia mialam zglosic sie na wywolanie... cale szczesnie ruszylo sie w ostatnim momenie:) nie polecam oleju rycynowego - stasznie oslabia przed porodem a sily na pewno sie przydadza:) powodzenia:)

wypróbuj to nie wiedziałam ze herbata musi byc z liści poprosze mame to jak bedzie leciec to mi wezmie bo nie mam pojecia czy u nas mozna kupic ...... a i o kiszonej kapuscie tez nie słyszałam ....

Gość Ingusia28
Byłam wczoraj u lekarza i stwierdził że wszystko jest ok i mam jeszcze czekać. Ale troche mnie wystraszyłaś prawdę powiedziawszy. I co miałabym w tym szpitalu powiedzieć? Przeciez nic mnie nie łapie a skierowania nie mam

Gość tyż matka
oj laski laski herbate z lisci malin trzeba pic od 30 tyg i nie wywoluje skurczy tylko je łagodzi i uelastycznia szyjke macicy dzieki niej poród jest krótszy i bezbolesny. po jednej szklance nic wam sie nie stanie. trzeba ją 10 tyg 2 razy dziennie pic :)

Gość Ingusia28
Acha! Mario weż sobie słownik i sprawdz jak sie pisze rzygać bo na pewno nie tak jak napisaleś...

Gość Ingusia28
Kurcze szkoda że nie wiedziałam o tym wcześniej.

wspolczuje ci,wiem co to znaczy nie martw sie i czesto kontroluj i licz ruchy dziecka, ja mam watpliwosci co do herbaty z lisci malin, sama ja pilam, i efekt byll taki, ze mialam okropne skurcze, reguralne , a brakowalo rozwarcia, pogorszylo to tylko cala sytuacje. zycze szbkiego porodu i zdrowego dzidziusia

Gość fdhdh
Ten mario to jakiś niedorozwinięty....Nie trafiłeś w temat bracie;) Przecież ty rodzić nie będziesz;)

Gość Ingusia28
A ciebie co Mario obchodzi przyszłość mojego dziecka? Zajmij sie sobą i zamilknij bo nie masz nic ciekawego do powiedzenia

Gość Ingusia28
Fakt. Uciekam wypróbowac ta ciepła kapiel! A potem może jeszcze wykorzystam męża. powodzenia życze kobietkom czekajacym na poród.