Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alinka9999

26 lat i studia dzienne

Polecane posty

Gość alinka9999

Pomóżcie mi bo mam dylemat..Mam 26 lat i chce isc na studia dzienne-na architekture.Mam duzy talent plastyczny i bardzo mnie to interesuje.Do tej pory uzyskalam tylko licencjat-studia humanistyczne,nie chcialam ich jednak kontynuowac bo nie interesowaly mnie a pozatym i tak niewiele mi daly jesli chodzi o pracę.Tylko czy 26 lat to nie jest juz o wiele za pozno? kiedy je skoncze bede po 30;/..

Gość alinka9999
czy nikt nie ma opinii w tym temacie czy juz wszyscy spią?

Gość alinka9999
no to zaraz skonczysz;) to jednak troche inna sytuacja ,ja skonczylabym majac lat 32 a ty 28..

Gość alinka9999
ja marzę o tych studiach tylko jest kilka kwestii: 1.utrzymanie-narazie mam prace ale studiujac dziennie przynajmniej przez 3 lata nie bede mogla pracowac.Mam mieszkanie moge je wynajac i miec z tego 1000 zlotych a reszte to chyba dorobie jako kelnerka w anglii w wakacje..i tak kazdy rok;( 2.kiedy zaloze rodzine,urodze dziecko...

Gość nie idz na studia
ja tu jeszcze wróce tak po 2012 i wam dopierdole hehe

Oczywiście ,że nie jest za późno :D

Gość a po co studia jak bieda...
lepiej zakasaj rękawy i szykuj się na zarobek do UK, przecież i tak tutaj trafisz, bo nie zarobisz tyle i tak dobrze po tej architekturze. A po co studiować, przecież inteligentna jesteś, czyż nie...??? Najważniejsze i tak doświadczenie jest. Pozdrawiam Aurelia34

Gość alinka9999
Tak w Polsce jest bieda,ale jakos nie chcialabym byc kelnerka w uk do konca zycia..praca w anglii jest ciezka ,pieniadze z nieba nie spadaja! chociaz teraz pracuje w polsce,anglie juz przerabialam.Mowie tylko ze pracowalabym 3 miesiace na dwa etaty w anglii zeby potem utrzymac sie przez kolejne 10 miesiecy i moc spokojnie studiowac..a kelnerka w uk do konca zyccia chyba nikt byc nie chcialby..nie wiem co prawda jeszcze jak to jest byc architektem w Polsce,ale chyba na pewno lepiej niz kelnerka w uk.a moze nie isc na te studia tylko zostac przy tym co mam teraz-praca biurowa,900 zl zarabiam, a ze studiami na architekturze dac sobie spokoj? co myslicie? jestem w kropce,to chyba smiesznie wyglada 27-letnia studentka na dziennych a obok na wykladach maturzysci???

Gość jestem kobieta i tez
ale nic nie piszesz o zyciu osobistym? Bo to zalezy jesli jestes samotna to jeszcze joakosc dasz rade, ale jesli masz partnera, chcesz brac slubi i zalozyc rodzine to niebardzo to sobie wyobrazam?

Gość alinka9999
doswiadczenie mowisz wazniejsze? moglabym jeszcze jakies uzupelniajace zaocznie zrobic np z zarządzania by miec tego mgr i poszukac lepszej pracy..tylko ze to sie chyba nie uda..teraz tak sobie mysle ze jak ktos ma 26 lat i nie skonczyl dziennie jakiejs renomowanej uczelni typu sgh albo polibudy to raczej szans na dobra prace chyba juz nie ma nigdy..cuda sie nie zdarzaja przeciez

Gość alinka9999
Moje zycie osobiste wyglada tak z enie mam faceta bo niedawno zerwalismy,i to tez jest jeden z powodow dla ktorego boje sie isc na studia dzienne,bo co bedzie poznam kogos i powie od razu ze dziwaczka jakas?

Gość raczej to mały niewypał
głowny powód to taki że już Cię nie przyjmą na studia dzienne więc tak czy siak pozostają Ci zaoczne.

Gość alinka9999
wlasnie jakby był facet i bym wiedziała ze akceptuje moją decyzję i ktokolwiek by mnie w tym wspierał -to byłabym bardziej skłonna na te studia iść.

Gość alinka9999
dlaczego nie przyjma mnie na studia dzienne? w Polsce nie ma juz limitu wieku zdawania na dzienne poza wydzialem aktorskim

Gość alinka9999
No chyba ze coś się zmieniło i ja o tym nie wiem? orientuje się ktoś?

Gość ale to naprawdę zalezy
tylko i wyłącznie od ciebie- jeśli wiesz ze finansowo dasz radę to idź. A może jest jednak alter=natywa zbliżonuch studiów do architektury ale zaocznych. Nie oszukujmy się jaka to będzie uczelnia to i tak nie ma znaczenia. Ważne są twoje pasje i podejście do pracy architekta. To twoj własny wkład. A uczelnia da ci tylko papierek.

chyba że tak chociaż ja nie słyszałam o takowym zniesieniu-najlepiej zorientuj sie na uczelni do której ewentualnie chcesz złożyc papiery jak to u nich wygląda dla pewności.

jeśli chodzi o sam pomysł to musi być tylko Twoja własna decyzja i innym nic do tego musisz rozważyć wszystkie za i przeciw,natomiast ja nie zdecydowałabym się na studia dzienne w tym wieku ale to ja.

Gość alinka9999
Jesli chodzi o moje pasje to bardzo chciałabym iść.Uwielbiam rysować.Natomiast studia zaoczne na architekturze nie istnieją są tylko wieczorowe które na dodatek pokrywaja się planem z dziennymi tylko trzeba na nich płacić..Chcialabym zeby w temacie wypowiedzialy sie osoby doswiadczone zyciowo (takie najlepiej po 30) jak one to widza.Czy moze byc tak ze potem nie bede miala juz szansy zalozyc rodziny.Byłoby miło gdyby wypowiedział się również ktoś kto jest architektem/studiował architekture.Rozumiem ze studia na pewno cieżkie,ale czy da się na nich pracować chociażby dorywczo? Juz sama nie wiem co robić,czy aby na pewno dam radę.Co pomyslelibyscie o dziewczynie ktora w takim wieku nagle zaczela studia dzienne.

ech ja mam 31 lat i co prawda zaczynam studia podyplomowe (1.5 roku) ale najgorsze jest to że jezeli przekfalifikuję swój zawód -a tak będzie w moim przypadku to boję się od nowa szukania pracy itp. ale z drugiej strony wiem dobrze czego chcę i mam nadzieję wytrwać. Zakładając że masz 30 lat i rzadnej kariery pomyśl sobie że masz przed sobą kolejne 30 lat aby ja zrobić-nie jest tak żle. Nie napalalajmy się ze jak skonczymy studia w wieku 22-23 lat w ciągu kolejnych 7 zrobimy taka karierę że bedziemy mogli powiedzieć o sobie ze jestesmy ustawieni. Pozatym taki 30 letni architekt to brzmi nawet lepiej niż 23 letni architekt.

głowa do góry całe zycie przed tobą-podziwiam cię za chęci i upór. Powinnaś dla wielu osób być autorytetem.

Gość alinka9999
hej dzięki choc trochę mnie rozbawiłaś;) 30 letni architekt brzmi lepiej-to prawda bo się zakłada zwykle że ma już wieloletnie doświadczenie w pracy ;)

Gość jkhsgfiuywrghbvfiuhvgiueryurhg
ot co zyczę powodzenia i dużo wiary w siebie jako przyszła Pani architekt:)

Gość gaaga
Tylko ze to ciezki kierunek i mozesz sobie wogole nie poradzić, a potem żałować że zmarnowałaś kolejne lata życia

Gość zawsze warto
spełniać marzenia.Tylko zastanów się dlaczego chcesz iść na architekturę-jeśli dla zarobków to ostrzegam że tak naprawdę w tej chwili ten zawód jest mało opłacalny

Gość upupupupuupupup
up

Gość dogory
dogory

Gość Zielona Łąka
Moim zdaniem nie powinnas sie zastanawiac tylko podszkolic warsztat i skladac papiery!!! Mam kolege ktory jest na architekturze na 2 roku ! i ma ....... 27 lat !! po drodze zaczynal budownictwo asp..szukal dalej... i w koncu trafil i nie zaluje tej decyzji a przy okazji to jesden z fajniejszych otwartych chlopakow na moim roku z ktorym wszyscy sie 3maja ... z to dlatego ze znalazl to co lubi.. i przyciaga swoja energia.. nie wahaj sie... wiek..czym jest wiek..masz marzenia talent i mozliwosci .. realizuj sie.. kiedys mozesz zalowac... sproboj .. zawsze mozesz zrezygnowac po roku.. ale nie poddawaj sie tylko dlatego ze jak skonczysz to bedziesz miala tam iles lat.. to bez sensu... totalnie nieprzemawiajacy dla mnie argument..nawet wiek jest wzgledy..a co kogo obchodza wymagania spoleczenstwa ze w wieku 24 to juz trzeba miec mgr a 30 to noooo czas dzieci rodzic... WALCZ O MARZENIA 3mam kciuki i wierze ze podejmiesz wlasciwa dla siebie decyzje ktorej nigdy nie bedziesz zalowala ... pozdrawiam :) amen