Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaglanka25

dziwna sprawa, tabletki anty a przesuwanie okresu, czy to normalne?

Polecane posty

Gość jaglanka25

chcialam przesunac sobie okres o 4 dni, a wiec wzielam 4 tabletki z nowego opakowania i zrobilam 7 dniowa przerwe. mimo tego okres i tak dostalam w tym czasie kiedy bym dostala nie biorac dodatkowych tabletek. czy to normalne? i kolejne pytanie, czy jestem w takim razie zabezpieczona? chyba niemozliwe aby moj organizm poptraktowalam te tabletki jako placebo;)

Gość samasobie
żartujesz? tak miałaś w ulotce czy sama wymyśliłaś? z tego co wiem, to nie robi się przerwy między opakowaniami, ale bierze się całe do końca! masz inaczej w ulotce? bo jeśli nie to rozwaliłaś sobie cykl i zabezpieczona nie jesteś ani trochę

powinnas wziasc 2e opakowanie do konca, nie wskazane jest branie tylko kilku tabletek ale tez nie zakazane ale bardzo dziwne jest ze pomimo brania ich dostalas okres - poradz sie ginekologa

Gość jaglanka25
w ulotce wogole nic nie ma na temat przesuwanie okresu, jednak kiedys gdzies czytalam ( i to nie byl wymysl jakiejs dziewczyny, zdaje sie ze lekarz to pisal) ze mozna wlasnie w taki sposob przesunac sobie okres. ale teraz sie zaczynam zastanawiac czy cos mi sie nie pomylilo:( cholera nie moge byc teraz w ciazy:(

Gość samasobie
jakie tabletki bierzesz? nie wierzę, że w ulotce nie było o łączeniu opakowań lub o zmianie pierwszego dnia krwawienia. przeczytaj dokładnie. jeśli faktycznie nie ma, to nie powinnaś w ogóle tego robić, bo liczy się ulotka a nie gdzieś-tam przeczytane opowieści.

Dziwna sprawa. Ja zawsze tak robie i nigdy nie przydarzylo mi cos takiego. Tabletki biore juz kilka lat i robie przerwy wtedy, gdy akurat chce dostac okres, bez wzgledu, czy to koniec, srodek czy poczatek opakowania. Oczywiscie zalezy to tez chyba od tabletek, czy to trojfazowe czy jednofazowe. Ale nie dam sobie reki uciac, bo sie nie znam do konca. A jakie tabletki bierzesz?

Gość jaglanka25
biore jednofazowe tabletki cilest, na ulotce faktycznie nie ma nic o laczeniu opakowan itp. znalazlam na innym forum taka wypowiedz "Mnie ginekolog powiedział, ze lepiej przesuwać o 3-4 dni, bo to mniejszy szok dla organizmu. Tyle, ze wtedy potrzeba kilku miesięcy, zwłaszcza, że chcesz przesunąć okres o 19 dni. Ja chyba przez 4 czy 5 miesięcy brałam 31 tabletek, potem już po 28, po odstawieniu miałam regularne cykle co 28 dni."

hej mam pytanie.biore tabletki anty i przy 13 tabletce dostalalm okres. lekarka twierdzi ze to sie zdarza. czy ktoras z was tak miala?